Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Maj 2023 15:01 

srebrny
Hej czy ktos kojarzy gdzie w Barcelonie jest przechowalnia bagazu ?
Przydaloby mi sie zostawic walizke na kilka godzin w okolicach La Rambla/stacji kolejowej Passeig dr Garcia lub stacji Sants czy Estation Franca. Kiedys kojarze ze w okolicach La Rambla zostawilem bagaz w wypozyczalni rowerow ale to bylo jakies 7 lat temu :-)
 Profil Relacje PM off  

W drogę po ogień i lód 🚘❄️ Fly & drive z weekendem na Islandii za 764 PLN 🌋✈️ W drogę po ogień i lód 🚘❄️ Fly & drive z weekendem na Islandii za 764 PLN 🌋✈️
Od drapaczy chmur do ryżowych tarasów 🏙️🌾 Singapur i Bali w sezonie za 2417 PLN ✈️🌴 Od drapaczy chmur do ryżowych tarasów 🏙️🌾 Singapur i Bali w sezonie za 2417 PLN ✈️🌴
#2 PostWysłany: 20 Maj 2023 15:07 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Na dworcu autobusowym (Nord) jest przechowywania, ale ciut droga, bo koszt jest na godziny.
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.
michcioj uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 20 Maj 2023 15:11 
Awatar użytkownika

niebieski
Bounce pokazuje mi przechowalnie i koło Passeig de Garcia, i koło La Rambla. Stawka 4,75 EUR/24h. Nie będę wpisywać adresu, najwygodniej samemu sprawdzić w aplikacji. Na Bounce dostępne są polecenia/kody dla nowych użytkowników, więc może i wyjść za darmo.
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#4 PostWysłany: 20 Maj 2023 15:12 

srebrny
@Zeus Mi by starczylo I 5 godzin w sumie ale ten dworzec za Daleko jest
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Maj 2023 22:02 

srebrny
diana napisał(a):
Bounce pokazuje mi przechowalnie i koło Passeig de Garcia, i koło La Rambla. Stawka 4,75 EUR/24h. Nie będę wpisywać adresu, najwygodniej samemu sprawdzić w aplikacji. Na Bounce dostępne są polecenia/kody dla nowych użytkowników, więc może i wyjść za darmo.

ok dzieki. czy mozna to zabookowac tego samego dnia ? pytam bo nie wiem dokladnie kiedy tam bede, najlatwiej byloby to kupic np. godzine przed oddaniem bagazu :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 23 Maj 2023 11:30 
Awatar użytkownika

niebieski
@michcioj Pewnie. Ja rezerwowałam jakieś 5 minut przed oddaniem bagażu jak nie miałam ochoty wywalić 8 eur za parę godzin przechowalni i szukałam alternatywy.
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#7 PostWysłany: 24 Maj 2023 11:25 

srebrny
zarazerwowalem przez strone bagaz w okolicach dworca Passagi Garcia.
strona skasowala 4,75 euro za bagaz plus 1.6 za ubezpieczenie, wyszlo 6,45 Euro.

adres byl podany jako Passaig Garcia 33, o tyle ciezko to bylo znalezc, ze nie byl dokladnie podany
jaki to biznes, w tym budynku jest mnostwo sklepow. no ale nic, zapytalem w hostelu pod tym adresem
i tam moglem zostawic bagaz. dodatkowo zostawilem jeszcze jeden, juz bez rezerwacji, 5 Euro i nie ma problemu :)

okazuje sie ze zadnej aplikacji nie potrzeba, mozna wejsc z ulicy i zostawic bagaz.
podaje namiary:
hostel Safestay, Passaig Garcia 33 (okolo 160 metrow od stacji o tej samej nazwie)
cena: 5 euro za sztuke bagazu (zostawilem wielka walizke) za dzien (do 23:00)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 24 Maj 2023 12:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Super, dobrze wiedzieć.

Ja z kolei miałam taką sytuację, że bez aplikacji by nie przyjęli. Ale to było w hotelu w Bari. Więc pewnie zależy od miejsca i trzeba pytać.
 Profil Relacje PM off
michcioj lubi ten post.

#9 PostWysłany: 24 Maj 2023 17:44 

Loty: 91
Kilometry: 179 137
niebieski
Wystarczy wpisać w Google "luggage store "i wychodzi conajmiej ze 20 przechowalni w samym centrum. Do wyboru do koloru . Na godziny ,doby, samoobsługowe itp itd.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 20 Lip 2023 22:08 

Orientuje się ktoś jak wygląda obecnie sytuacja na dworcu Sants? Jedne źródła podają, że są normalne szafki bagażowe za mniej więcej 5-6 € za dobę, inne że szafek nie ma i jest tylko przechowalnia kosząca 10 € za 24h z opieszałą, chamską obsługą, przez którą można się spóźnić na pociąg. Zależy mi na zostawieniu bagażu na samym dworcu na kilka godzin, bo wieczorem mam pociąg do Madrytu i chcę odebrać bagaż na miejscu, żeby nie tracić czasu na odbieranie klamotów zostawionych przez aplikację w jakimś okolicznym interesie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości