Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 38 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: bazary w Bangkoku
#21 PostWysłany: 21 Wrz 2016 11:10 

Loty: 89
Kilometry: 252 650
@Rosa_ad zależy co uważasz za chłam, a co za ciekawe?

na Chatuchak jest wszystko chyba i do tego w jednym miejscu - nawiozłam stamtąd mnóstwo rzeczy, które może i gdzie indziej były tańsze, ale ze względu na gabaryt musiałam odpuścić do ostatniego dnia. Jest tam dużo seryjnie produkowanych pamiątek ale też są wyjątkowe sklepiki, albo takie rzeczy o których ciężko w typowo turystycznych miejscach. mój najlepszy zakup tam, - tajskie trójkątne poduszko-materace! Widziałam ich trochę w Chiang Mai, ale nie miałabym jak ich zawieźć, tam kupiłam i poduchy i od razu gigantyczną torbę w którą je potem zapakowałam żeby nadać ;) niby coś, co w Taj się widzi wszędzie, ale kupić już nie tak prosto.

@olus ma rację ze skórzanymi rzeczami - na Khao San jest taki sklepik w którym od razu robią skórzane wyroby i kupiłam tam boskie skórzane buty, takie z wysoką cholewką, w dodatku zmodyfikowane dokładnie tak jak chciałam! ceny są ok ale też nie są to rzeczy tanie, ale według mnie warto
 Profil Relacje PM off
Rosa_ad lubi ten post.
Rosa_ad uważa post za pomocny.

Wypoczynek w Dubaju za 2829 PLN ☀️🏙️ Loty PLL LOT i noclegi w 4* hotelu Queen Elizbeth Wypoczynek w Dubaju za 2829 PLN ☀️🏙️ Loty PLL LOT i noclegi w 4* hotelu Queen Elizbeth
Egipt na wypasie 🏝️ 5* all inclusive nad Morzem Czerwonym za 2739 PLN Egipt na wypasie 🏝️ 5* all inclusive nad Morzem Czerwonym za 2739 PLN
#22 PostWysłany: 03 Lis 2016 15:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie do końca bazarowa informacja, ale jeśli ktoś poszukuje informacji, gdzie kupić drobne upominki, to polecam... 7-eleven kilka minut pieszo od Wat Arun. Chyba ulica Thanon Arun Amarin, ale może być następna duża też, bo parę miesięcy minęło, więc już tak na 100% pewny nie jestem.
Mają tam wielką półę z kosmetycznymi drobiazgami. Różne mydła, proszki do zębów, kadzidełka, maseczki, maści itp. Ładne małe opakowania, zwykłe ceny. W sam raz, jeśli chce się przywieźć wiele drobiazgów.
O dziwo, w samym turystycznym sercu miasta, w tej przystani promowej, z której płynie się na drugi brzeg do Wat Arun, są też stoiska z badziewiem i pocztówkami w cenach adekwatnych do jakości (3 figurki za 100THB itp.). Nic takiego, ale jeśli ktoś ma mało czasu przed odlotem, by biegać za upominkami, to coś tu może na szybko znaleźć.
Rosa_ad uważa post za pomocny.

#23 PostWysłany: 04 Lis 2016 12:13 
Awatar użytkownika

Loty: 272
Kilometry: 523 218
niebieski
Ten bazar na na Chatuchak nie jest czynny czasem tylko w weekendy? Będę w BKK od poniedziałku do czwartku i chetnie bym zaliczył jakiś bazar jedzeniowo-pamietkowo-ubraniowy, ktoś coś zna??

Bulgaria
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 04 Lis 2016 12:47 

srebrny
Tylko w weekendy.
Wybierz się wieczorem na Patpong
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 04 Lis 2016 14:50 
Awatar użytkownika

Loty: 348
Kilometry: 658 488
niebieski
Jedzenie na Patpong? Chyba same delicje :lol:

A na poważnie, to z tego co kojarzę jedzenie jest nie tyle w samych alejkach Patpongu, ale wzdłuż większych ulic Silom oraz Thanon Surawong.
Chociaż to wspominka sprzed ponad 2 lat, więc mogę się mylić, lub coś się zmieniło.

#26 PostWysłany: 04 Lis 2016 15:21 

jedzeniowy to obok chatuchak jest wileki Or Tor Kor: https://migrationology.com/or-tor-kor-m ... -thailand/

a i w tygodniu wokol Chatuchak pamiatki sie znajda, zalezy czy bardziej ma byc pamiatkowo czy bardziej jedzeniowo ;)
 Profil Relacje PM off
Tom K lubi ten post.

#27 PostWysłany: 04 Lis 2016 15:51 
Awatar użytkownika

niebieski
DJADKJGU napisał(a):
jedzeniowy to obok chatuchak jest wileki Or Tor Kor: https://migrationology.com/or-tor-kor-m ... -thailand/

a i w tygodniu wokol Chatuchak pamiatki sie znajda, zalezy czy bardziej ma byc pamiatkowo czy bardziej jedzeniowo ;)

Nie wyobrażam sobie chodzić za pamiątkami na głodniaka:)

Bulgaria
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 23 Gru 2016 02:02 

co wy z tym Patpongiem, kto tam chodzi oprocz farangow ? to miejsce mialo swoj czas jakies xx lat temu
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 23 Gru 2016 10:18 

srebrny
@‌akson‌
Cytuj:
kto tam chodzi oprocz farangow ?

Widziałem Murzynów, Hindusów, Chińczyków, Koreańczyków, Japończyków - Ty nie?
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 27 Gru 2016 23:11 
Awatar użytkownika

Loty: 438
Kilometry: 1 116 893
niebieski
Patpong i okoliczne uliczki warto zobaczyc jako atrakcje :) nie trzeba korzystac ;)
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 30 Gru 2016 12:18 

Warto? To miejsce jak i nana sa po prostu okropne, nie wiem w ogole czemu sie pojawiaja w przewodnikach. Czas w BKK ktory i tak wiekszosc turystow ma bardzo ograniczony bo zaraz leca dalej na prawde mozna lepiej wykorzystac wieczorem/noca niz w tych miejscach.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#32 PostWysłany: 30 Gru 2016 12:48 

srebrny
Cytuj:
Czas w BKK ktory i tak wiekszosc turystow ma bardzo ograniczony bo zaraz leca dalej

Skąd taki wniosek? Prowadzisz jakieś badania statystyczne, czy tylko tak sobie zmyślasz...?
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 30 Gru 2016 13:28 

Na przyklad czytam to co ludzie tu pisza? :roll:
Wiekszosc pojawiajacych sie planow 2-3tyg wakacji zaklada 2-3 dni w BKK.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 30 Gru 2016 13:32 

srebrny
Tutaj to ludzie różne teksty wypisują - czasami bardzo bzdurne.
Poza tym to chyba jednak widziałem w Bangkoku trochę więcej turystów, aniżeli liczba osób piszących o nim tu na forum ;-)
 Profil Relacje PM off
Tom K lubi ten post.

#35 PostWysłany: 30 Gru 2016 21:10 

Przepraszam, ale nie rozumiem ani o co Ci chodzi ani co to ma do rzeczy w tym temacie
Ale zeby sie nie musial dalej oburzac to inaczej - jak ktos ma w Bangkoku tylko pare dni to moim zdaniem szkoda czasu na takie miejsca jak Patpong (o ile nie szuka sie tamtejszych glownych atrakcji) szczegolnie w temacie ciekawch bazarow
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 03 Sty 2017 11:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Biorąc pod uwagę że jadę z dziećmi 3 i 10 lat to ta okolica chyba nie jest najlepsza na szukanie jedzenia:)

Bulgaria
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 03 Sty 2017 11:59 

srebrny
Niby dlaczego nie? Po prostu nie wchodź z nimi tam, gdzie byś wchodził bez nich ;-)
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 08 Sty 2017 17:14 

phantomek napisał(a):
Patpong i okoliczne uliczki warto zobaczyc jako atrakcje :) nie trzeba korzystac ;)

Ale przeciez tam jest padaka totalna, lepszy Suk Soi 11 or 13, od biedy Soi Cowboy, albo Nana Plaza

a isc tam na bazar ? ten bazar ma niewiele wspolnego z bazarami w BKK, ciuchy i ceny pod farangow...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 38 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości