Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Lut 2014 12:55 

Loty: 8
Kilometry: 22 290
niebieski
planuje wyjazd z rodzinka ryanairem na Kretę do Chanii. Bagaz w cenie 10kg. Czy 2,5 letnie dziecko jak ma swoj bilet tez może wziąc 10kg bagażu. czy są da dzieci jakieś limity? Czy będa chcieli sprawdzić czy uniesie swoją walizkę :)
Nie mogę nigdzie się tego doczytać.
 Profil Relacje PM off  

Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Chiang Mai w jednej podróży z Warszawy za 2716 PLN 🌺 Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Chiang Mai w jednej podróży z Warszawy za 2716 PLN 🌺
Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem w Egipcie 🏝️🏊‍♂️🌴 Tydzień z all inclusive za 2390 PLN 🍹😎 Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem w Egipcie 🏝️🏊‍♂️🌴 Tydzień z all inclusive za 2390 PLN 🍹😎
#2 PostWysłany: 17 Lut 2014 13:05 

http://www.fly4free.pl/latanie-z-dzieck ... z-air-lot/
 PM off  

#3 PostWysłany: 17 Lut 2014 13:32 

niebieski
no tak ale nie ma tu nic napisane o limicie bagażu podrecznego dla dziecka ( mowa tylko o opiekunie). Czyli mam rozumieć,że skoro nie ma to obowiązują przepisy jak u dorosłego?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Lut 2014 13:36 

Loty: 35
Kilometry: 85 625
2,5-latek to normalny pasażer. Bagaż podręczny taki jak dla dorosłego. Tyle, że oczywiście nie może być tak, że będziesz mieć dwa razy większą walizkę, bo przeciez jest Was we dwoje (już mi się zdarzało, że ktoś tak tłumaczył wielką walizę).

Do tego pewnie uda Ci się bez opłaty przewieść wózek i picie. Nam ostatnio dla 2,5-latka i 4-ro latka przeszły niekapki z wodą, termos z wodą i do tego litrowy sok (o nim akurat zapomnieliśmy, a na bramkach niewyłapali).

#5 PostWysłany: 17 Lut 2014 13:47 

niebieski
super - dzieki wielkie za info :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Lut 2014 14:13 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
Dziecko pow. 2 lat moze zabrac swoja walizke do 10 kg i w wymiarach okreslonych dla bagazu podrecznego. Oczywiscie nie musi jej niesc wlasnorecznie. Ja zazwyczaj taszcze swoj plecak oraz walizki zony i corki i nikt nigdy nie wnikal.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości