Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Wrz 2014 12:46 

Hej, Jak w temacie, wie ktoś ile czasu zajmuje opuszczenie tego lotniska? od chwili opuszczenia samolotu do chwili przejścia tych wszystkich odpraw celnych itd? Chodzi o to, że od momentu planowego wylądowania mam tylko dwie i pół godziny na pociąg i nie wiem czy dam rade się wyrobić bo podobno przejazd na dworzec to jakieś 2 godziny.
 Profil Relacje PM off  

Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️ Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️
👩‍👩‍👧‍👧 Całą rodziną (2+2) na ferie do Algarve 🤯🌴 Tydzień w 4* aparthotelu za 879 PLN ❗✨ 👩‍👩‍👧‍👧 Całą rodziną (2+2) na ferie do Algarve 🤯🌴 Tydzień w 4* aparthotelu za 879 PLN ❗✨
#2 PostWysłany: 25 Wrz 2014 13:14 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
zirek napisał(a):
Hej, Jak w temacie, wie ktoś ile czasu zajmuje opuszczenie tego lotniska? od chwili opuszczenia samolotu do chwili przejścia tych wszystkich odpraw celnych itd? Chodzi o to, że od momentu planowego wylądowania mam tylko dwie i pół godziny na pociąg i nie wiem czy dam rade się wyrobić bo podobno przejazd na dworzec to jakieś 2 godziny.

Który dworzec?
W naszym przypadku: Wiza i odprawa - ok. 30 minut. Bagaże itp. 15 minut. Łącznie ok. 45-60 minut zeszło zanim wyszliśmy z lotniska. Potem autobus z lotniska do centrum do stacji przy placu Merdeka - ok. półtorej godziny.

Może być ciężko, ale pociągi w Indonezji często mają opóźnienia ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 25 Wrz 2014 13:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie bylem jeszcze, ale czytalem ze na dworcu tez moga byc kolejki (nawet jak przez tiket masz bilet kupiony, to musisz odstac swoje).
Anyway, trzymam kciuki:)

#4 PostWysłany: 25 Wrz 2014 15:22 

HON fly4free
U mnie (dzień powszedni, ok. 11 rano) poszło bardzo szybko przy przylocie na terminal 2, bez kolejek do wizy i imigracji, oczekiwanie na bagaż może z 10 minut, w sumie od wyjścia z samolotu do wyjścia z terminala upłynęło ok. 20 minut. bardziej obawiałbym się ruchu w Dżakarcie - są potworne korki przez cały dzień
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 25 Wrz 2014 15:42 

niebieski
W ostateczności możesz się przesiąść z taxi samochodowego na ojek, czyli motocyklową taksówkę.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Wrz 2014 11:19 

Wize już mam wyrobioną bo trochę w Indonezji posiedzę więc wolałem w ambasadzie zrobić coby łatwiej było przedłużać, więc przy odrobinie szczęścia na tym trochę czasu zaoszczędzę. W Jakarcie bedę o 18:40, mam nadzieje ze jakiś tłumów o tej godzinie nie będzie. Dworzec gdzie ja się wybieram to Gambir, może znajoma jak będzie miała wolne to mnie odbierze to będzie szybciej niż jakimś busem, taksówki nie chce bo słyszałem że strasznie zdzierają, a co do tej motocyklowej taksówki, byłoby fajnie bo dobre to na korki ale raczej z dużą walizką i plecakiem to się tam nie zmieszczę.
W każdym razie dzięki za odpowiedzi, teraz mam już trochę rozeznanie jak to tam wygląda:)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Wrz 2014 11:39 
Awatar użytkownika

srebrny
Mając wizę opuściła lotnisko. W miarę szybko,tylko ustaw sie do kolejki pogranicznikow a nie po wize
Bo tam niezły burdel maja

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 26 Wrz 2014 19:14 

Loty: 64
Kilometry: 154 618
Faktycznie, mając już wizę da się opuścić szybko lotnisko. Nam najwięcej czasu skonsumowały właśnie kolejki wizowe.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość