Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 481 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 25  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: walizka kabinowa
#181 PostWysłany: 17 Lis 2012 20:32 

Mam pytanie odnośnie walizki z Jyska o wymiarach 17x35x51 którą właśnie kupiłam http://www.jysk.pl/210/232/5837901/a/catalog Po zmierzeniu jej w domu wyszło mi, że podana wysokość jest wysokością samej walizki, po dodaniu wysokości kółek wychodzi 56 cm....reszta wymiarów się zgadza. Dodam że lecę Ryanairem (wymagania dla podręcznego 55x40x20). Myślicie że to przejdzie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#182 PostWysłany: 18 Lis 2012 13:44 
Awatar użytkownika

niebieski
przejdzie, Ryanair ma dosyć 'luźne' kosze, tzn 1-2 cm nie powinny zrobić problemu, a już 1cm prawie na pewno.

Już pare razy pewnie ktoś linkował, ale dla przypomnienia:
http://www.pasazer.com/in-7715-bagaz,w, ... oznice.php
 Profil Relacje PM off  

#183 PostWysłany: 17 Gru 2012 18:29 
Awatar użytkownika

http://allegro.pl/torby-oryginalna-torb ... 82364.html
Ja z taką latam Wizzem, mieści się idealnie i nie jest to "home-made" z allegro ale Puma :D
 Profil Relacje PM off  

#184 PostWysłany: 21 Gru 2012 15:42 

Witam
Mam problem. :) Bardzo bardzo prosilabym o odpowiedz.
Przy wymiarach max. bagazu podrecznego Ryanaira (55 x 40 x 20) moja walizka wychodzi nieco blado:

Moj walizka ma wymiary: 58, 41, 22 - kazdy wymiar przekroczony, 3, 1 i 2 cm wiecej niz to wskazuje ryanair w swoich wytycznych...
Czy bedzie duzy problem? Ktos moglby mi realnie odpowiedziec czy taka walizka zmiesci sie i nie beda mnie odwolywac z powodu tych (max. na wykosci 3 cm?) Nigdy nie bylam z nia w "koszu".

Ktos tam wyzej napisal "przejdzie, Ryanair ma dosyć 'luźne' kosze, tzn 1-2 cm nie powinny zrobić problemu, a już 1cm prawie na pewno" - w porządku, fajnie... ale czy to tak na 1oo %? :) Jeden z moich wymiarow przekracza jednak 3 cm (wysokosc)

Czy ktos moze ma ten model i moglby mnie "poratowac" optymizmem?
ta walizka to ta mala srebrna:

Image

Z gory dzieki za odpowiedz...
Pozdrawiam, zdrowych i spokojnych świąt życzę.
 Profil Relacje PM off  

#185 PostWysłany: 21 Gru 2012 15:56 

HON fly4free
Te walizki mają beznadziejne (zewnętrzne) kółka, to wręcz pożywka dla sprawdzających rozmiary, żeby wykazać, że kółka wystają poza rozmiar (nie można ukosem wkładać w formę). Co niektórzy w desperacji odrywali wtedy kółka, bo walizki mieli tańsze niż dopłata... na twoim miejscu nie słuchałbym tutaj żadnego "vox populi" bo potem ty będziesz "płacić i płakać". Walizka za duża - weź pod uwagę, że może cię spotkać nie metalowa forma, ale kartonowe, nakładane pudełko. I co wtedy?
 Profil Relacje PM off  

#186 PostWysłany: 21 Gru 2012 16:52 

czy nakladane pudelko tez nie ma + ciut wiekszych wymiarów zeby wejsc na walizkę?
Czesto widac czy walizka po prostu jest "na styk" i przepuszczaja, ale te ktore wyraznie wydaja sie byc wieksze zaczynaja byc problematyczne i wtedy je "mierzą" hm.. tak widzialam wlasnie ze "wybiórczo" sprawdzali z tym kartonem.
Wiem, ze troche ryzykuje ale moze ktos ma ten model i opowie czy cos mu sie przydarzylo niekomfortowego.

EDIT: UWAGA ! DLA OSOB LECACYCH RYANEm, wlasnie znalazlam dosc jasno pokazujace zdjecia, ze kosze Ryana maja +2-3 cm zapasu:

Wzorzec bagażu Ryanaira jest o 2-3 cm większy i wynosi 58 x 42 x 22 cm (...)

(nawiazujac do mojego wczesniejszego posta - mam bagaz na styk wzgledem kosza ;) )

http://www.pasazer.com/in-7715-bagaz,w,lowcostach,2,cm,robia,roznice.php
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 22 Sty 2013 17:07 
Awatar użytkownika

http://www.groupon.pl/oferty/cala-polska/Bared/16241059

Dostałem właśnie z grouponowego newslettera.
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 23 Sty 2013 01:26 

Misiek0828 napisał(a):
http://www.groupon.pl/oferty/cala-polska/Bared/16241059

Dostałem właśnie z grouponowego newslettera.

Też myślę o workach próżniowych, tylko się zastanawiam czy nikomu nie przyjdzie do głowy żeby wyciągnąć ciuchy z worków w czasie kontroli. Wtedy mógłby być problem aby w krótkim czasie się spakować. W sumie fajniejsze są na odkurzacz
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 29 Sty 2013 00:16 

Poszukuję walizki kabinowej, solidnej w rozsądnej cenie i wg moich obserwacji to jest tak. Większość walizek low-costowych w marketach niestety nie spełnia wymogów tanich linii (któryś z wymiarów jest po prostu za duży). Na stronie Tchibo jest walizka, z wymiarów wynika że jest idealna, oto link:
http://www.tchibo.pl/Walizka-na-kolkach ... 13548.html
Cena jest przyzwoita jeszcze....Być może ktoś ją kupił i użytkuje to bardzo prosiłbym o opinie na jej temat.
Fajna walizka również jest z serii Gravitt Travel:
http://www.sklep-presto.pl/product-pol- ... -mala.html
Czy może ktoś z Was ma tą walizeczkę i mógłby coś więcej napisać. Ja widziałem ja w sklepie (sieć blue bags) ale była przeceniona, ponieważ (z tego co zauważyłem) puszczało szycie...
 Profil Relacje PM off  

#190 PostWysłany: 30 Sty 2013 11:36 

szymqw napisał(a):
Poszukuję walizki kabinowej, solidnej w rozsądnej cenie i wg moich obserwacji to jest tak. Większość walizek low-costowych w marketach niestety nie spełnia wymogów tanich linii (któryś z wymiarów jest po prostu za duży). Na stronie Tchibo jest walizka, z wymiarów wynika że jest idealna, oto link:
http://www.tchibo.pl/Walizka-na-kolkach ... 13548.html
Cena jest przyzwoita jeszcze....Być może ktoś ją kupił i użytkuje to bardzo prosiłbym o opinie na jej temat.

akurat tego modelu konkretnie nie znam wiec nie moge polecic, ale dla zainteresowanych informacja

ze dla subskrybentów Newsletterafirmy thicbo jest do jutra darmowa dostawa zamowienie min. 50zet
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 07 Lut 2013 02:35 

A co myślicie o tym wynalazku: http://allegro.pl/show_item.php?item=3000246575
Cena identyczna jak te torby szyte na miarę podręcznego. Oczywiście domyślam się, że to najniższa półka jeżeli chodzi o jakość ale wymiary powinny pasować. Te podane 50cm to zakładam, że bez kółeczek ale wątpię, żeby miały one ponad 5cm. Napisałem już meila do sprzedawcy ciekawe co mi odpisze.

Brać czy dać sobie spokój? Póki co, na krótkie wyjazdy pakowałem się w mały plecak ale to było góra 2-3 dni więc przydałaby się coś większego.
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 07 Lut 2013 02:43 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Trochę bym się martwił o jakość tego. Czy na przykład kółka Ci nie odpadną na pierwszym lepszym krawężniku.
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 07 Lut 2013 09:47 
Awatar użytkownika

srebrny
daj sobie spokój, kółka najgorsze z możliwych jakie się stosuje w walizkach (malutkie, twarde i mocowane na jakimś gówienku typu "nit" o średnicy szpilki), powinni tego zabronić
chyba, że nie będziesz jej ciągał tylko nosił na plecach to wtedy ok
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 07 Lut 2013 10:57 

niebieski
Używam walizki Tchibo z serii lufthansa retro - inne kolory ale kształt i wymiary te same. Minimalnie (o ok. 2cm) przekracza wymiary ale latałem z nią kilkanaście razy WIZZem i RYANem i nie było problemu podczas kontroli - ani na metalowej ani na tekturowej miarce.
Walizki tchibo pojawiają się czasem taniej na allegro.

#195 PostWysłany: 07 Lut 2013 11:02 

Loty: 73
Kilometry: 72 829
pizzabhoy napisał(a):
A co myślicie o tym wynalazku: http://allegro.pl/show_item.php?item=3000246575

Mam taką walizkę tylko czarną, kupiłem ja kiedyś w ELeclercu na wyprzedaży za 18 pln na jeden wyjazd a używam jej juz od dwóch lat i to nie tylko do wyjazdów lotniczych. Z kółkami ma 53.5 cm i faktycznie te kółka to straszna tandeta i teraz trochę latają ale to nie przeszkadza w użytkowaniu walizki. Nie ma co się co oszukiwać jakoś=cena ale ja bym zaryzykowal

pzdr

Temat postu: Re: Walizka kabinowa
#196 PostWysłany: 07 Lut 2013 21:57 

Cena właśnie też dziwna, bo wrzuciłem zdjęcie do tineye to mi znalazło jakieś francuskie i włoskie hurtownie gdzie cena oscylowała w granicach 15 euro przy zamówieniu kilkudziesięciu sztuk. No ale kupiłem może się nie rozpadnie po jednej podróży. Choć doskonale wiem co to znaczy mieć rozwalone kółka, bo leciałem raz z rejestrowanym do Barcelony z ledwo trzymającymi się kółeczkami nie mając noclegu - nocowanie na plaży - to oczywiście musiały odpaść przy wyjściu z autobusu na Plaza de Catalunya. I weź potem nieś 20-sto kilowy ciężar kilka kilometrów w jedną i drugą stronę. :(
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 07 Lut 2013 23:43 

Loty: 73
Kilometry: 72 829
tu masz ten plus ze jak ci kółka odpadną to masz do noszenia max 10 kg:) ja i tak przeważnie noszę ją w ręku bo wnerwia mnie stukot tych plastikowych kółek no chyba ze jest płaska podłoga np. na lotnisku
pzdr

#198 PostWysłany: 12 Lut 2013 08:53 

niebieski
witam, parę postów wcześniej było info o tej walizce http://www.tchibo.pl/Walizka-na-kolkach ... 13548.html, czy ktoś może potwierdzić, że mieści się w "przymiarach" na lotnisku, będę wdzięczny za info, pzdr (oczywiście chodzi mi o Wizz-a i Ryan-a)
 Profil Relacje PM off  

#199 PostWysłany: 12 Lut 2013 23:05 

niebieski
Jakby ktoś szukal walizek do nowych wymiarów WIZZa to proponuję sprawdzić TK MAXX można coś znaleźć czasem ( zazwyczaj są jednak one trochę mniejsze od wymiarów)

Teraz pytanie, mam taką miękką torbę :
http://www.decathlon.pl/duffle-skadana- ... 06362.html
jej wymiary 50x35x25 cm , jeżeli dobrze zrozumiałem ich nie obchodzi realna wielkość bagażu tylko to ile zajmują rzeczy w nim znajdujące się ? Planuję dużo nie zabierać bo lecę na weekend tylko, więc torba będzie w połowie pusta.Nie chcę mieć jakichś problemów z koszami/kartonami itp. zwłaszcza, że to pierwszy raz tanimi liniami.
 Profil Relacje PM off  

#200 PostWysłany: 13 Lut 2013 01:21 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Eryk87 napisał(a):
... jeżeli dobrze zrozumiałem ich nie obchodzi realna wielkość bagażu tylko to ile zajmują rzeczy w nim znajdujące się ? Planuję dużo nie zabierać bo lecę na weekend tylko, więc torba będzie w połowie pusta.Nie chcę mieć jakichś problemów z koszami/kartonami itp. zwłaszcza, że to pierwszy raz tanimi liniami.

tak Eryku, myślisz poprawnie. nie złapią Cię za rogiem i nie wypchają Twojego plecaka gazetami żeby nie sprawdzić czy przypadkiem nie da się go wypchać powyżej zadane wymiary :P

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 481 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 25  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości