Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Poznań-Berlin
#1 PostWysłany: 06 Cze 2010 15:03 

Loty: 29
Kilometry: 42 139
Witam. Jechał ktoś z Was pociągiem do Berlina?? Jaki pociąg jest najtańszy? Słyszałem o możliwości dojazdu do Kostrzyna a później pociągiem regionalnym. Jakie to sa koszta??

Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛 Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛
 Temat postu: Re: Poznań-Berlin
#2 PostWysłany: 07 Cze 2010 10:01 

Loty: 140
Kilometry: 216 351
jechałam w zeszłym roku. zapłaciłam 19 euro za bilet na IC z puli biletów limitowanych. kupowałam dokładnie 60 dni przed wyjazdem.
jednak polecam www.berlintravel.pl - płacisz 100zł, podjezdzaja po Ciebie pod dom i podwożą Cię pod drzwi lotniska! nigdy więcej tułaczki pociągiem na Ostbahnhof i dalej kolejką na Schonefeld.. ffuuuu.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Cze 2010 15:27 

Loty: 29
Kilometry: 42 139
Tak tylko ,że dla mnie docelowym miejscem ma być sam Berlin.
Mam zamiar go zwiedzić w któryś z lipcowych weekendów. Słyszałem ,że obrotni Polacy handlują jakimiś tanimi biletami ale nie mogę doszukac sie żadnych konkretów.

100zł plus drugie 100zł za powrót to trochę drogo. Jedzie nas 4 i jeżeli całość ma kosztować po 200zł za głowę to po prostu weźmiemy auto. Poki co woleli byśmy tego uniknąć.

#4 PostWysłany: 07 Cze 2010 16:33 

Ja mogę jedynie Ci powiedzieć do czego dokopałem się ostatnio jak sam planowałem wypad. Są promo na pociągi nocne za 19Euro, a przynajmniej niedawno były. Inna opcja to tak jak mówisz. Dojazd do granicy, później skrzyknięcie się ze współpasażerami w grupę i kupno biletu grupowego. Jak będziesz wiedział dokładnie to koniecznie daj znać.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Cze 2010 08:45 

niebieski
Przecież połączenie Poznań-Berlin jest ciągle realizowane. Wg bilbordów jest to 19Euro.

Ja swojego czasu jechałem do Brukseli za 29Euro w 1 stronę. I to właśnie tym pociągiem. Ta relacja (do Belgii) została wycofana, tzn ostatni przystnek to chyba Kolonia. Tak czy siak połączenie działa.

Wejdź na stronę ICC albo zadzwoń na PKP. A najlepiej polecam biuro ICC na dworcu głównym.

#6 PostWysłany: 10 Cze 2010 18:01 

z tego co słyszałem, liczba biletów w cenie 19 eur b. limitowana. ostatnio jechałem z poznania do berlina stopem (można łapać przy wjeździe na A2 - os. dębina).
można też dojechać autobusem do frankfurtu n. odrą i stamtąd pociągiem - powinno być taniej niż pociągiem.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości