Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 31 Lip 2015 10:10 

Hej,

potrzebuje się dostać do Katmandu. Analizująć siatkę połączeń udałoby mi się wyskładać dolot do Katmandu na 2 biletach.

Jeden z Air France na trasie

WAW - CGD - DEL

oraz drugi z Air India na trasie (mam 7godzin)

DEL - KTM

powroty analogicznie.

Pisałem zapytanie na lotnisko w Delhi ale odpowiedź jest bardzo enigmatyczna. Dzwoniłem do Air France, ale powiedzieli jeszcze mniej.

Z informacji z lotniska w Delhi wynika, że jeśli będę musiał odebrać bagaż i nadać go jeszcze raz to będę musiał przejść kontrolę na granicy i tym samym posiadać wizę indyjską (i wtedy cała ekonomia idzie w piach bo nie dość, że trzeba wydać kasę na wizę to jeszcze trzeba w tym celu dojechać do Warszawy).

Jak połączyć te dwa bilety w jedną podróż? Albo czy istnieje sposób żeby na transit zone przepchnąć bagaż przez obsługę lotniska na kolejny lot?

może ktoś już się borykał z takim problemem?
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹 Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹
Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎 Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎
#2 PostWysłany: 31 Lip 2015 10:30 

niebieski
Miałem zbliżoną sytuację, ale lot w odwrotnym kierunku (IV.2015, tuż przed trzęsieniem ziemi).
W Kathmandu twierdzili, że nie mogą nadać bagażu do Polski (SpiceJet + Lufthansa), bo widzą tylko system informatyczny SpiceJeta. Jednak rozwiązują to tak: na lotnisku w Kathmandu zapisują na kartce nazwiska i numery dalszych lotów, a sam bagaż oklejają przywieszką "transit". Jak stwierdzili ten bagaż powinien być pobrany (z taśmy!) na lotnisku w Delhi przez pracownika lotniska i przekierowany dalej. Po przylocie do Delhi ja i wielu innych pasażerów udaliśmy się do strefy tranzytowej i tam mieli nam wydać karty pokładowe na dalsze loty. Ale przychodzili coraz to inni ludzie i twierdzili, że się nie da, że nasze bagaże nie polecą itp. Ale reszta nalegała. Trwało to już z godzinę i się zniechęciłem - opuściłem strefę tranzytową (bo miałem wizę indyjską). Mój plecak nadal jeździł na taśmie, wśród innych podobnie oklejonych walizek. Zabrałem go i nadałem sam w Lufie.
A więc moje osobiste doświadczenie - niepewna sprawa, nie polecam próbować.

P.S. Przywrócili możliwość aplikowania o wizę bez wizyty w BLS (wnioski można wysyłać pocztą).

#3 PostWysłany: 31 Lip 2015 10:47 

rzeczywiście, coś się zmieniło w zakresie danych biometrycznych do wizy indyjskiej

Cytuj:
4. Czy można przesłać komplet dokumentów kurierem lub pocztą?

Tak. Moża przesłać dokumenty na adres: Ul. Rejtana 15 lokal 13 pietro 7, 02-516 Warszawa

5. Czy jeśli wyślę dokumenty pocztą, muszę przyjechać i złożyć dane biometryczne?

Nie, jeśli dokumenty zostaną wysłane pocztą lub złożone przez osobę trzecią, nie trzeba w tedy zostawiać danych biometrycznych.

istnieje jakiś agent lotniczy który potencjalnie może się podjąć zestawienia tych połączeń na jednym bilecie?

WAW (air france) - CGN - DEL (air india) - KTM - DEL (air france) - CGN - WAW

edit:

@Gleba3

oczywiście dziekuję za odpowiedź, która rozwiewa wątpliwości do możliwości manipulacji bagażem na 2 ticketach na w/w lotniskach.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości