Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: odzież wierzchnia
#1 PostWysłany: 11 Gru 2015 23:00 

Zapewne ktoś mnie tu zlinczuje, ale tak wiem, to już, któryś z kolei taki wątek, ale nie znalazłam zadowalającej mnie odpowiedzi lub być może jestem zbyt głupia na zrozumienie :oops:

Moje pytanie jest dość nietypowe i śmieszne, ale nie potrafię tego za bardzo pojąć.
Zwykle latałam liniami Ryanair, a jak wiadomo, co linie to inna bajka, więc i zasady są różne. Z góry podkreślę również, że z tego środka transportu korzystałam w sprzyjającej porze roku takiej jak wiosna/lato.
Tym razem zdecydowałam się na Wizz Air, ale wykupiony mam jedynie bagaż podręczny, a zwykle korzystałam dodatkowo z opcji bagażu w luku. Z tego co wiem, na pokład tych linii mogę wnieść JEDYNIE mój bagaż podręczny, a pasażerowie z wykupionym pierwszeństwem wejścia na pokład mogą dodatkowo wnieść coś jeszcze; na stronie napisane jest, że: torebkę, laptopa, PŁASZCZ itp. ja oczywiście tego nie wykupowałam, ponieważ jakoś nie zastanawiam się nad tym, a im bliżej lotu, tym bardziej zaczynam mieć wizje, że coś zrobię nie tak.

Jako, że jest grudzień, a co za tym idzie, jest dosyć zimno, mam grubą kurtkę.
W jaki sposób jest to brane pod uwagę? Czy jeśli ma na sobie moją kurtkę to jest to traktowane jako kolejny bagaż podręczny, czy raczej jako ubranie, które mam na sobie i wejdę w tym bez żadnego problemu?

I jeszcze kolejna kwestia nie zrozumiała przeze mnie po wsze czasy!
Mianowicie - leki.
Ten temat też był poruszany wielokrotnie, aczkolwiek już skorzystam z tego, że się tak rozpisałam.
Mogę mieć leki w podręcznym? Mam jedno opakowanie w listkach, i dwa opakowania w pigułkach, tak luźno, w tym jedne są ziołowe.
Brać je muszę, fakt, że podczas lotu nie są mi potrzebne za nic w świecie, i nawet na nie nie spojrzę, ale mieć je muszę ze sobą, zwykle przewoziłam je w tym drugim bagażu, ale zaistniała lekko inna sytuacja, więc mam co raz to większe problemy z prawidłowym spakowaniem się! :shock: :shock:

Z GÓRY DZIĘKUJĘ ZA UPRZEJMOŚĆ, DOBROĆ, ŁASKĘ I POLITOWANIE, I ODPOWIEDŹ! :lol:
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
 Temat postu: Re: odzież wierzchnia
#2 PostWysłany: 11 Gru 2015 23:07 
Awatar użytkownika

Loty: 283
Kilometry: 579 248
niebieski
Możesz mieć kurtkę, na sobie lub ze sobą, bez znaczenia.
Możesz mieć również leki.
Jeśli znalazłaś na forum tematy, w których były te problemy poruszane to proponuję tam pisać a nie zakładać kolejny.
 Profil Relacje PM off
olalaalaaa uważa post za pomocny.

Temat postu: Re: odzież wierzchnia
#3 PostWysłany: 11 Gru 2015 23:11 

Dziękuję!
Nie pomyślałam, będę pamiętać następnym razem :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość