Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 27 Cze 2013 21:07 

a znacie jakieś wyjścia? zwykłe zwolnienie na grype tu nie wystarczy niestety, bułoby za pieknie a linie by chyba bankrutowały na tych ubezzpieczeniach
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹 Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹
Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎 Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎
#22 PostWysłany: 27 Cze 2013 21:08 
Awatar użytkownika

niebieski
Zapalenie ucha?

#23 PostWysłany: 27 Cze 2013 21:09 

;) myśle, że hospitalizacji nie wymaga, kurcze co za pech i moja głupota! plus niemożność zwrotu tego biletu pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 27 Cze 2013 21:15 

Loty: 3
Kilometry: 3 815
ja powiem tak: miałam jechac do Budapesztu pociągiem (bilet bezzwotny) z Warszawy i spowrotem cena dla jednej osoby 250 zł x 2 bo z kolezanka. Wsiadając do pociągu w moim mieście ( zeby sie dostać do Warszawy) skreciłam kolano - z mojej wycieczki nici. Ostry dyzur + 2 tygodnie w domu. O dziwo oddali mi pieniądze - 90%, jednak nie było łatwo, bo osoba decyzyjna z Polski odmówiła, ale Pani pracująca w PKP, poprosiła o zgode Słowaków, Czechów i Węgrów (który sie zgodzili) i oddano mi pieniądze, miałam szczęście że trafiłam na tak mega uprzejmą Panią. Probuj coś załatwić - linie lotnicze by sie z Tobą niepatyczkowały, wiec czemu Ty masz z nimi ? ;)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 27 Cze 2013 21:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Na zapalenie uch nie musisz być w szpitalu, ale jest to na tyle (chyba) powązna choroba, że uniemozliwia ci lot

#26 PostWysłany: 27 Cze 2013 21:19 

dziękuje za posta jednak mała nadzieja sie pojawia, bede mysleć .
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 27 Cze 2013 21:29 

Loty: 3
Kilometry: 3 815
Anna wysłałam Ci wiadomość na priv ;)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: zwrot
#28 PostWysłany: 28 Cze 2013 22:42 

Zbanowany
A zatoki np? Tez chyba powazne zapalenie uniemozliwia latanie?

#29 PostWysłany: 29 Cze 2013 12:11 

Loty: 20
Kilometry: 67 605
niebieski
bylam w takiej sytuacji, bilet baardzo drogi, nie oddalam go do ostatniego momentu, tez oferowali mi ok 20% wart biletu, do ostatniego momentu liczac na cud :) i 3-4 tygodni przed wylotem linia przesunela moj lot na inny termin. Oczywiscie natychmiast skorzystalam z prawa rezygnacji z lotu :))) kase oddali bez problemu.

Aaaa.... na dwa dni przed lotem okazalo sie, ze jednak moglabym leciec!
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 01 Lip 2013 10:38 

A czym bilet został zapłacony? Karta? Jeżeli sposób na fikcyjną chorobę nie wyjdzie a placiłaś kartą idź do banku i zgłoś tzw. chargeback. z powodu nie poinformowania o warunkach w trakcie zakupu i żadanie refundacji. Bank w Twoim imieniu zgłosi się do lini lotniczej w celu wyjaśnien. Teraz to na lini lotnieczej będzie spoczywał obowiązek udowodnienia, że rezerwacja przebiegła poprawnie i że warunki były jasno i czytelnie określone. Jeżeli cokolwiek było nie tak z ich strony (nie dostarczą wszystkich dokumentów udowadniających że wiedziałaś na, że bilet jest bezzwrotny) masz szanse na odzyskanie pieniędzy. Zależy jak udowodnią i jak bardzo bedziesz się upierać, że nie byłaś poinformowana o warunkach.

Na pewno dostaniesz zwrot zapalconych podatków minus YQ.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 01 Lip 2013 10:43 

Zbanowany
Cytuj:
placiłaś kartą idź do banku i zgłoś tzw. chargeback. z powodu nie poinformowania o warunkach w trakcie zakupu i żadanie refundacji.

To nie jest powód umożliwiający skorzystanie z takiej opcji.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 01 Lip 2013 10:57 

Cytuj:
To nie jest powód umożliwiający skorzystanie z takiej opcji.

To jakie powody wg Ciebie, oczywiście oprócz nie autoryzowania transakcji (FRAUDy) uprawniają do skorzystania z procedury chargeback w banku?
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 01 Lip 2013 11:00 

Zbanowany
Nie będę pisał tego, co łatwo można znaleźć.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Chargeback
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 01 Lip 2013 11:12 

Cytuj:
przyczyny związane z nieotrzymaniem przez wydawcę obowiązkowych informacji od akceptanta – nieotrzymanie od akceptanta wystarczających dowodów dokonania transakcji

Czy nie można by tej sytuacji pod to podpiąć? To linia lotnicza będzie musiała udowodnić, że wszystko dostarczyła i że info zostało wyświetlone na monitorze klienta! ;)
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 01 Lip 2013 11:24 

Zbanowany
pedzel napisał(a):
Cytuj:
przyczyny związane z nieotrzymaniem przez wydawcę obowiązkowych informacji od akceptanta – nieotrzymanie od akceptanta wystarczających dowodów dokonania transakcji

Czy nie można by tej sytuacji pod to podpiąć? To linia lotnicza będzie musiała udowodnić, że wszystko dostarczyła i że info zostało wyświetlone na monitorze klienta! ;)

Nie.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 01 Lip 2013 16:47 

Loty: 155
Kilometry: 370 915
srebrny
klayton napisał(a):
pedzel napisał(a):
Cytuj:

Nie.

Od dłuższego czasu staram się przestrzegać na forum przed nadużywaniem chargeback. W szczególności nie jest to poprawny sposób odzyskiwania zapłaconych pieniędzy za usługę, w przypadku jeśli nie zamierzamy dotrzymać warunków umowy. Takie zgłoszenie zostanie przez agenta rozliczeniowego rozpatrzone negatywnie, natomiast zleceniodawca zostanie odnotowany w systemie. Organizacje kartowe dostarczają teraz specjanych narzędzi do profilowania klientów i oceny zachowań. Niektórzy uważają, że wystarczy wyrobić nową kartę i po kłopocie. Mogą być później zaskoczeni... "Chargeback fraud" jest dość popularnym zjawiskiem np. w USA.

#37 PostWysłany: 04 Sie 2013 00:29 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Jak skończyła się sprawa?

#38 PostWysłany: 11 Wrz 2016 17:16 

Muszę anulować bilet Etihad z Berlina do Colombo, wylot 14.09. Oczywiście bilet jest w kategorii economy i Etihad nie przewiduje refundacji za anulowanie biletu. Czy ktoś ma pomysł na odzyskanie jakiejś części zapłaconej ceny. Bukowałem bilet online i płaciłem kartą. A może ubezpieczenie karty przewiduje jakieś odszkodowanie w tym wypadku. Będę wdzięczny za każdą sugestię.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 11 Wrz 2016 17:26 

srebrny
Cytuj:
A może ubezpieczenie karty przewiduje jakieś odszkodowanie w tym wypadku.

Może.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#40 PostWysłany: 11 Wrz 2016 17:43 

srebrny
@bog41 Raczej ubezpieczenie karty nie przewiduje takich sytuacji.Chyba jedyna malutka szansa to jakiś nagły pobyt w szpitalu lub coś w tym stylu. Tanie linie np.Wizz najczęściej uwzględniają takie powody i zgadzają się zmienić daty lotu lub zwracają środki ,jeśli nie w gotówce to jako kwotę do wykorzystania na inne loty i usługi rezerwowane u nich.W takich sytuacjach najlepiej mieć ubezpieczenie podróżne,z opcją na wypadek rezygnacji z lotu ale i to nie działa z byle powodu ;) Nie wiem jaka jest polityka Etihad w tym zakresie ale warto spróbować zwłaszcza jak w grę wchodzi spora kwota.
 Profil Relacje PM off
bog41 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Facebook [Bot] oraz 6 gości