Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Bagaż wizz air
#1 PostWysłany: 12 Gru 2012 15:01 

Loty: 22
Kilometry: 34 136
Czy po zakupie biletu, mogę dokupić bagaż w późniejszym terminie i do jakiego zcasu max? Dziekuje pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

👩‍👩‍👧‍👧 Całą rodziną (2+2) na ferie do Algarve 🤯🌴 Tydzień w 4* aparthotelu za 879 PLN ❗✨ 👩‍👩‍👧‍👧 Całą rodziną (2+2) na ferie do Algarve 🤯🌴 Tydzień w 4* aparthotelu za 879 PLN ❗✨
Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨ Od drapaczy chmur po rajskie plaże 🏙️🏖️ Hongkong + Filipiny za 2674 PLN 🌴 💛 Loty w sezonie ✨
 Temat postu: Re: Bagaż wizz air
#2 PostWysłany: 12 Gru 2012 15:03 

i ile musi ważyć ta darmowa torba... a ile ta za 9 f ??
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 12 Gru 2012 15:05 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Podręczny zarówno darmowy, jak ten za 45zł (9 GBP) mają limit 10kg. Ale inne wymiary - więc do małego podręcznego trzeba by chyba cegieł napakować, żeby do tych 10kg dobić.
Bagaż możesz dodać do rezerwacji później - byle przed odprawą. Można też już na lotnisku, ale wychodzi dużo drożej.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Gru 2012 15:09 

Dziękuje za szybką odpowiedz. Pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 12 Gru 2012 15:21 

niebieski
Niva napisał(a):
Podręczny zarówno darmowy, jak ten za 45zł (9 GBP) mają limit 10kg. Ale inne wymiary - więc do małego podręcznego trzeba by chyba cegieł napakować, żeby do tych 10kg dobić.
Bagaż możesz dodać do rezerwacji później - byle przed odprawą. Można też już na lotnisku, ale wychodzi dużo drożej.

w którym dokładnie miejscu w regulaminie wizza jest wspomniane o tym ograniczeniu do 10 kg?
bo szukam i szukam (no ale może i źle szukam) i nie widzę ograniczenia wagowego w bagażach podręcznych
np. http://wizzair.com/pl-PL/useful_information/faq#9
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 12 Gru 2012 15:25 

niebieski
Tulcia napisał(a):
Niva napisał(a):

w którym dokładnie miejscu w regulaminie wizza jest wspomniane o tym ograniczeniu do 10 kg?
bo szukam i szukam (no ale może i źle szukam) i nie widzę ograniczenia wagowego w bagażach podręcznych

No właśnie może ktoś to potwierdzić? Bo ograniczenie 10 kg na podręczny wyraźnie wskazane jest w Ryanie, ale w Wizzie już nie byłbym taki pewny.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Gru 2012 15:27 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Fakt, usunęli info o limicie wagowym ze strony, zawsze było dopisane, że 10kg.
Na niektórych stronach doszperałam się informacji o 'tymczasowym' zniesieniu limitu wagowego do końca listopada - cóż, mamy grudzień. Ale nadal nie wiem, co trzeba by było spakować innego niż cegłówki, żeby w takich wymiarach wyszło więcej niż 10kg.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Gru 2012 15:27 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Tulcia napisał(a):
Niva napisał(a):

Z tego co pamiętam to jedyne ograniczenie jest takie, żeby umieć go samemu do schowka załadować.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 12 Gru 2012 15:30 

niebieski
10 nad głowę wyciskam tylko w roku przygotowań olimpijskich ;-)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 12 Gru 2012 15:48 

niebieski
Niva napisał(a):
Fakt, usunęli info o limicie wagowym ze strony, zawsze było dopisane, że 10kg.
Na niektórych stronach doszperałam się informacji o 'tymczasowym' zniesieniu limitu wagowego do końca listopada - cóż, mamy grudzień. Ale nadal nie wiem, co trzeba by było spakować innego niż cegłówki, żeby w takich wymiarach wyszło więcej niż 10kg.

jak to co innego? :P
ja kiedyś w easyjecie (gdzie nie ma ograniczenia wagowego i jego wymiary są minimalnie większe niż dużego bagażu podręcznego) miałam 17 kg...
nie, nie miałam cegieł. :D miałam tam tylko najcięższe rzeczy ;-)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 12 Gru 2012 19:24 

Loty: 180
Kilometry: 424 089
niebieski
Ja tam zawsze przekraczam wagę podręcznego :-) Na fotce jeszcze nie widać
lapka z osprzętem z drugiej strony.

Image

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości