Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 247 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13
Autor Wiadomość
#241 PostWysłany: 22 Paź 2024 15:27 

niebieski
Sorry za kolejny offtop, ale sytuacja jest podbramkowa. Kupiłem przez pośrednika bilet w Kenya Airways z takimi bagażami:
Cytuj:
1 x‬Personal item
‪1 x‬‪8kg‬Hand baggage‪(25x35x55cm)‬
‪2 x‬‪23kg‬Checked baggage

Tymczasem podczas odprawy pojawiła się standardowa propozycja dokupienia bagażu rejestrowanego, z czego oczywiście nie skorzystałem, a na karcie pokładowej jest taka informacja o bagażu:
Załącznik:
bagaż kenya.jpg
bagaż kenya.jpg [ 21.98 KiB | Obejrzany 1336 razy ]

Pomijając już rozbieżne informacje o bagażu podręcznym, to czy nie jest problemem fakt, że nie ma żadnego info o rejestrowanym? W zakładce "manage booking" na stronie Kenya Airways nawet przed odprawą nie było opcji modyfikacji bagażu, więc stamtąd też się nie dowiem.
 Profil Relacje PM off  

Urlop na Cyprze 🌴☀️ Loty i hotel blisko plaży za 639 PLN Urlop na Cyprze 🌴☀️ Loty i hotel blisko plaży za 639 PLN
Podróż do w Brazylii za 3642 PLN 🇧🇷 Loty do Rio de Janeiro, noclegi ze śniadaniami w hotelu + auto 😍 Podróż do w Brazylii za 3642 PLN 🇧🇷 Loty do Rio de Janeiro, noclegi ze śniadaniami w hotelu + auto 😍
#242 PostWysłany: 22 Paź 2024 16:04 

srebrny
@dajkamienia a dostałeś od KA mailem bilety po zmianach lotów? ja dostałem i przy każdym odcinku mam tam Baggage (4): 2PC
Na mytrip faktycznie znikł bagaż nadawany przy locie zmienianym "do", nadal jest przy powrotnym. Napisałem do nich, żeby to sprawdzili.
 Profil Relacje PM off
dajkamienia lubi ten post.
dajkamienia uważa post za pomocny.

#243 PostWysłany: 24 Paź 2024 15:33 

niebieski
Szybkie pytanie, jutro lece PAR - Johannesburg przez Nairobi.

Dalo mi bilet na Par - Nairobi ale na Nairobi - Johannesbur pisze ze musze isc do okienka.

Nie jest potrzebna zadna wiza czy eVISA ? Szukalem wlasnie i pisalo ze nie, ale teraz juz jak mi nie dali biletu to nie wiem.
 Profil Relacje PM off  

#244 PostWysłany: 24 Paź 2024 15:42 
Awatar użytkownika

Loty: 714
Kilometry: 984 307
platynowy
Pewnie muszą zobaczyć paszport. Nic niezwykłego
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 27 Paź 2024 19:51 

srebrny
Misiatek napisał(a):
@dajkamienia a dostałeś od KA mailem bilety po zmianach lotów? ja dostałem i przy każdym odcinku mam tam Baggage (4): 2PC
Na mytrip faktycznie znikł bagaż nadawany przy locie zmienianym "do", nadal jest przy powrotnym. Napisałem do nich, żeby to sprawdzili.

Update: bagaż był widoczny na check-in online w Air France i bez problemu go w Paryżu nadałem, BP wydrukować można z maszyny na wszystkie odcinki KA
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#246 PostWysłany: 16 Lis 2024 22:39 
Awatar użytkownika

Loty: 55
Kilometry: 118 221
Kenyan odwolal mi lot podczas bycia na miejscu. Zaproponowal wyloy dzien pozniej, ale koniec koncow zmienili lot na Emirates pare godzin wczesniej, ale nie chcieli zmienic lotniska docelowego niestety :D

#247 PostWysłany: 16 Lis 2024 23:11 
Awatar użytkownika

srebrny
KQ nie robi problemów gdy sami zmienią loty, trochę się trzeba przepychać na czacie ale przy dużej zmianie rozkładu są bardzo elastyczni jeśli chodzi o daty oraz ewentualne zmiany przewoźników.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 247 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 9, 10, 11, 12, 13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Retuos, rozbicki, turczy, zorro36 oraz 12 gości