Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Paź 2012 11:06 

Loty: 37
Kilometry: 94 650
Witam serdecznie,
Za 2 tygodnie lecę do Australii (Sydney) trasą POZ-FRA-SEL-SYD-SEL-FRA-POZ najdłuższe odcinki FRA-SEL-SYD-SEL-FRA lecimy Korean Air. Miał ktoś z was już doświadczenia z tą linią, jest w porządku, jak się z nimi leci ? :)
 Profil Relacje PM off  

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#2 PostWysłany: 22 Paź 2012 11:36 

srebrny
super, pierwsza klasa.
Sztucce metalowe, dobre jedzenie, kapcie, pasta do zebow, gorace reczniczki itp. jak w business u europejskich/amerykanskich przewoznikow.
Oczywiscie rozne alkohole rowniez w cenie.
Obsluga mila, kible odswiezaja niemalze co godzine (akurat wiem, bo siedzialem obok ;) ), wiec pelna kulturka.
Stewardesy przemile, bardzo pomocne i ciagle usmiechniete! :) Lecialem z malym dzieckiem, to zajmowaly sie wrecz maluchem. Przy jednym locie mielismy opoznienie - stalismy z 1h na plycie lotniska i z jakiegos powodu klima musiala byc wylaczona. W samolocie zrobilo cie goraco, dziecko zaczelo plakac to jedna ze stewardes kucala przez cala godzine nad nim i go wahlowala! :) Gdzie bedziesz mial pan lepiej??
Mielismy nocny stopover w Seulu, dostalismy 5* Hayatt przy lotnisku z mega kolacja na koszt liniii. Nie lecialem nigdy lepsza linia.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Paź 2012 11:39 

czy dalo rade pojechac do Seulu zobaczyc miasto?
czy za daleko lotnisko badz czasu malo?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Paź 2012 12:30 

srebrny
dało radę, jednak tylko na kilka godzin (miałem bardzo konkretny cel).
Z lotniska jeździ pociąg (połączone z siecią metra), a z hotelu do lotniska oczywiście darmowy bus. Ważne, aby nie odbierać bagażu w Seulu tylko nadać je bezpośrednio do Polski.
Jednak wszystko zależy jaki hotel się trafi, niektóre podobno są dość daleko od lotniska
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Paź 2012 13:02 

Opo- super, dzięki za odpowiedź ;) no to mi ulżyło szykuje się przyjemny i komfortowy lot :)
W stronę do Sydney czekamy w Seulu 5 godz. na lot do Sydney więc nie wiem czy będzie czas na wyjście, może tylko objazd jakimś autobusem hmm? Co proponujesz?
Natomiast w drodze powrotnej mamy aż 19,5 godz. w Seulu, dzwoniłam do biura przez które kupowaliśmy bilety, oni skontaktowali się z Koreanem więc nocleg też mamy zapewniony. Lądujemy w Seulu o godz. 17:30 wylatujemy o 13:00 więc na lotnisku trzeba być tak koło 11 więc może od samego rana pojechać w miasto. co warto zobaczyć mając 2-3 godz.?

I taka wskazówka dla lecących linią Korean Air - wejdź na ich stronę https://www.koreanair.com/ załóż sobie konto SKYPASS, następnie napisz do nich emaila podanego na stronie po ang oczywiście że lecisz ich liniami, podaj imię nazwisko, kiedy i numery lotów itp. i poproś o podpięcie rezerwacji pod konto SKYPASS (podaj numer swojego konta również), po 1-2 dniach wasza rezerwacja pojawi się na u nich na koncie (emaila trzeba napisać bo samo z siebie nic się na naszego SKYPASSA nic nie doda). Dzięki temu można sobie zarezerwować miejsca MY RESERVATION > DETAILS > SELECT SEATS (opcja pojawia się na miesiąc przez lotem, należy się spieszyć bo na końcu zostają najgorsze miejsca). Mam nadzieję że komuś kiedyś się ta wiedza przyda ;) A wygląda to tak:

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Paź 2012 13:11 

więc co jak co ale kontakt z nimi jest super, dodatkowo dzięki relacji opo jestem spokojna co do lotu ;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Paź 2012 13:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak leciałem w 2009 to akurat kapci nie było, reszta jw.

Dodatkowo z Frankfurtu lata A380, nie wiem czy się załapiesz ale może to być dodatkowa atrakcja.

#8 PostWysłany: 22 Paź 2012 13:32 

kerad85 napisał(a):
Jak leciałem w 2009 to akurat kapci nie było, reszta jw.

Dodatkowo z Frankfurtu lata A380, nie wiem czy się załapiesz ale może to być dodatkowa atrakcja.

Niestety, my lecimy tylko Boeing 747-400 i 77W
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 22 Paź 2012 13:34 

srebrny
horsefly napisał(a):
Opo- super, dzięki za odpowiedź ;) no to mi ulżyło szykuje się przyjemny i komfortowy lot :)
W stronę do Sydney czekamy w Seulu 5 godz. na lot do Sydney więc nie wiem czy będzie czas na wyjście, może tylko objazd jakimś autobusem hmm? Co proponujesz?

Natomiast w drodze powrotnej mamy aż 19,5 godz. w Seulu, dzwoniłam do biura przez które kupowaliśmy bilety, oni skontaktowali się z Koreanem więc nocleg też mamy zapewniony. Lądujemy w Seulu o godz. 17:30 wylatujemy o 13:00 więc na lotnisku trzeba być tak koło 11 więc może od samego rana pojechać w miasto. co warto zobaczyć mając 2-3 godz.?

5h to zdecydowanie za mało, aby wogóle myśleć o wychodzeniu na zewnątrz. Na pewno spędzisz je przyjemnie na bardzo fajnym lotnisku.
Jeżeli nie masz konkretnego celu to nie warto się ruszać rano. Dojazd metrem zajmuje o ile dobrze kojarze ok. godziny w jedną stronę + busik to powiedzmy ok. 1,5h. Poczytaj o Seulu i zobacz czy warto, nie ma tam jednego ważnego punktu typu wieża Eiffla, więc decyzja należy do Ciebie. Na pewno musisz mieć bardzo określone miejsce gdzie chcesz jechać, na "połażenie" nie będziesz miała niestety czasu. Przylot o 17:30 oznacza, że w hotelu będziesz ok. godz. 18:30-19, więc dostaniesz kolację i jeżeli jesteś hardcorem to możesz udać się na nocne życie Seulu. ;) Ja po kilkunastu godzinach w samolocie wolałem się przespać. :) Sensowniej jest jechać bardzo rano, tzn. albo idziesz na śniadanie na punkt 6 i 6:30 już jesteś w busiku na lotnisko albo sobie odpuść wyjazd na miasto i długo delektuj wyśmienitym 5* śniadaniem.
Koniecznie nadaj bagaż z SYD do Polski, a do podręcznego zabierz rzeczy niezbędne na noc (włącznie ze szczoteczką do zębów i pastą - w hotelach na lotniskach są one dość drogie ;) ). Z bagażem nie dasz rady. Jak masz nadany bagaż i w ręku kartę pokładową to nie musisz być 2h wcześniej, wystarczy ok. 1h (my tak zrobiliśmy). Powodzenia i udanej podróży!
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Paź 2012 13:53 

Muszę trochę poczytać o Seulu, może akurat tak jak mówisz znajdę coś co mnie zainteresuje :)
I raczej chęć spędzenia milutkiej nocy w 5* hotelu zwycięży z nocnym zwiedzaniem miasta :D
Choć dobra jest też opcja wymęczenia się przed kolejną 10 godzinną podróżą do Frankfurtu, bo jak się zbytnio zrelaksuję w tych luksusach to nie będzie mi się już chciało spać w samolocie ;)
Dzięki za wszystkie informacje !!!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości