Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Północna Hiszpania
#1 PostWysłany: 20 Wrz 2012 21:01 

Loty: 260
Kilometry: 387 927
niebieski
Witam :-)

Mam prośbę do znawców, mniejszych lub większych, Hiszpanii, a szczególnie północnej części. Na przełomie października i listopada będę mieć ok. 9-10 dni wolnego, które chciałabym przeznaczyć na zwiedzanie północnej Hiszpanii. Wybór taki dlatego, że nigdy nie byłam w tym kraju i czas najwyższy go zobaczyć, północna część natomiast dlatego, że ruszać będę z Bordeaux, a więc stosunkowo łatwo powinnam dostać się do Irun / San Sebastian. Ja mam jakiś swój wstępny pomysł, gdzie się udać, ale prosiłabym o Wasze opinie, co najlepiej odwiedzić, mając tyle czasu do przeznaczenia.

Jeśli chodzi o sprawy techniczne to w grę wchodzi poruszanie się transportem publicznym (samochodu nie będę mieć), liczą się koszty (generalnie wyjazd powinien mieć charakter niskobudżetowego). Chciałabym, aby zwiedzane miejsca były jak najbardziej różnorodne i jak najlepiej odzwierciedlały ten region.

I jeszcze powiedzcie, jakiej pogody mogę się spodziewać? Czy np. transport lepiej bukować z dużym wyprzedzeniem czy też wszelkie inne wskazówki jakie macie na wyjazd do tego regionu.

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴 Złap nieco słońca w Turcji ☀️😎 Tanie tygodniowe all inclusive za 1099 PLN 🍹🍴
🔥HIT❗🔥 Malta na przedłużony weekend za 299 PLN🔥😱 Loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙😍 🔥HIT❗🔥 Malta na przedłużony weekend za 299 PLN🔥😱 Loty + ⭐⭐⭐ hotel z basenem na dachu 👙😍
#2 PostWysłany: 04 Paź 2012 14:57 

niebieski
jedyne co mogę polecić, bo znam z własnego doświadczenia, to odwiedzenie andory i wybranie sie w okolice A. la vella żeby sobie trochę pospacerować bo widoki sa na prawdę przyjemne dla oka(np tu=> http://www.raildude.com/img/lov/1/13091 ... 92fb62.jpg)

jeśli porywają Cie podroże pociągiem to możesz zrobić trase Lleida-Pobla de Segur-Andorra y potem jakoś dojechać do LaTour du Carol skąd odjeżdża Mały Zółty Pociąg (chyba w kierunku Perpignan) (luknij tutaj => http://www.raildude.com/en/petit-train- ... y/10400/19). problem przy tej trasie jest dostać sie tanio z Pobla do Andory i potem do Latour; stopem chyba tylko jest coś taniego.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Paź 2012 18:29 

niebieski
Dzięki Hetman. :-)

Ja raczej myślałam o kierunku San Sebastian, Bilbao, Oviedo, Leon, Burgos... Te rejony. Ktoś jakieś rady miałby?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Paź 2012 19:10 

Loty: 27
Kilometry: 41 527
niebieski
kilka razy byłem w Oviedo i Gijon. Po hiszpanii możesz poruszać się autobusami alsa (większość ma wi-fi)
http://www.alsa.es/
pociągi też są bardzo wygodnym rozwiązaniem
http://www.renfe.com/
ogólnie północna hiszpania jest mocno górzysta, podróżując autobusem można za oknem zobaczyć bardzo ładne widoki
Możesz też pogrzebać po Ryanairze i polatać sobie np. Santander - Barcelona - Santiago de Compostela(często taniej wyjdzie samolotem przez Barcelone lub Madryt niż alsą)
Swego czasu kupowałem bilety Ryanaira wewnątrz hiszpanii po 6euro, ale widzę że teraz poniżej 12euro nie spadają.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 09 Paź 2012 08:38 

niebieski
Właśnie nastawiam się na podróżwanie ALSĄ, słyszałam, że nieźle wychodzi relacja czasu do cenu. Latanie niestety odpada, bo będę mieć bagaż, więc tutaj koszty by się mocno zwiększyły. Poza tym zależy mi na odwiedzeniu regionów, które są trudniej osiągalne z Polski, a do takich te północne regiony się zaliczają :-)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość