Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 622 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 32  Następna
Autor Wiadomość
#481 PostWysłany: 09 Lip 2016 21:16 

niebieski
Hotelscombined.com trivago.com

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#482 PostWysłany: 11 Lip 2016 07:26 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 179 751
niebieski
jepek napisał(a):
Cześć wszystkim, jestem nowym na tym forum.

Wybieram się do Barcelony w sierpniu na tydzień jednak niechciałbym całego tygodnia spędzać w mieście. 4 dni z 7 chciałbym spędzić w okolicach Barcelony, zależy mi na bliskości plaży. Szukam miejscowości z której mógłbym ewentualnie podjechać do samej Barcelony np. w ciągu godziny. Czy możecie polecić którąś z okolicznych miejscowości lub podpowiedzieć gdzie szukać?

Z Santa Susanna jedzie się pociągiem Renfe ok godziny do Barcelony, no i kolejne miejscowości w jej kierunku np. Pineda de Mar, Calella, to te najpopularniejsze.
 Profil Relacje PM off
jepek lubi ten post.

#483 PostWysłany: 11 Lip 2016 09:25 
Awatar użytkownika

srebrny
jepek napisał(a):
4 dni z 7 chciałbym spędzić w okolicach Barcelony, zależy mi na bliskości plaży. Szukam miejscowości z której mógłbym ewentualnie podjechać do samej Barcelony np. w ciągu godziny.

Castelldefels. Szeroka plaza, pociagiem do centrum Barcelony w 30 min, i w dodatku wciaz w 1 strefie biletowej.
3 ludzi lubi ten post.

#484 PostWysłany: 14 Lip 2016 10:41 

Polecam nocleg w MelonDistrict. Pokoje jak w Ibisie, czyli czyste, schludne, kabinka prysznicowa + umywalka, toaleta. Dodatkowo jest kuchnia (1 na 10 pokoi), dostaje się swoją półkę w lodówce, szafkę. W kuchni jest duży tv, kanapa, stół z krzesłami, więc dobre miejsce na "biesiadowanie". Dodatkowo ma dachu jest taras z basenem, gdzie można się położyć i odpocząć :) Byłam bardzo zadowolona, jadąc tam myślałam o studenckich warunkach, a tu elegancja :) Byłam w Melon District Poble Sec, położenie bardzo wygodne.

http://www.melondistrict.com
 Profil Relacje PM off
jepek lubi ten post.

#485 PostWysłany: 17 Sie 2016 23:01 

Przetestowałem Eurohotel Gran Via Fira, L'Hospitalet de Llobregat - plus jest taki, że jest to hotel po drodze z lotniska do centrum. Ma on nowoczesny wystrój, jest dosyć czysto, obsługa jest sprawna i dobrze mówi po angielsku. Niedaleko jest przystanek autobusowy, metro jakieś 700 metrów dalej. Niedaleko IKEA i restauracje, trochę dalej stacja benzynowa 24/7, galeria handlowa i jeszcze więcej restauracji. Hotel znajduję się w spokojnej, biurowej dzielnicy.
Na minus - normalna cena jest porażająca jak za ten standard ~130 EUR (strona hotelu, booking.com około 70). Ja użyłem zniżek (50%) z Makemytrip, które pojawiają się dosyć regularnie i zapłaciłem 30 EUR. Wtedy warto. Aha, hotel ma słabe opinię, ale wydaje mi się, że po zmianie nazwy/ kierownictwa coś się zmieniło na plus.
 PM off  

#486 PostWysłany: 20 Wrz 2016 17:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Hej,

Ląduje za 3 tygodnie w Barcelonie o 21 a wylot mam kolejnego dnia o 18. Ten temat najbardziej mi przypasował więc chciałem spytać czy macie jakiś pomysł jak spędzić noc by przespać się między 2 w nocy do 6. Czy na plaży byłoby w miare bezpiecznie? Może jakiś dworzec? Spanie na lotnisku odpada bo chcemy spędzić zarówno wieczór jak i poranek w centrum.

Jakiś pomysł ?

#487 PostWysłany: 20 Wrz 2016 17:55 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 858 234
Rozumiem, że chcecie zaszaleć i szkoda kasy na nocleg? :lol:
To może chociaż jakiś tani hostel?

#488 PostWysłany: 20 Wrz 2016 18:02 

Na plaży nie będzie bezpiecznie, w nocy grasuje dużo kieszonkowców którzy seryjnie "obrabiają" pijanych turystów którzy mieli taki sam pomysł. Nie mówiąc już o tym że jest to nielegalne i można zarobić mandat w wysokości bodajże 300 EUR.
 Profil Relacje PM off  

#489 PostWysłany: 20 Wrz 2016 20:34 
Awatar użytkownika

niebieski
W ubiegłym roku spałem na wielu plażach Europy ale był to sierpień a w Barcelonie byłem tylko w dzień, niemniej dziękuje za informacje @zzzname .
A dla użytkowników typu Kashpir nie mam słów... super pośmiałeś się przez internet, co wniósł twój post? Jeszcze jakbyś podał chociaż nazwę taniego hostelu który polecasz i napisał coś typu " nie warto ryzykować, udajcie się do ..." : ) Ale nie, typowa polska cebulandia.

Dobrze więc , inaczej - jakiś hostel blisko centrum warty polecenia?
Chcieliśmy się do późna poszwędać po Barc.

#490 PostWysłany: 20 Wrz 2016 22:14 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Jakbyście szukali nocnego przewodnika po Barcelonie to w porcie jest do wyboru, do koloru :?
Załącznik:
IMG_20160920_205443.jpg
IMG_20160920_205443.jpg [ 216.25 KiB | Obejrzany 2473 razy ]
7 ludzi lubi ten post.

#491 PostWysłany: 21 Wrz 2016 01:16 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 858 234
Krzysio napisał(a):
W zeszłym roku spałem na wielu plażach Europy ale był to sierpień a w Barcelonie byłem tylko w dzień, nie mniej dziękuje za informacje zzzname.
A dla użytkowników typu Kashpir nie mam słów... super pośmiałeś się przez internet, co wniósł twój post? Jeszcze jakbyś podał chociaż nazwę taniego hostelu który polecasz i napisał coś typu " nie warto ryzykować, udajcie się do ..." : ) Ale nie, typowa Polska cebulandia.

Dobrze więc inaczej, jakiś hostel blisko centrum warty polecenia? Chcieliśmy się do późna poszwędać po Barcy

Bez urazy - nie było to złośliwe, być może użyłem złego emotikona, bo powinienem dać buźkę z uśmiechem a nie LOL. Nie naśmiewam się, bo sam kiedyś sypiałem na plażach. Hostel był luźno rzuconym pomysłem. Natomiast Barcelona jest duża, także powiedzcie, gdzie zamierzacie się szwędać to będzie większa szansa, że ktoś podpowie jakiś niedrogi nocleg w okolicy.

#492 PostWysłany: 07 Paź 2016 14:08 

Możecie spróbować opcję spania w bankomacie - w Barcelonie dużo jest bankomatów w lokalach za zamkniętymi drzwiami które są czynne całą dobę.

Z tego co widziałem dużo bezdomnych tak robi więc siłą rzeczy musi to być nienajgorsza miejscówka na darmowe spędzenie nocy. Najlepiej znaleźć jednak taki bankomat bez śpiących ludzi ;)

Ostatnio edytowany przez krasnal, 07 Paź 2016 15:33, edytowano w sumie 1 raz
dubel
 Profil Relacje PM off  

#493 PostWysłany: 07 Paź 2016 18:16 

niebieski
Za euro można jednak wrócić na lotnisko, ciepło, czysto i bezpiecznie.

Wysłane z mojego LG-P710 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#494 PostWysłany: 22 Gru 2016 13:22 

Nocleg w lutym dla 11 osób - ktoś coś poleci? może jakies sprawdzone AirBnB?
 Profil Relacje PM off  

#495 PostWysłany: 05 Sty 2017 14:56 
Awatar użytkownika

Wyjeżdżam do Barcelony w kwietniu i zastanawiam się co będzie lepsze czy wynajęcie całego mieszkania czy zdecydowanie się na pokój w hostelu. Jadą w sumie cztery osoby, więc chciałabym, żeby było jak najbardziej opłacalnie.. Co możecie polecić z własnego doświadczenia?
 Profil Relacje PM off  

#496 PostWysłany: 05 Sty 2017 14:58 

srebrny
na jak dlugo?
 Profil Relacje PM off  

#497 PostWysłany: 05 Sty 2017 15:23 

@eevelaa
zobacz Prywatną wiadomość.
 Profil Relacje PM off  

#498 PostWysłany: 05 Sty 2017 15:52 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 743 690
niebieski
Krzysio napisał(a):
Hej,

Ląduje za 3 tygodnie w Barcelonie o 21 a wylot mam kolejnego dnia o 18. Ten temat najbardziej mi przypasował więc chciałem spytać czy macie jakiś pomysł jak spędzić noc by przespać się między 2 w nocy do 6. Czy na plaży byłoby w miare bezpiecznie? Może jakiś dworzec? Spanie na lotnisku odpada bo chcemy spędzić zarówno wieczór jak i poranek w centrum.

Jakiś pomysł ?

Szczerze odradzam nocleg na plaży w Barcelonie.
Kilka miesięcy temu trochę za bardzo się zrelaksowaliśmy i moja torebka zmieniła właściciela. Tylko jakimś cudem mój mąż dopędził tego niezwykle zaradnego człowieka i ją odzyskał
 Profil Relacje PM off  

#499 PostWysłany: 05 Sty 2017 21:36 
Awatar użytkownika

niebieski
@‌eevelaa‌ Przy czterech osobach powinno opłacać się Airbnb. Hostel to chyba najgorsze wyjście, jakoś specjalnie dużo nie oszczędzicie, a prywatność i wygoda mocno ucierpi. Chociaż z drugiej strony pytanie na ile jedziecie i jaki jest cel:) Jak na jedną noc na imprezę to może być i hostel, ale na tydzień tak żeby trochę pozwiedzać, a trochę się pointegrować to airbnb będzie dobre:)

#500 PostWysłany: 17 Sty 2017 14:31 

niebieski
Lecę do Barcelony 25.02 -28.02

Słabo w tym czasie z dobrymi ofertami bo jest Mobile World Congress i ceny noclegów są dość wysokie.
Generalnie widzę ceny 2x wyższe niż w styczniu 2014 gdy byłem tam poprzedni raz.

Ktos ma jakieś sugestie taniego noclegu niedaleko La Rambla? Fajnie by było spać w dzielnicy Barceloneta na przykład.

Ostatnio edytowany przez Abcn 17 Sty 2017 16:20, edytowano w sumie 3 razy
Literówka i ... jak tanio miałoby być aby był to nocleg tani?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 622 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 32  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości