Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Lip 2010 18:21 

Ostatnio odbyłem kilka lotów i byłem zaskoczony bardzo szczegółowym sprawdzaniem bagażu, mianowicie:
-Malaga, Ryanair - torba musi wejść do kosza (moja za cholere nie wchodziła, ale nie kazali sprawdzać)
-Bergamo, Ryanair - torba powinna wejść do kosza z wagą (mimo, że nie weszła, to miała 'tylko' 10,7 i puściła miła pani), wydaje mi się, że mniej czepiali się młodych osób, ale dla mnie za duży stres i teraz celuje w coś spełniającego normy.

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#2 PostWysłany: 02 Sie 2010 22:15 

Loty: 7
Kilometry: 5 251
niebieski
Witam, Rygorystycznego sprawdzania bagazu mialem przyklad lecac miesiac temu z Girony do Bolonii. Wynikalo to z tego, ze przy bramce staly 3 panie z Ryanair. Dwie sprawdzaly karty pokladowe, a trzecia wyraznie sie nudzila. A jak wiadomo, jak ktos sie nudzi, to przychodza mu do glowy glupoty i tak tez bylo. Sprawdzala wiekszosc osob, kazala wkladac w metalowy stelaz upatrzone torby. Ja mam na to sposob, ze jak widze kogos, kto ma chętkę sprawdzac moja torbę, to za wczasu przerzucam ja na ramie po wprost przeciwnej stronie do wzroku Pani sprawdzającej, tak by nie mogla dokladnie zmierzyć torby (to dziala polecam i jednoczesnie ruszam zdecydowanie szybkim krokiem w strone samolotu, albo autobusu do podrzutki pod samolot). Moja dziewczyna zostala jednak namierzona przez nudzaca sie harpię (czytaj: Harpia wielka (Harpia harpyja) - duży ptak drapieżny z rodziny jastrzębiowatych), no i co kazala jej wlozyc torbe do "miernika", ta weszla jednak gladko, ale poniewaz juz z wyjsciem miala problem, bo zahaczyla kieszonka, to oczywiscie harpia podbiegla i zazyczyla sobie zwazyc torbe. Nie wiadomo jak, ale w rekach kobity pojawilo sie diabelskie narzedzie.!!! Waga reczna. Taka, jakiej uzywaja wedkarze do pomiaru upolowanej sztuki rybnej. Niestety slowo "upolowanej" nie jest przypadkowe!!!! 15 kg!!! Ta wytrzeszczyla oczy w zachwycie, ze dorwala ofiare. Moja propozycja, ze wyrzuce 5 kg niepotrzebnej wagi do kosza skonczyla sie spojrzeniem pogardy. Odrzekla: albo placisz albo rezygnujesz z lotu! Teraz juz nie mozna. Coz mialem robic... niechętnie wyciagnąłem "kredytna karte", a ta z usmiechem zwyciezcy zainkasowala 35 Euro. Kazano mi oddac torbe do luku bagazowego i grzecznie udac sie na poklad powietrznego ptaka.... Oto nauczka dla wszystkich, ze wymiary i waga to nie puste slowa. 10 razy nie sprawdzą, a za 11-tym dokladnie przetrzepia. Lepiej byc na to przygotowanym. Chyba, że ktoś ma w kieszeni wolne 35 eurakow i wyznaje zasade: "jest ryzyko jest zabawa".... ;-) pozdrawiam wszystkich (na pocieszenie: te 35 EUR, juz dawno mi się zwróciło.... to byl ten 11 raz ;-)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 03 Sie 2010 18:01 

niebieski
NAPISZCIE NA KTORYM LOTNISKU ZDARZYLA WAM SIE DOKLADNA KONTROLA BAGAZU (WYMIARY WAGA).
Ja moge jeszcze od siebie dorzucic poranny lot z London Stansted do Sztokholmu ok. 6 rano. Sprawdzali dokladnie!!!
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Sie 2010 18:08 
Awatar użytkownika

srebrny
dos70 napisał(a):
NAPISZCIE NA KTORYM LOTNISKU ZDARZYLA WAM SIE DOKLADNA KONTROLA BAGAZU (WYMIARY WAGA).
Ja moge jeszcze od siebie dorzucic poranny lot z London Stansted do Sztokholmu ok. 6 rano. Sprawdzali dokladnie!!!

myślę że warto też dopisywać linie lotnicze
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Sie 2010 18:13 

niebieski
dopisuje zatem Ryanair
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości