Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Bangkok - Koh Lipe
#1 PostWysłany: 02 Wrz 2016 09:55 

Witam, orientuje się ktoś jak dostać się z Bangkoku na Koh Lipe jak najszybciej? (air asia, pociag, bus) Będę podróżował na przełomie października i Listopada.
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
 Temat postu: Re: Bangkok - Koh Lipe
#2 PostWysłany: 02 Wrz 2016 17:54 

Hej,

Ja bym kombinował z lotami, tak jest najwygodniej. Jeżeli nie masz dużo czasu, to tym bardziej ( o ile są tam loty, chyba nie)

Drugą w kolejności opcją jest pociąg nocny, ale tu pewnie będziesz musiał myśleć o przesiadkach. My w tamtym roku, w podobnym okresie chcieliśmy jechać na północ pociągiem. Ale bardo ciężko o wolne miejsca. Pamiętaj, że te w Koh Lipe będzie ciężko o miejsca gdzie jest spokój. Jest to bardzo popularne miejsce do wypoczynku wśród Koreańczyków.

W Langawi na pewno łatwiej o takie miejsca, ponieważ wyspa jest większa i nie daleko. Do tego połączenia z Bangkokiem. Ale to też zależy czego szukasz, ja z żoną szukaliśmy spokoju. .

Pozdrawiam,

https://kirylucki.wordpress.com/
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 02 Wrz 2016 18:33 

złoty
Najszybciej może wyjść transport łączony fly+ride+ferry NokAir przez Hat Yai i Pak Bara Pier. Ewentualnie podobna trasa z każdym odcinkiem organizowanym na własną rękę.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Wrz 2016 07:36 

Dzieki za pomoc, jest mozliwosc z Bangkoku do hat yai AIR Asia i potem jeszcze bus i Ferry ale to troche duzo czasu chyba. Bedziemy na miejscu w terminie 6-17 października. A moze lepiej zamiast koh lipe to koh sami i okoliczne wyspy? Duzo szybciej jest AIR Asia z Bangkoku do surat thani i tam tylko Ferry. Ktore z wysp lepsze?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Wrz 2016 07:40 
Awatar użytkownika

Loty: 77
Kilometry: 250 316
Z Surat Thani do portu tez dochodzi bus jakieś 1,5 godz. jazdy, wiec w sumie na to samo wychodzi. Mi osobiście bardziej podobało sie na Koh Lipe. W październiku pogoda na obu wyspach nie pewna, może padać ale nie musi.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 04 Wrz 2016 11:09 

Ja leciałem do Hat Yai. Tam busik. My spędziliśmy kilka nocy na Koh Tarutao. Miejsce ustronne i to jest jego ogromna wartość, lecz moją żonę na plaży pogryzły muszki i woda nie jest ciekawa, jeżeli chodzi o warunki do nurkowania. Poznaliśmy tam parę, która wybierała się na Ko Adang i zachwalali sobie ciszę. Jeżeli nie byłaś w Tajlandii to spodoba ci się każde miejsce.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Lut 2017 20:58 
Awatar użytkownika

Loty: 116
Kilometry: 243 008
niebieski
kirylucki napisał(a):
Ja leciałem do Hat Yai. Tam busik. My spędziliśmy kilka nocy na Koh Tarutao.

Możesz coś więcej napisać w jaki sposób dostałeś się na Koh Tarutao i jak z tej wyspy wróciłeś do Pak Bara?
Ja planuję na Koh Tarutao przypłynąć z Ko Lipe, a później chciałbym dostać się z Koh Turatao do Pak Bara. Orientujesz się może czy są jakieś bezpośrednie połączenia z Koh Turatao do Pak Bara, czy trzeba popłynąć najpierw na Ko Lipe i tam dopiero łapać prom/łódź do Pak Bara? Jaki był koszt podroży na Koh Turatao?

Relacja z Gruzji
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość