Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2757 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 138  Następna
Autor Wiadomość
#1041 PostWysłany: 09 Sty 2015 01:35 

niebieski
Kody są ważne przez 2 tygodnie i można je aktywować do niedzieli włącznie.
 Profil Relacje PM off  

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#1042 PostWysłany: 13 Sty 2015 17:17 
Awatar użytkownika

Loty: 89
Kilometry: 152 724
niebieski
Kolejny komunikat z serii "kody wkrótce":
Zajrzyj tutaj ponownie 16.01.2015
 Profil Relacje PM off  

#1043 PostWysłany: 13 Sty 2015 18:04 

niebieski
Bardzo prawdopodobne że kupony będą znowu tylko na 10 zł bo już nawet zmienili grafikę na stronie kupony.allegro.pl
 Profil Relacje PM off  

#1044 PostWysłany: 13 Sty 2015 19:22 
Awatar użytkownika

niebieski
Dla kogoś kto regularnie kupuje każdy upust miły. A że kombinatorom będzie się mniej opłacało. Tylko lepiej dla systemu.

#1045 PostWysłany: 14 Sty 2015 11:42 

Jak wygląda sytuacja gdy towar zakupiony z użyciem kuponu zwrócę z opcją Allegro InPost? Nie ma żadnych zastrzeżeń że nie wolno zwracać takiego towaru?
 Profil Relacje PM off  

#1046 PostWysłany: 14 Sty 2015 11:46 

jakiś tam problem będzie (w skrajnym wypadku otrzymasz ostrzeżenie): sprzedawca zwróci się do allegro o zwrot prowizji, allegro do ciebie o wyjaśnienia i w zależności jak mocne będą twoje argumenty sprzedawca dostanie z powrotem swoją prowizję, a ty otrzymasz pełny zwrot kasy bez ostrzeżenia
 PM off  

#1047 PostWysłany: 14 Sty 2015 11:53 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie przesadzasz trochę? Ostrzeżenie? Za co? Sprzedawca zwraca się o zwrot prowizji do allegro podając powód: 'zwrot lub uszkodzenie w transporcie'. Allegro prosi kupującego tylko o kliknięcie że potwierdza że zwrot miał miejsce. Żadne wyjaśnienia i inne bajki. Zwrot przysługuje się z racji prawa obowiązującego w naszym kraju. Nikt w allegro za to karać nie będzie. Co najwyżej allegro upomni się o zwrot wartości kuponu i doliczy kwotę do rachunku allegro i to wszystko.

I tak właśnie się działo, choć nie zawsze. Niektórzy forumowicze pisali że doliczono im wartość kuponu do rachunku przy zwrocie, inni że nie. Może zależało to od edycji kuponów...

#1048 PostWysłany: 14 Sty 2015 11:58 

Nie przesadzam (sam zwracałem to wiem, że pracownik bada ile tych zwrotów było i z jakiego powodu), piszę bo zdarzały się takie przypadki przy rezerwacjach z bonem, bo nie tylko, ale też "Polak potrafi"
 PM off  

#1049 PostWysłany: 14 Sty 2015 12:11 

Czyli co do zasady korzystając z kuponu nie powinnam wybierać opcji wysyłki i zwrotu z InPost i na odwrót?
Mam zamiar kupić kostium kąpielowy i z racji braku możliwości "przymiarki" dopuszczam możliwość jego odesłania.
Rozumiem że wyjdę z tej sytuacji bez żadnych komplikacji... Dostaną ile przelałam, ewentualnie 10 zł więcej które zwrócę Allegro. Nie czuję się winna jakiegokolwiek wyłudzenia.
 Profil Relacje PM off  

#1050 PostWysłany: 14 Sty 2015 12:14 
Awatar użytkownika

srebrny
Co do zasady kupujesz kostium w dobrej wierze, więc kupon wykorzystać możesz. A jak dokonasz zwrotu to allegro albo upomni się o 10zł albo nie, ale Tobie nic nie grozi ;)

#1051 PostWysłany: 14 Sty 2015 12:23 

platynowy
szymonpoznan1 napisał(a):
Nie przesadzasz trochę? Ostrzeżenie? Za co? Sprzedawca zwraca się o zwrot prowizji do allegro podając powód: 'zwrot lub uszkodzenie w transporcie'. Allegro prosi kupującego tylko o kliknięcie że potwierdza że zwrot miał miejsce. Żadne wyjaśnienia i inne bajki. Zwrot przysługuje się z racji prawa obowiązującego w naszym kraju. Nikt w allegro za to karać nie będzie. Co najwyżej allegro upomni się o zwrot wartości kuponu i doliczy kwotę do rachunku allegro i to wszystko.
I tak właśnie się działo, choć nie zawsze. Niektórzy forumowicze pisali że doliczono im wartość kuponu do rachunku przy zwrocie, inni że nie. Może zależało to od edycji kuponów...

Anonymous napisał(a):
Nie przesadzam (sam zwracałem to wiem, że pracownik bada ile tych zwrotów było i z jakiego powodu), piszę bo zdarzały się takie przypadki przy rezerwacjach z bonem, bo nie tylko, ale też "Polak potrafi"

Zagadza się ostrzeżenia raczej nie dostaje się za samą procedure zwrotu.
Wiadomo, że ktoś się może tym zainteresować jak tych zwrotów jest nad wyraz dużo. (i nie chodzi tylko o kody bonusowe)
Ten powód "zwrot lub uszkodzenie w transporcie" można stosować jeszcze w innym aspekcie:) niż wynikające z regulaminu Allegro oraz zgodnie z ich zamysłem.
Poza tym tam się nic chyba nie klika.

"Jeżeli transakcja rzeczywiście nie została sfinalizowana, nie odpowiadaj na tę wiadomość. Sprzedający automatycznie otrzyma zwrot prowizji"

Chyba, że teraz się coś zmieniło, dawno nie miałem zwrotu i sam też się nie ubiegałem o zwrot prowizji.
 Profil Relacje PM off  

#1052 PostWysłany: 14 Sty 2015 12:32 
Awatar użytkownika

srebrny
To już w sumie mało ważne i zahacza o OT, ale klika się że potwierdzasz, ale jak nie klikniesz to też się nic nie stanie, bo po 7 dniach automatycznie uznają że potwierdzasz poprzez brak odpowiedzi. Po prostu jak klikniesz to sprzedawca zwrot ma wcześniej :)

Mniejsza o to, koleżanka niech kupuje strój z użyciem kodu i się nie obawia ;)

#1053 PostWysłany: 14 Sty 2015 12:34 

Jeżeli wybrałeś dostawę Allegro InPost, koszt ewentualnego odesłania przedmiotu jest wliczony w cenę tej opcji dostawy.
Aby odesłać przedmiot:

Wejdź do zakładki Moje Allegro > Moje zakupy > Licytacje i Kup Teraz: Przesyłki i kliknij zwrot produktu przy przedmiocie, który chcesz oddać. Dostaniesz e-mail z kodem zwrotu. Jednocześnie poinformuj sprzedającego o zamiarze odesłania przedmiotu. Zobacz wzór pisma.

Wynika z tego że Allegro ode mnie pierwszej dowie się o zwrocie towaru więc automatycznie powinien zwrócić prowizję sprzedawcy bez wyjaśnień z mojej strony.
 Profil Relacje PM off  

#1054 PostWysłany: 16 Sty 2015 01:00 

Loty: 302
Kilometry: 529 820
złoty
Pojawił sie kolejny kupon na 10 zl mwz 50 zl
 Profil Relacje PM off  

#1055 PostWysłany: 16 Sty 2015 08:08 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 168 884
srebrny
sliwa122 napisał(a):
Pojawił sie kolejny kupon na 10 zl mwz 50 zl

standardowo można go pobrać do niedzieli
 Profil Relacje PM off  

#1056 PostWysłany: 16 Sty 2015 09:44 

srebrny
Emirka napisał(a):
Jeżeli wybrałeś dostawę Allegro InPost, koszt ewentualnego odesłania przedmiotu jest wliczony w cenę tej opcji dostawy.
Aby odesłać przedmiot:

Wejdź do zakładki Moje Allegro > Moje zakupy > Licytacje i Kup Teraz: Przesyłki i kliknij zwrot produktu przy przedmiocie, który chcesz oddać. Dostaniesz e-mail z kodem zwrotu. Jednocześnie poinformuj sprzedającego o zamiarze odesłania przedmiotu. Zobacz wzór pisma.

Wynika z tego że Allegro ode mnie pierwszej dowie się o zwrocie towaru więc automatycznie powinien zwrócić prowizję sprzedawcy bez wyjaśnień z mojej strony.

Allegro nie dowie się o faktycznym zwrocie, ale o zamiarze zwrotu (zgodnie z treścią komunikatu, który Ci się pojawił). Zawsze możesz się rozmyślić, dlatego po faktycznym zwrocie niezbędna będzie weryfikacja tego faktu przez allegro.
 Profil Relacje PM off  

#1057 PostWysłany: 16 Sty 2015 19:16 

niebieski
hey, co oprócz karty bzwbk warto kupić żeby kod nie przepadł, aktualnie nic do głowy mi nie przychodzi, z góry dzięki, pzdr
 Profil Relacje PM off  

#1058 PostWysłany: 16 Sty 2015 19:46 

srebrny
Doladowania kart telefonicznych :?:
 Profil Relacje PM off  

#1059 PostWysłany: 17 Sty 2015 00:05 

Albo bony, część z nich ma darmową wysyłkę ;)
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... _enabled=1
 Profil Relacje PM off  

#1060 PostWysłany: 17 Sty 2015 00:28 

Bez obaw, Allegro nie "zabiera" wartości kuponów przy zwrotach towaru.
Tak mi odpowiedzieli na zapytanie i kilka przedmiotów zakupionych przy użyciu kuponów już oddawałem (zwrot kasy przez PayU + zwrot prowizji dla sprzedającego).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2757 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 138  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości