Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Sty 2015 15:14 
Awatar użytkownika

Loty: 27
Kilometry: 59 235
niebieski
Pytanie o płatność za dziecko w Wizz Air.

Znajduję dziś lot gdzie za dorosłą osobę. koszt biletu to : 54 PLN z WDC. kupuję dwa bilety (ja+żona).
Za jakiś czas chcę dodać do rezerwacji dziecko poniżej 2 lat. Opłata za infanta to 120 zł. Ale gdzieś czytałem że nie więcej niż cena biletu. Czyli ile będzie kosztowało dodanie dziecka do rezerwacji ? Załóżmy że w dniu kiedy dzwonię do Wizz Air z prośbą o dodanie dziecka do rezerwacji cena biletu to już koszt 99zł.

Za bilet dla dziecka zapłacę wtedy 120, 54 czy 99?

I czy inaczej będzie to wyglądało jak będę robił rezerwację od razu za wszystkie 3 osoby ?

pytam bo planuję lot łączony i nie wiem czy muszę zakładać że zapłacę 4x120 czy może jest szansa że będzie to taniej jeśli bilety będą tańsze niż 120zł.

Image
 Profil Relacje PM off  

Fly&drive w RPA od 2886 PLN 🇿🇦🐧 Loty z 3 miast i wynajem samochodu 🌊 Fly&drive w RPA od 2886 PLN 🇿🇦🐧 Loty z 3 miast i wynajem samochodu 🌊
Wypoczynek na Malcie 🌞🏨 Hotel przy promenadzie w Qawra za 1626 PLN Wypoczynek na Malcie 🌞🏨 Hotel przy promenadzie w Qawra za 1626 PLN
#2 PostWysłany: 15 Sty 2015 15:24 

https://wizzair.com/pl-PL/useful_inform ... g_children

m.in:
Kod:
Dotychczas Wizz Air pobierał stałą opłatę za przewóz niemowląt i małych dzieci w wysokości 25 EUR za lot. Od chwili obecnej, jeżeli cena przelotu w jedną stronę osoby dorosłej towarzyszącej dziecku będzie niższa niż 25 EUR, ta sama niższa kwota należna będzie za opłatę za niemowlę. Jeżeli cena przelotu w jedną stronę osoby dorosłej towarzyszącej dziecku będzie wyższa niż 25 EUR, opłata za niemowlę nadal wynosić będzie 25 EUR.
 PM off  

#3 PostWysłany: 15 Sty 2015 15:29 
Awatar użytkownika

Loty: 27
Kilometry: 59 235
niebieski
Ok dzięki.
czyli rozumiem, że jak już kupię bilet i zapłacę za niego 54zł(cena z wdc) to nieważne w jakim momencie dodam dziecko do rezerwacji, cena za dziecko będzie 54zł. I nie ma znaczenia że cena biletu będzie się zmieniac liczy się za ile ja kupiłem bilet.

Natomiast jeżeli bilet będzie kosztował 120zł lub więcej to za dziecko zapłacę 120zł.

Image
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Sty 2015 15:42 

Cytuj:
czyli rozumiem, że jak już kupię bilet i zapłacę za niego 54zł(cena z wdc) to nieważne w jakim momencie dodam dziecko do rezerwacji, cena za dziecko będzie 54zł. I nie ma znaczenia że cena biletu będzie się zmieniac liczy się za ile ja kupiłem bilet.

Nie.
Jedyna możliwość "dodania" dziecka w wieku poniżej 2 lat do istniejącej rezerwacji to zakup biletu dla dziecka/dorosłego po aktualnej cenie i telefon na infolinie z prośbą o połączenie rezerwacji i zmianę dziecka/dorosłego z nowej rezerwacji na infanta. Cena wcześniej zakupionego biletu nie ma znaczenia. Innej możliwości nie ma.

Przy okazji: kupując bilet dla niemowlęcia razem z dorosłym - jak zwykle się robi - nie płacisz dodatkowej opłaty manipulacyjnej 35 PLN za niemowlę. Oznacza to, że za przelot który kosztuje dla dorosłego 54 PLN z WDC zapłacisz za niemowlę dodatkowo tylko 19 PLN. :)

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Sty 2015 09:21 
Awatar użytkownika

Loty: 177
Kilometry: 260 908
srebrny
W nawiązaniu do poprzedniego postu: mam rezerwację na trzy osoby, w tym infant przypisany do mnie, ja jednak nie lecę, niemowlę tak. Przeniesienie dziecka do innej osoby w rezerwacji da się zrobić tylko przez infolinię?

BTW, na nowych zasadach za niemowlę zapłaciłem ostatnio 1,50£.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości