Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Lut 2013 14:51 

Loty: 49
Kilometry: 69 318
Właśnie przeczytałam na gazeta.pl :
http://warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34 ... SlotII3img

Faktycznie jest tak źle???

W piątek mam około 12.00 samolot i chciałam być około 10 na lotnisku. Teraz się zastanawiam czy nie być jednak wcześniej.
Czy ktoś mógłby się ustosunkować do faktycznej sytuacji na Okęciu??
Z góry dzięki!

✨Na jarmark do stolicy Włoch 🎄🍕Przedłużony weekend Rzymie za 779 PLN 🥰 ✨Na jarmark do stolicy Włoch 🎄🍕Przedłużony weekend Rzymie za 779 PLN 🥰
Wypad all inclusive na Fuerteventurę 🏝️🏌️‍♂️ 4* hotel przy polu golfowym za 2645 PLN Wypad all inclusive na Fuerteventurę 🏝️🏌️‍♂️ 4* hotel przy polu golfowym za 2645 PLN
#2 PostWysłany: 27 Lut 2013 15:17 

Nailea napisał(a):
Faktycznie jest tak źle???

Dziś mój tata leciał do AMS o 12:55. Podobno spędził 1:10h w kolejce do security. Więc IMO jest źle.

#3 PostWysłany: 27 Lut 2013 15:27 
Awatar użytkownika

niebieski
Ja leciałem jakieś 3 tygodnie temu i już były takie kolejki, ale mimo tłumu ludzi szło dość sprawnie. Też byłem około 2 godzin przyd wylotem, odprawiony online, więc nie musiałem stać po kartę pokładową i spooookojnie czasu starczyło.

Sama ta kolejka, mimo że wyglądała przerażająco, to łącznie z kontrolą zajmowała nie więcej niż 25 - 30 minut. I raczej cały czas się powoli przesuwała, niż stała. Wyglądało to tak:
Załącznik:
IMAG0313.jpg
IMAG0313.jpg [ 162.83 KiB | Obejrzany 1328 razy ]

#4 PostWysłany: 27 Lut 2013 16:38 

Loty: 1
Kilometry: 725
Ja leciałem 6 lutego i żadnych kolejek. Przyleciałem 23 też na Okęcie i w ogóle prawie wcale ludzi przy odprawie i przy przylotach, tak więc nie do końca wiem czy tak to wygląda. Może jakoś w godzinach szczytu?

Mieliśmy wylot i przylot ok 13-14

#5 PostWysłany: 28 Lut 2013 10:12 

Wczoraj kolejki nie były gigantyczne, były megaaa gigantyczne :))
Ja osobiście stałam 1,5h do odprawy bezpieczeństwa i tylko dzięki temu że, od razu po wejściu na lotnisko podeszłam do kolejki to zdążyłam na samolot.
Odnośnie info o tym, że kolejki były spowodowane dokładniejszą kontrolą bezpieczeństwa to ja tego nie zauważyłam. Jak dla mnie kontrola nie różniła się od tej gdy takich kolejek nie było, wręcz jak dla mnie było to dość sprawne. Zawiodłam się tylko na obsłudze lotniska, że nie interesowały się faktem, że są ludzie w kolejce, dla których gate już było zamknięte a samolot planowo miał już odlatywać. Obsługa powinna wywoływać i przepuszczać osoby, które były już spóźnione, bo do odprawy zgłosiły się o odpowiedniej porze. Na szczęście wszystkie loty zostały opóźnione, bo mało kto wyrobiłby się na swój lot.
Osobiście proponuje być na lotnisku min z 3h wcześniej.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 10 Mar 2013 16:45 

jak wygląda teraz sytuacja z kolejkami na Okęciu? chce oszacować ile potrzebuje czasu przed czwartkowym przedpołudniowym lotem
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Mar 2013 17:08 

Loty: 12
Kilometry: 62 544
niebieski
Wczoraj około 9 kolejka była bardzo mała - zupełnie normalna.

Zapraszam również na profil facebookowy: https://www.facebook.com/seetheworld89/
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 10 Mar 2013 18:54 

platynowy
Dzisiaj też normalna.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 11 Mar 2013 00:02 

Loty: 57
Kilometry: 112 912
niebieski
Ja leciałem tydzień temu w sobote do STN Ryanem i akurat jak przyszedłem zaczęła się formować dłuższa kolejka. Wtedy Pan ze służy celnej poprosił mnie z grupką osób do odprawy dla klazy biznes i tym samym byłem już za security po 5 min :D Aczkolwiek kolejka i tak nie była straszna, więc myślę, że się trochę uspokoili z tym.

#10 PostWysłany: 11 Mar 2013 13:17 

Potwierdzam,
lecieliśmy w ubiegłą sobotę ryanair'em. Kolejka była niewielka 10-15 minut czekania.

#11 PostWysłany: 11 Mar 2013 14:08 

Loty: 49
Kilometry: 69 318
Leciałam 1 marca i kolejka koło 10 była niezbyt długa. Ale po 30 minutach była już dłuuuugaśna...
Kontrola była bardzo szczegółowa. Autentycznie nigdy nie zostałam tak sprawdzona jak na Okęciu. Obmacywali dosłownie prawie wszystkich mimo, że przechodząc przez bramkę nic nie piszczało. A potem pan wyciągnął mi dosłownie wszystko z torebki. Co mnie zdziwiło to właśnie to, że on grzebał mi w torebce a nie kazał mi wszystko wyjąć... Jakaś masakra....

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości