Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Maj 2023 10:51 

Loty: 63
Kilometry: 117 882
Cześć.
W swojej karierze wypożyczałam samochód aż raz więc bez zbędnego nabijania się do rzeczy...
Chcę wynając samochód na 7 dni (przełom lipiec/sierpień) z terminala w Bastii (BIA). Sprawdzałam europcar i po zastosowaniu wszystkich kodów znalezionych na forum najniższa cena z ubezpieczeniem w wariancie medium to 476,83 EUR .
Tu pojawiają się moje pytania:
> Czy i gdzie można taniej?
> Nie mam karty kredytowej, same debetowe - czy europcar lub inne wypożyczalnie je przyjmą?
> Czy można "zaoszczędzić" na ubezpieczeniu? Wybrałam medium - czy lepiej wybrać premium "w razie wu"? - dodam, że zależy mi na tym żeby mieć spokojną głowę. Na Teneryfie wynajmowałam z full ubezpieczeniem i niczym nie musiałam się przejmować - wymarzoną sytuacją byłoby, aby tu było tak samo :)

Za śmieszki dziękuje, wszelkie porady mile widziane :)

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 24 Kwi 2024 21:39, edytowano w sumie 1 raz
Dodanie "samochód" w tytule
 Profil Relacje PM off  

Czarterowe loty do Dubaju i 7 nocy w hotelu ibis z basenem na dachu za 2346 PLN 🌤️🏖️👣 Czarterowe loty do Dubaju i 7 nocy w hotelu ibis z basenem na dachu za 2346 PLN 🌤️🏖️👣
Relaks w egzotycznym Omanie 🌤️🏖️ 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 3668 PLN Relaks w egzotycznym Omanie 🌤️🏖️ 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 3668 PLN
#2 PostWysłany: 15 Maj 2023 11:12 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
Sixt na pewno pozwala z debetówką

Kod:
Jako metodę płatności akceptowane są wszystkie karty kredytowe i debetowe firm uznanych na całym świecie (Visa, MasterCard, American Express, Diners Club, Discover, JCB) i Airplus, natomiast karty przedpłacone oraz Visa Electron, Nickel, Maestro i Vpay są akceptowane nie zaakceptowany.

https://www.sixt.fr/informations-generales/#/

Co do ceny to poniżej 400 Eur tylko elektryk

Załącznik:
11.jpg
11.jpg [ 165.5 KiB | Obejrzany 1755 razy ]

Co do ubezpieczenia - wykup roczne zewnętrzne , wyjdzie taniej niż tylko na ten wypad z tej wypożyczalni.

przez pośredników taniej - ale nie znam zasad kart.

#3 PostWysłany: 15 Maj 2023 11:23 

Loty: 178
Kilometry: 329 695
niebieski
sprawdz DOYOUSPAIN, tydzien na przelomie lipca/sierpnia 340 EUR bez full insurance, z ubezpieczeniem 388 EUR. Nie wiem jak z karta kredytowa, musisz poczytac
Ceny aut poszly do gory, wiec tanio nie bedzie zwlaszcza ze to wysoki sezon
Popatrz tez na Ryanair
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Maj 2023 11:37 

Loty: 63
Kilometry: 117 882
Antek12 napisał(a):
Co do ubezpieczenia - wykup roczne zewnętrzne , wyjdzie taniej niż tylko na ten wypad z tej wypożyczalni.

Możesz rozwinąć? Jak mogę 180eur zaoszczędzić to i kredytówkę wyrobie :D

agnieszka.s11 napisał(a):
.

Sprawdzałam - fakt są lepsze ceny. Muszę się rozejrzeć za kredytówką chyba :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Maj 2023 11:58 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
Wszystko jest opisane we właściwym dziale

https://www.fly4free.pl/forum/ubezpieczenie-wynajetego-samochodu,1621,6151

#6 PostWysłany: 01 Sty 2024 19:19 
Awatar użytkownika

Właśnie szukam samochodu do wypożyczenia w Bastii i z opinii w google i tripadvisor wynika, że Sixt i Hertz wypożyczają na Korsyce jedynie samochody elektryczne nawet jeśli zarezerwuje się samochód spalinowy. Informacja z drugiej ręki, ale ja raczej nie zaryzykuję i będę szukał innej wypożyczalni. Ostrzegam jeśli ktoś nie zwrócił uwagi.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 24 Kwi 2024 20:49 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 574
Kilometry: 883 911
Kilka słów o niedawnym wynajmie samochodu na lotnisku w Bastii (BIA Bastia Poretta).

Pośrednik: Economycarrentals

Wypożyczalnia: Europcar

Samochód: mieliśmy rezerwację na MG ZS lub podobny. Dostaliśmy Seata Leona w automacie. Opcja paliwowa full-full, bez limitu kilometrów, podstawowe ubezpieczenie.

Cena: 125,78 EUR za tydzień w kwietniu; 7 EUR zapłacone u pośrednika, reszta przy odbiorze.

Odbiór samochodu: biuro Europcar jest w budynku terminala, pani z obsługi raczej nie była happy, że nie mówię po francusku i konwersację musiała prowadzić po angielsku ;) Ale generalnie poszło dość szybko, ubezpieczenia za bardzo nie wciskała (mam wykupione roczne ubezpieczenie wkładu własnego). Depozyt na karcie kredytowej 500 EUR, dopłatę za wynajem musiałem niestety zrobić tą samą kartą, nie mogłem inną. Dostałem papiery, kluczyki i zostałem wysłany do kolegów na parking - tam już nikt nie mówił po angielsku, wzięli tylko kluczyki i przyprowadzili samochód pod szlaban wyjazdowy. Leon prawie nówka sztuka, nieco ponad 400 km przebiegu. Uszkodzeń brak.

Zrobiliśmy po wyspie ok. 920 km. Wszystko w porządku, samochodem jeździło się super. Natomiast przygotujcie się na to, że będziecie dużo kręcić kierownicą - wyspa górzysta, serpentyny to norma - automatyczna skrzynia biegów w tych warunkach drogowych to duże ułatwienie. Jeśli chodzi o komfort podróżowania to byliśmy w 3 osoby z dużym bagażem podręcznym i Leon nadał się idealnie. Na Korsyce drogie paliwo, bo prawie 2 euro za litr.

Zwrot samochodu: Szybkie sprawdzenie stanu paliwa i czy nie ma uszkodzeń, potem Merci, au revoir :-) O dziwo blokada z karty zeszła jeszcze przed zakończeniem wynajmu :?

Podsumowanie: Plus za samochód, plus za upgrade do automatu, plus za szybkie odblokowanie depozytu. No i wydaje mi się, że złapałem dobrą cenę (rezerwacja robiona z dużym wyprzedzeniem). Minus za brak możliwości dopłaty inną kartą niż kredytowa użyta do depozytu. Generalnie bardzo polecam.

Załączniki:
1-IMG_20240407_094847469.jpg
1-IMG_20240407_094847469.jpg [ 200.53 KiB | Obejrzany 981 razy ]
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość