Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Cze 2013 15:25 

Loty: 7
Kilometry: 5 251
niebieski
Uwaga mBank wycofuje od 4 czerwca ze swojej oferty produktowej karty lista poniżej!!!!!
Wśród kart debetowych są karty MasterCard Debit Gold i World Debit MasterCard, które mają możliwość bezprowizyjnej wypłaty ze wszystkich bankomatów na świecie i w Polsce. Teraz do 4 czerwca dodatkowo 3 miesiące korzystania są bezpłatne (pakiet do ekonta jest w 3 miesięcznej promocji). Miły pan na mlinii powiedział mi przed chwilą, że produkty tylko przez jakiś czas będą niedostępne, żeby potem wrócić w nowszej wersji, ale moim zdaniem jak to będzie i kiedy to zobaczymy... W tej chwili karty są bezpłatne do pakietu więc korzystajcie, jeszcze można je zamówić przez 2 dni do 4 czerwca. Wakacje nadchodzą dobrze mieć kartę z możliwością bezprowizyjnych wypłat z bankomatów na świecie, ubezpieczeniem zdrowotnym dla siebie i bezpłatnie dla 2 osób towarzyszących w podróży, oraz ubezpieczenie na wypadek odwołanych lotów... ja właśnie sobie zamówiłem ufff

pakiet do ekonta
http://www.mbank.pl/konta/uslugi-dodatk ... do-ekonta/

World Debit MasterCard mbank
http://www.mbank.pl/karty/debetowe/worl ... index.html

MasterCard Debit Gold
http://www.mbank.pl/karty/debetowe/mast ... ebit-gold/

wyciąg z nowych warunków:
15.Wprowadzenia części:
Produkty wycofane ze sprzedaży, do której przenosi się następujące produkty:
e.Usługa Pakiet dla produktów mBanku (dla Klientów posiadających usługę produkty prowadzone będą na dotychczasowych warunkach)
i.Rachunek eKONTO
ii.Rachunek eMAX w PLN oraz eMAX w walucie obcej,
iii.Rachunek eMAX plus,
iv.Supermarket Funduszy Inwestycyjnych,
v.Debetowe karty płatnicze:
1.Debetowe karty płatnicze Visa ,
2.Debetowe karty płatnicze MasterCard Debit,
3.Debetowa karta płatnicza MasterCard Debit Gold,
4.Debetowa karta płatnicza World Debit MasterCard,

5.Debetowa karta płatnicza MasterCard Debit Bydgoszcz
6.Debetowa karta płatnicza MasterCard Naklejka,
7.eKarta.
f.Debetowe karty płatnicze wycofane z oferty:
i.Debetowe karty płatnicze Visa Electron oraz MasterCard Debit
ii.Debetowa karta płatnicza Visa Radość Życia,
iii.Debetowa karta płatnicza MasterCard Brelok,
iv.Debetowa karta płatnicza MasterCard Zegarek,
g.Karty kredytowe wycofane z oferty:
i.Karty kredytowe Visa,
ii.Karty kredytowe MasterCard,
iii.Karta kredytowa Visa Electron mBank Euro<26.
h.Kredyt ratalny plus

Powyższe zmiany obowiązują
od dnia 04.06.2013
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 02 Cze 2013 19:24 
Awatar użytkownika

srebrny
Maris83 napisał(a):
Ja dodam tylko od siebie, iż jak ktoś wypłacał środki kartą mBanku od 13 maja za granicą i do tej pory nie miał naliczanej opłaty za to - niech sprawdzi dobrze, czy mu nie doliczyli. Mi ładnie dowalili kilka opłat po 9zł, o czym nie wiedziałem nawet.

A jaką masz dokładnie kartę? Visę czy Master? Ja MasterCard'em (tym najzwyklejszym, żadne gold czy world) w Portugalii miesiąc temu wypłacałem bez prowizji.

#3 PostWysłany: 02 Cze 2013 19:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Maris83 napisał(a):
Opłaty wprowadzili dopiero 13 maja - sęk w tym, że nie poinformowali ludzi, a dopiero dziś ze strony zdjęli informacje o bezpłatnych wypłatach za granicą.

To nie tak. Oni informują ludzi, ale przez serwis transakcyjny - zapewne wyraziłeś na to zgode i nie dostajesz papierowo info o zmianach tylko elektronicznie. To samo było z Aliorem i pamiętnym wprowadzeniem opłaty za konto.
Tu pojawia sie pytanie czy nie przydałoby sie wysłać też maila - w koncu nie kazdy sie loguje do konta i czyta każdą wiadomość. Zwlaszcza w mbanku, gdzie zmiany TOiPu są chyba czesciej niz raz na dwa tygodnie...
Oczywiście nie pochwalam działań banków, ale prawdopodobnie działają na krawędzi prawa - widocznie tak można.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Cze 2013 19:47 
Awatar użytkownika

srebrny
To fakt, ja 99% moich wizyt w mBanku robię z telefonu i tam komunikatów nie widać. Aż czasem zdziwienie bierze, jak zaloguję z komputera, a tam 5 wiadomości, a w każdej zmiana :D

Mimo wszytko, jeszcze mBank nie upadnie, chyba, że anuluje wszystkim te wszystkie KK, które przez lata rozdawał za darmo :-D Wtedy już chyba nic nikogo przy nich nie będzie trzymać.

#5 PostWysłany: 02 Cze 2013 21:51 
Awatar użytkownika

Maris83 napisał(a):
Ja dodam tylko od siebie, iż jak ktoś wypłacał środki kartą mBanku od 13 maja za granicą i do tej pory nie miał naliczanej opłaty za to - niech sprawdzi dobrze, czy mu nie doliczyli. Mi ładnie dowalili kilka opłat po 9zł, o czym nie wiedziałem nawet.

Dlatego ja korzystam TYLKO z WORLD Mastercard Debit.

Image
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Cze 2013 22:08 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
dos70 napisał(a):
.... z możliwością bezprowizyjnych wypłat z bankomatów na świecie...

Jednak z prowizją (identyczny zapis w obu kartach): W przypadku transakcji bezgotówkowych i wypłat gotówki, dokonanych w walucie innej niż waluta rozliczeniowa, mBank pobiera dodatkowo prowizję za przewalutowanie transakcji w wysokości do
2% wartości transakcji. Prowizja będzie obowiązywać od dnia 03.12.2012 r.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Cze 2013 22:15 

dos70 napisał(a):
Uwaga mBank wycofuje od 4 czerwca ze swojej oferty produktowej karty lista poniżej!!!!!
Wśród kart debetowych są karty MasterCard Debit Gold i World Debit MasterCard, które mają możliwość bezprowizyjnej wypłaty ze wszystkich bankomatów na świecie i w Polsce. Teraz do 4 czerwca dodatkowo 3 miesiące korzystania są bezpłatne (pakiet do ekonta jest w 3 miesięcznej promocji). Miły pan na mlinii powiedział mi przed chwilą, że produkty tylko przez jakiś czas będą niedostępne, żeby potem wrócić w nowszej wersji, ale moim zdaniem jak to będzie i kiedy to zobaczymy... W tej chwili karty są bezpłatne do pakietu więc korzystajcie, jeszcze można je zamówić przez 2 dni do 4 czerwca. Wakacje nadchodzą dobrze mieć kartę z możliwością bezprowizyjnych wypłat z bankomatów na świecie, ubezpieczeniem zdrowotnym dla siebie i bezpłatnie dla 2 osób towarzyszących w podróży, oraz ubezpieczenie na wypadek odwołanych lotów... ja właśnie sobie zamówiłem ufff

pakiet do ekonta
http://www.mbank.pl/konta/uslugi-dodatk ... do-ekonta/

World Debit MasterCard mbank
http://www.mbank.pl/karty/debetowe/worl ... index.html

MasterCard Debit Gold
http://www.mbank.pl/karty/debetowe/mast ... ebit-gold/

wyciąg z nowych warunków:
15.Wprowadzenia części:
Produkty wycofane ze sprzedaży, do której przenosi się następujące produkty:
e.Usługa Pakiet dla produktów mBanku (dla Klientów posiadających usługę produkty prowadzone będą na dotychczasowych warunkach)
i.Rachunek eKONTO
ii.Rachunek eMAX w PLN oraz eMAX w walucie obcej,
iii.Rachunek eMAX plus,
iv.Supermarket Funduszy Inwestycyjnych,
v.Debetowe karty płatnicze:
1.Debetowe karty płatnicze Visa ,
2.Debetowe karty płatnicze MasterCard Debit,
3.Debetowa karta płatnicza MasterCard Debit Gold,
4.Debetowa karta płatnicza World Debit MasterCard,

5.Debetowa karta płatnicza MasterCard Debit Bydgoszcz
6.Debetowa karta płatnicza MasterCard Naklejka,
7.eKarta.
f.Debetowe karty płatnicze wycofane z oferty:
i.Debetowe karty płatnicze Visa Electron oraz MasterCard Debit
ii.Debetowa karta płatnicza Visa Radość Życia,
iii.Debetowa karta płatnicza MasterCard Brelok,
iv.Debetowa karta płatnicza MasterCard Zegarek,
g.Karty kredytowe wycofane z oferty:
i.Karty kredytowe Visa,
ii.Karty kredytowe MasterCard,
iii.Karta kredytowa Visa Electron mBank Euro<26.
h.Kredyt ratalny plus

Powyższe zmiany obowiązują
od dnia 04.06.2013

czy to tez dotyczy emaxa walutowego?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 02 Cze 2013 22:43 
Awatar użytkownika

niebieski
glebolxxx napisał(a):
czy to tez dotyczy emaxa walutowego?

visa do emaxa ma wypłatę dalej 0 PLN ale:
Cytuj:
2 W przypadku transakcji bezgotówkowych i wypłat gotówki, dokonanych w walucie innej niż waluta rozliczeniowa, mBank, pobiera dodatkowo prowizję za przewalutowanie transakcji w wysokości
do 2% wartości transakcji (obowiązuje do 02.06.213 r.).
2 W przypadku transakcji bezgotówkowych i wypłat gotówki, dokonanych w walucie innej niż waluta rozliczeniowa, mBank, pobiera dodatkowo prowizję za przewalutowanie transakcji w
wysokości do 3% wartości transakcji (obowiązuje od 03.06.2013 r.).
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Cze 2013 22:46 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Dzwoniłem na infolinię. Karta Word Debit ma walutę rozliczeniową EUR i wszystkie transakcje w tej walucie są bezprowizyjne. Pozostałe np. THB, CZK itd. 2% prowizji.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 02 Cze 2013 23:07 

niebieski
Jakiś czas temu rozmawiałem z infolinią i dowiedziałem się, że opłata za przewalutowanie w Mastercard ma na dniach wzrosnąć do 3 %.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 03 Cze 2013 12:34 

Zbanowany
No to chyba będę musiał zrezygnować z mBanku. Ta oferta jest dla mnie kompletnie nie atrakcyjna. Pytanie w takim razie tylko co wybrać ?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 03 Cze 2013 14:01 

Miał ktoś okazje skorzystać z ubezpieczenia turystycznego dla karty World Mastercard Debit ?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 03 Cze 2013 17:13 

niebieski
No właśnie, czy ktoś korzystał kiedyś z tego ubezpieczenia na karcie?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 04 Cze 2013 20:39 

niebieski
zauważcie, że zmienił się próg zniesienia opłaty rocznej za KK Miles&More Premium, nie ma już mowy o ilości transakcji 120 na rok. Tylko płatności karta na kwotę min. 60k rocznie! Moja karta była wydana w sierpniu, mam do tej pory obrót rzędu 40k i do sierpnia musiałbym wykonać płatności rzędu 20k. Odpada.

Można zamknąć karte w trybie 14 dniowym ze względu na zmianę regulaminu i właśnie to zamierzam zrobić. Mbank leci sobie w kulki.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 04 Cze 2013 21:10 

MasterCard Miles & More Premium:
Cytuj:
Dla kart wydanych do 03.06.2013 opłata nie będzie pobrana jeśli roczna wartość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum 60 000,00 zł lub roczna ilość transakcji bezgotówkowych za ostatnie 12 miesięcy wyniesie minimum 120 transakcji.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 04 Cze 2013 21:34 

cóż, warunek 120 transakcji to tak jakby brak warunku - jest do spełnienia przez każdego, jak się uprze, w miesiąc
a 60kzł? jednak ta karte daje (ex aequo z dużo bardziej elitarną Ultime) najwięcej mil / zł na rynku, akceptowalne ubezpieczenie podróżne dla max 3 osób, concierge

przypuszczam, że za jakiś czas mBank może chcieć zmienić ten zapis regulaminu i dla "starych" posiadaczy tej karty... obym się mylił, bo o ile ja (niestety) z takim limitem problemu nie mam, to moja żona już tak

a, właśnie... nigdzie nie widzę informacji o ubezpieczeniu podróżnym przy kartach M&M
ślepym czy skasowali?

edit:
już wiem, że nie ślepym - skasowali :?

#17 PostWysłany: 05 Cze 2013 17:16 

HON fly4free
mimx napisał(a):
przypuszczam, że za jakiś czas mBank może chcieć zmienić ten zapis regulaminu i dla "starych" posiadaczy tej karty...

Dla nowych posiadaczy nie tylko ten obrót (60 kzł rocznie) jest "najgorszy", zupełnie rozwala inny wymóg - comiesięcznych wpływów netto w wysokości 10000 zł. Poszli po bandzie... z takiej sobie karty, zrobiła się to karta ekskluzywna. Już nie wspomnę, że kiedyś dawali na dzień dobry 6000 mil, a teraz ledwie 2000 mil.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 05 Cze 2013 17:18 
Awatar użytkownika

srebrny
man4business napisał(a):
mimx napisał(a):
przypuszczam, że za jakiś czas mBank może chcieć zmienić ten zapis regulaminu i dla "starych" posiadaczy tej karty...

Dla nowych posiadaczy nie tylko ten obrót (60 kzł rocznie) jest "najgorszy", zupełnie rozwala inny wymóg - comiesięcznych wpływów netto w wysokości 10000 zł. Poszli po bandzie... z takiej sobie karty, zrobiła się to karta ekskluzywna. Już nie wspomnę, że kiedyś dawali na dzień dobry 6000 mil, a teraz ledwie 2000 mil.

Te 10k to chyba wymóg dochodów jeśli wnioskujesz o kartę. Jeśli się ma z 'Oferty dla Ciebie' to nie dotyczy. Tak przynajmniej było poprzednio.

#19 PostWysłany: 07 Cze 2013 11:37 
Awatar użytkownika

srebrny
Pytanie z innej beczki - czy ktoś z Was dostał już mile z mbankowej karty World MC M&M? Zawsze były naliczane na koniec miesiąca, dziś już 7.06 a mil brak...

#20 PostWysłany: 07 Cze 2013 11:43 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie były naliczane do końca miesiąca.
Z tego co się orientuję to do 10 dnia następnego miesiąca.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 41 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości