Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Cze 2024 08:55 

Czy ktoś ma doświadczenie z wynajmowaniem aut, na ten moment, z oferty AVIS na terenie USA?

Potrzebuję rozwiać kilka wątpliwości:

1. Mam Avis Preferred (kupowałem mile w promce Miles & More i dodali jako gratis) jednak albo nie potrafię czegoś zrozumieć, albo nie da się zalogować danymi z rejestracji z Avis.pl na oficjalnym Avis.com, przez co oferta jest o wiele uboższa (jak próbuję odzyskać hasło z poziomu amerykańskiej strony to jest "we are unable to process your request at this time" - a jak podaję działające na polskiej stronie dane to nie wchodzi). Czy to jest tak, że amerykańska strona jest tylko dla rezydentów USA / lub ja po prostu dostałem preferred tylko na Europę? Jednocześnie nie mam też opcji zapłać teraz przy wynajmie poza EU z poziomu polskiej strony.

2. Jak jest z odbiorem auta przy wynajmie - czy faktycznie jest tak, ze wszystko przez apkę i od razu odbierasz auto bez formalności itd? Czy to znów - tyczy się tylko amerykanów i wynajmu przez amerykańską stronę?

Lądujemy wieczorem w Miami, a mieszkamy dość daleko od lotniska, dlatego najwygodniej byłoby odebrać auto od razu po lądowaniu, jednak jeśli w praktyce formalności potrafią się przeciągnąć o np. godzinę (jak miałem ostatnio w Bari) to wolę chyba przyjechać po to auto na drugi dzień niż wisieć tam zmęczony po prawie 12h lotu.

Z góry dzięki za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

Majorka tylko dla dorosłych 🌴🔞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży z wyżywieniem za 2799 PLN ✨ Majorka tylko dla dorosłych 🌴🔞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży z wyżywieniem za 2799 PLN ✨
Grudniowe słońce w Egipcie 🌴☀️ 5* hotel Radisson z all inclusive za 2240 PLN Grudniowe słońce w Egipcie 🌴☀️ 5* hotel Radisson z all inclusive za 2240 PLN
#2 PostWysłany: 02 Cze 2024 10:04 

Loty: 105
Kilometry: 304 706
1. Na Avis.com nie da się wybrać przy rejestracji kraju rezydencji Polska. Korzystniejsze oferty i tak znajdowałem przez pośredników, następnie przez Polską infolinie dodawałem je do konta Preferred gdzie na miejscu odbioru już obowiązywały mnie przywileje tzn. ulepszenia.

2. Nie widziałem u siebie w trakcie trzech wynajmów opcji odbioru w Apce, dopiero po odbiorze apka ładnie pokazywała dane o aucie, być może miałem źle dodane coś w opcjach konta bo potem i tak musiałem składać reklamacje że nie naliczyły się te wynajmy prawidłowo do otrzymania wtedy działającej opcji auta na weekend po trzech razach wynajmu.

Jak masz wyższy status w Avis to są osobne kolejki lub nawet osobne piętra do odbioru auta jak w HNL gdzie wszystko sprawnie szybko idzie i szkoda czasu na dojazdy potem na odbiór auta.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 02 Cze 2024 11:27 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
Kiedyś podrążyłem temat i dostałem taką odpowiedź z avisa USA:

Cytuj:
Please note, customers with Wizard Number profiles that do not fall under the residency responsibility of the United States and Canada are unable to login or manage your account through http://www.avis.com .You are, however, able to check rates and place reservations through https://www.avis.com/en/reservation/make-reservation using your profile number.

Przy President's club rezerwację robiłem przez apkę, po podaniu danych które wymagali - karty kredytowej i prawa jazdy w aplikacji — w Indianapolis skierowałem się od razu na parking, gdzie na wyświetlaczu było moje nazwisko i numer stanowiska, a na stanowisku samochód z rachunkiem i kluczykami w środku gotowy do wyjazdu.
 Profil Relacje PM off
trunks lubi ten post.
trunks uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 02 Cze 2024 15:48 

Trunks - przez posrednikow na stronach USA czy polskich brałeś? Jak wybieram np, Kayak to finalnie i tak trafiam na strone Avis pl i cena jest taka sama jak była. A np. Booking com nie ma w ogole Avisu.

Lukket - brales to przez apkę PL?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 02 Cze 2024 16:15 

Loty: 105
Kilometry: 304 706
U mnie wychodził najkorzystniej qeeq.com wraz z wykupionym Diamond Membership - była wtedy fajna promocja na visa benefit.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 02 Cze 2024 16:15 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
Tak, w USA wszystko przez polską aplikację. W Europie zazwyczaj loguję się na lokalnej stronie, wtedy hasło działa.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości