Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 69 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Kwi 2014 12:25 

Witam,
jakie konto polecacie?

najchętniej to 0 PLN za:
* wypłaty z bankomatów w PL i za granicą
* przelewy
* dobry interfejs WWW i mobilny

Istnieje coś takiego na rynku? Alior Sync / mBank - tyle wad ile zalet...
 Profil Relacje PM off  

🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄 🇮🇹 Ucieknij na przedłużony weekend do Rzymu za 771 PLN ☀️✈️ Loty, 4⭐ hotel i klimat świąt 🎄
Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️ Z Polski prosto pod Taj Mahal 🇮🇳💖 Bezpośrednio PLL LOT do Nowego Delhi i Mumbaju od 1974 PLN 🌏✈️
#2 PostWysłany: 07 Kwi 2014 12:29 

Loty: 4
Kilometry: 3 562
Witam,

Jeśli chodzi o konto walutowe :

viewtopic.php?f=181&t=6856&hilit=konto

Informacje o kartach:

viewtopic.php?f=181&t=1454&hilit=alior

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Kwi 2014 12:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Ciężko będzie spełnić Twoje wszystkie warunki chyba w jednym kontem... ;)

np. to konto spełnia ich większość chyba:
https://www.deutschebank.pl/klienci-ind ... z-karta-iq
wypłata z bankomatów za całym świecie za free... przelewy krajowe również za darmo...
no ale dość wysoki spred przy operowaniu walutami innymi niż PLN i EUR (karta rozlicza transakcje w innych walutach niż PLN i EUR, przeliczając je najpierw do EUR a potem na PLN)
ale nie wiem czy tam ktoś o aplikacji mobilnej tam słyszał, w każdym razie ja nie używam...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 07 Kwi 2014 12:51 
Awatar użytkownika

srebrny
nic nie ma za darmo
ja mam w ing, te 2% prowizji przy wypłacie za granica do przeżycia
reszta za darmo
alior NIE MA darmowych wypłat na całym świecie , to mit
wszystko kwestia zarobkow

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 07 Kwi 2014 13:47 

Generalnie to chodzi mi o ROR w PLN, a nie konto walutowe.
Karta kredytowa to też inna bajka, więc nie poruszam tego tematu.

Dlaczego wypłata z Alior Synca za granicą to mit?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Kwi 2014 14:12 
Awatar użytkownika

niebieski
117 napisał(a):
Generalnie to chodzi mi o ROR w PLN, a nie konto walutowe.
Karta kredytowa to też inna bajka, więc nie poruszam tego tematu.

To konto które Ci podałem to jest ror w PLN, ze zwykłą kartą, z darmową wypłatą z bankomatów na całym świecie...
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Kwi 2014 14:26 
Awatar użytkownika

srebrny
po wypłacie zauważyłem prowizje,
na reklamacje mi odpisali ze to nie jest prowizja tylko jakaś oplata tamtego banku
tak to można wszystko wytłumaczyć a efekt jest taki ze bulisz za wypłatę z bankomatu
ale nie u nich ;)
sratatata

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 07 Kwi 2014 14:40 
Awatar użytkownika

niebieski
becek napisał(a):
po wypłacie zauważyłem prowizje,
na reklamacje mi odpisali ze to nie jest prowizja tylko jakaś oplata tamtego banku
tak to można wszystko wytłumaczyć a efekt jest taki ze bulisz za wypłatę z bankomatu
ale nie u nich ;)
sratatata

nie wiem jak było w Twoim przypadku...
ale z tego co się orientuję to niektóre bankomaty (chyba takowe w Polsce nie występują) pobierają opłatę za wypłatę z nich gotówki i jeśli w takim wypłacasz kasę, to niezależnie od tego jaką kartą to robisz to i tak zawsze zapłacisz prowizję...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 07 Kwi 2014 14:46 
Awatar użytkownika

srebrny
słyszę
wyplata bez prowizji na całym świecie
to rozumiem ze nic mnie to nie kosztuje i wszelkie opłaty bank bierze na siebie, i ze dzięki tej karcie/bankowi nie ponoszę dodatkowych opłat
dla mnie to oszustwo
to tak jak zapłacić za bilet na samolot a po wylądowaniu każą ci płacić za dostawienie schodów do samolotu
a na reklamacje odpiszą ze to specyfika lotniska taka

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 07 Kwi 2014 14:56 
Awatar użytkownika

niebieski
becek napisał(a):
słyszę
wyplata bez prowizji na całym świecie
to rozumiem ze nic mnie to nie kosztuje i wszelkie opłaty bank bierze na siebie, i ze dzięki tej karcie/bankowi nie ponoszę dodatkowych opłat
dla mnie to oszustwo

Trochę przesadzasz, moim zdaniem...
Jakichś kart trzeba używać... A takich, które gwarantują Ci brak prowizji nawet w bankomacie, który pobiera prowizję za wypłatę, chyba nie ma...

Ja przykładowo wypłacałem tą kartą (Deutsche Bank) kasę w bankomatach w kilku rożnych krajach, zarówno w EUR, jak i w innych walutach i nigdy żadnej dodatkowej opłaty nie poniosłem...
Nie żebym chciał jakoś specjalnie reklamować ten bank i te konto, ale używam go od kilku ładnych lat i generalnie działa więc czemu mam nie polecić, choć pewnie jakieś wady też bym znalazł... ;)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 07 Kwi 2014 15:26 
Awatar użytkownika

srebrny
nie przesadzam tylko alior oszukuje
oferta nie jest uczciwie przedstawiona
konto mam darmowe w ing,a kk używam citibanku, nigdy mnie nie zawiodła
masz jakieś opłaty w dojcze bank?

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 07 Kwi 2014 15:53 
Awatar użytkownika

niebieski
becek napisał(a):
konto mam darmowe w ing,a kk używam citibanku, nigdy mnie nie zawiodła
masz jakieś opłaty w dojcze bank?

nie mam żadnych... wszystko jest za free... chyba jedną transakcję kartą w miesiącu trzeba wykonać, ale nie jestem pewien... bo ich wykonuje dużo...
wiesz... oferta marketingowa banku jest tylko ofertą marketingową... i tak niestety trzeba zawsze przedrzeć się prze tabelę opłat i prowizji żeby mieć pewność...
a jeśli w tym samym bankomacie wypłaciłbyś kasę karą city czy tam ing to też byś najprawdopodobniej tę prowizję zapłacił...
Przygodę z aliorem dopiero zaczynam w tej chwili, ale z kantorem i kartą w USD, więc trudno mi się odnieść...
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 07 Kwi 2014 20:53 
Awatar użytkownika

niebieski
jeszcze mała AKTUALIZACJA - bo doczytałem warunki tego konta w DB (dawno już ich nie czytałem) - i karta kosztuje 5zł miesięcznie, ale "w przypadku wykonania przez Klienta przy użyciu karty transakcji bezgotówkowych na łączną kwotę min. 200,00 zł w ciągu miesiąca kalendarzowego" opłata nie jest pobierana.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 08 Kwi 2014 09:52 

Loty: 285
Kilometry: 460 659
złoty
becek napisał(a):

Oferta jest uczciwie przedstawiona. Wypłaty za granicą w Alior Sync SĄ bezpłatne. Niektóre bankomaty za granicą doliczają prowizję, informując o tym na ekranie - nie czytasz komunikatów, to sam sobie jesteś winien. Jakbyś wypłacił kartą innego banku w tym bankomacie, to też by ci doliczyło prowizję. Bank nie ma na to wpływu.

Opowiadasz głupoty używając pretensjonalnego tonu - tyle w temacie.

#15 PostWysłany: 08 Kwi 2014 10:15 
Awatar użytkownika

lagor napisał(a):
jeszcze mała AKTUALIZACJA - bo doczytałem warunki tego konta w DB (dawno już ich nie czytałem) - i karta kosztuje 5zł miesięcznie, ale "w przypadku wykonania przez Klienta przy użyciu karty transakcji bezgotówkowych na łączną kwotę min. 200,00 zł w ciągu miesiąca kalendarzowego" opłata nie jest pobierana.

Jeśli założy teraz i jest nowym klientem to nic nie zapłaci zarówno za debetówke jak i kredytówkę: https://lp.deutschebank.pl/kartaiq/?utm ... gn=kartaiq

Co do opłaty za wyciągniecie pieniędzy z bankomatu, to jeśli bankomat pobiera taką prowizje musi on poinformować o tym w trakcie transakcji. Jeśli nie miałeś takiego monitu daje Ci to prawo do reklamacji u właściciela bankomatu, ale marne szanse, że coś mu udowodnisz.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 08 Kwi 2014 10:24 
Awatar użytkownika

srebrny
ms993 napisał(a):

Oferta jest uczciwie przedstawiona. Wypłaty za granicą w Alior Sync SĄ bezpłatne. Niektóre bankomaty za granicą doliczają prowizję, informując o tym na ekranie - nie czytasz komunikatów,

czytaj ze zrozumieniem-gdzie alior napisał ze i tak coś zapłacisz za użycie bankomatu? mnie nie interesuje komunikat 10 000km od placówki alior ze muszę zapłacić im 50 zeta jak chce wypłacić
bo po co mi alior (darmowe wypłaty na całym świecie)jak tam tak samo zapłacę za karty innych banków??
no i co madralo przeczytales komunikat na ekranie i co? co mozesz zrobic?? szukac innego bankomatu? powodzenia

kliknij pomógł
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 08 Kwi 2014 10:32 
Awatar użytkownika

srebrny
Mylisz dwa pojęcia. Wypłaty są darmowe, a to że bankomaty doliczają swoje haracze to nie wina banku w Polsce. Sam wypłacałem gotówkę w NY miałem komunikat, że kosztuje to 2$ i czy akceptuję. Zgodziłem się i nie mam pretensji do banku w którym mam darmowe wypłaty za granicą.

Gdybym pobiegał po kilku bankomatach pewnie znalazłbym taki który prowizji sobie nie liczy. Ale to narzut bankomatu, który akceptujesz przy wypłacie. Dla jeszcze lepszego zobrazowania powiem tylko, że wypłacając 800$, na wyciągu miałem kwotę 802$, więc Alior nawet nie wie, czy wypłacałem 800$ czy 802$. System Aliora 'myśli' że wziąłem 802$ i nie dolicza nic prowizji.

#18 PostWysłany: 08 Kwi 2014 10:38 
Awatar użytkownika

W sumie to nie Twoja wina, że uwierzyłeś bankowi na słowo bez wczytywania się w regulamin, bo prostu wierzysz w ludzką uczciwość. Niestety jak widać nie zawsze to popłaca.
Z drugiej strony Alior Sync ma darmowe konto, więc na co tu liczyć, że pokryje Twoje zobowiązania względem innego banku? On nie pobiera opłaty za wypłatę pieniędzy, więc wywiązuje się z obietnicy darmowego korzystania z bankomatów, nie ma natomiast wpływu na opłaty ustalane przez innych.
I każdy inny bank postąpi w identyczny sposób czy ING czy DB czy WBK.

Mądralo wyobraź sobie, że właśnie skorzystam z innego bankomatu, bo o ile nie jesteśmy na totalnym odludzi nie jest to takie trudne.
Dla mnie sprawa jest prosta wyskakuje mi komunikat, a nie chce płacić szukam innego bankomatu, nie ma bankomatu to akceptuję płatność i nie płaczę potem lub po prostu dokonuje zakupów przy użyciu karty w najbliższym markecie i czekam do momentu gdy znajdę bankomat nie pobierający opłat.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 08 Kwi 2014 10:45 
Awatar użytkownika

niebieski
wordlord napisał(a):
czytaj ze zrozumieniem-gdzie alior napisał ze i tak coś zapłacisz za użycie bankomatu?

Myślę, że jeśli wczytałbyś się w regulamin kart płatniczych Alior to znalazłbyś zapis, który mówi, że bank nie odpowiada za opłaty pobierane przez inne banki przy wypłacie gotówki z bankomatów. Nie możesz mieć pretensji do banku, bo powinieneś się zapoznać ze wszystkimi dokumentami i warunkami podpisując umowę. Nie chce mi się wertować dokumentacji, żeby Ci to udowodnić, ale jestem na 100% przekonany że tak jest...
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 08 Kwi 2014 10:47 
Awatar użytkownika

srebrny
szymonpoznan1 napisał(a):
więc Alior nawet nie wie, czy wypłacałem 800$ czy 802$.
no tak ,masz racje , w końcu bankomaty wypłacające bilon to norma zawłaszcza w us ;)
spoko loko,nic się nie stało, ja podziękowałem aliorowi za współprace, jakieś koszty zawsze trzeba ponieść
lagor masz racje, po prostu dałem się wkręcić reklamie
0 zł za wypłaty ze wszystkich bankomatów w Polsce i na świecie -to jest tekst z ich strony internetowej (http://www.aliorbank.pl/pl/klienci_indy ... kata_nocna)
nie ma nic o prowizji jest tylko 0 zlotych, ja to rozumiem ze koszt wyplaty karta alior bank za granica wynosi 0 (slownie zero) zlotych, tyle i tylko tyle
a w życiu jak to w życiu, wychodzi nie zero a np 30 zlotych

kliknij pomógł

Ostatnio edytowany przez becek 08 Kwi 2014 10:56, edytowano w sumie 3 razy
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 69 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Facebook [Bot] oraz 5 gości