Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: AIRBNB problem
#1 PostWysłany: 23 Sty 2013 21:39 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Mój problem wygląda następująco: w czasie podróży chciałem zrobić rezerwację. Jednak płatność została dokonana kartą mojej dziewczyny, podczas gdy ja byłem zalogowany na swoim koncie. Jednak ze względu na fakt, że była to rezerwacja "last minute" (albo ze względu, że nie była to moja karta?) airbnb zażądało ode mnie weryfikacji konta. nie korzystam z portali typu twitter, facebook, itd, więc poza weryfikacją numeru telefonu nie udało mi się potwierdzić swojej tożsamości. Rezerwacja została anulowana, poradziliśmy sobie inaczej.

To sprowadza nas do sedna problemu: chciałbym zacząć korzystać z portalu i uniknąć takich problemów w przyszłości. W tym celu postanowiłem dokonać weryfikacji karty, jednak jedyna karta, którą mogę zweryfikować to karta mojej dziewczyny, która posłużyliśmy się ostatnio.

Wobec tego powstaje pytanie: czy przy pozytywnym zweryfikowaniu jej karty na moim koncie nie pojawi się na przykład problem z rezerwacją tą kartą z jej konta? Albo czy jeżeli ja będę rezerwował ze swojego konta, czy nie użyje "automatycznie" jej karty? (ostatnio jak rezerwowaliśmy z jej konta nie musieliśmy wpisywać nawet numeru karty).

Oczywiście opisałem swój problem w wiadomości do airbnb, ale odpowiedź coś nie przychodzi jak na razie.

Czy jakimkolwiek rozwiązaniem jest ponowna rejestracja? Istnieją jakieś konsekwencje ponownej rejestracji, poza utratą referencji, itd? Mogę ponownie użyć tego samego maila przy ponownej rejestracji?

Z góry dziękuję za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

Zimowe all inclusive na Teneryfie 🌴🍹 4* hotel z basenem i spa za 2455 PLN Zimowe all inclusive na Teneryfie 🌴🍹 4* hotel z basenem i spa za 2455 PLN
Mega❗ Malta na 3-dniowy city break za 331 PLN ☕😮 Mega❗ Malta na 3-dniowy city break za 331 PLN ☕😮
 Temat postu: Re: AIRBNB problem
#2 PostWysłany: 25 Sty 2013 10:44 
Redaktor F4F

Ktokolwiek?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 25 Sty 2013 11:23 

niebieski
Co do platnosci, to dziwne...nie mozna tak po prostu do jej zrobic-nawet jak ma sie zapisana karte(trzeba poda kod CVV). Konta nie zalozysz na tego samgo maila, chyba ze na inny allias. Pierwsze slysze o takim problemie z weryfikacja..moze za duzo pwstao konk krzakow i zaczeli reaogoac na defraudacje...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Sty 2013 11:44 

niebieski
Ja nie polecam tego typu portali na last minute. Pobieraja kase z konta natychmiast, a na potwierdzenie rezerwacji jest 24 h. W ten sposob zostalem (robiac rezerwacje cos kolo 11-12 w poludnie) z reka w nocniku w Budapeszcie o 23 (portal wimdu). Oczywiscie telefonu do "hosta" Ci nie podadza, zostaje kontakt z infolinia, ktora okazala sie... Zamknieta w nocy. No paranoja. I jeszcze blokada na karcie co najmniej do dnia nastepnego.

Mocno nie polecam.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 25 Sty 2013 12:12 

ciacho_majonez napisał(a):
jedyna karta, którą mogę zweryfikować to karta mojej dziewczyny
Skoro podróżujesz, to zrób sobie własną kartę, chociażby bezpłatną kartę w euro w Alior Kantor lub w Syncu. Najlepiej mieć kartę kredytową, lecz jeśli nie możesz mieć, to własna karta debetowa to absolutne minimum.
mkdabr napisał(a):
Pobieraja kase z konta natychmiast, a na potwierdzenie rezerwacji jest 24 h.
Po pierwsze, najpierw się pytasz hosta (lepiej kilku na raz) czy są dostępni. Gdy któryś Ci potwierdzi, to dopiero wtedy wysyłasz rezerwację. W ten sposób minimalizujesz ryzyko odrzuconej rezerwacji.
Po drugie, zawsze przydaje się karta kredytowa. Np. niepotrzebna blokada na 500 czy 1000 zł praktycznie nie robi żadnego problemu jeśli masz na karcie jeszcze kilka tysięcy limitu.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 25 Sty 2013 12:17 
Redaktor F4F

mm0512 napisał(a):
Skoro podróżujesz, to zrób sobie własną kartę, chociażby bezpłatną kartę w euro w Alior Kantor lub w Syncu. Najlepiej mieć kartę kredytową, lecz jeśli nie możesz mieć, to własna karta debetowa to absolutne minimum.

Mam własną kartę i regularnie z niej korzystam. Przez nieuwagę ona zapłaciła swoją kartą w czasie, gdy to ja byłem zalogowany.

No i teraz w propozycjach weryfikacji jest tylko jej karta :)

Zresztą sedno problemu sprowadza się do pytania: czy jeżeli zarezerwuję teraz nolceg powiedzmy z 3 tygodniowym wyprzedzeniem (czyli żadne last minute) to normalnie przejdzie moja karta? Ktoś miał podobne doświadczenia?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Sty 2013 04:08 

ciacho_majonez napisał(a):
czy jeżeli zarezerwuję teraz nolceg powiedzmy z 3 tygodniowym wyprzedzeniem (czyli żadne last minute) to normalnie przejdzie moja karta?
Wg pomocy airbnb możesz zapłacić dowolną, inną kartą.
"Jeśli zapisane dane karty są już widoczne na stronie płatności, możesz zawsze użyć innej karty w celu uzupełnienia informacji o płatności; wystarczy wybrać odpowiednią opcję z rozwijanego menu."
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 15 Lip 2013 22:13 

Loty: 46
Kilometry: 54 756
A ja w podobną stronę pytanie mam: czy da się usunąć zapisaną kartę z konta airbnb.com? Jakis czas temu uzyczylem karty znajomemu. A do teraz tą kartę tam ma zapisaną :/ Szperałem i nie potrafię...

#9 PostWysłany: 16 Lip 2013 13:34 
Redaktor F4F

Nie wiem czy da się usunąć, ale w razie czego można zapłacić inną kartą, jak napisano powyżej. Przetestowane :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 18 Lip 2013 21:18 

Loty: 46
Kilometry: 54 756
No tak... Tylko ktoś ma moją kartę w swoim profilu airbnb i oboje chcielibyśmy się jej stamtąd pozbyć :/

#11 PostWysłany: 19 Lip 2013 00:02 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Spróbuj napisać do supportu.
A jeżeli nie ma zupełnie takiej opcji to może zamów duplikat karty w banku? Czasem dają go za friko.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 23 Lut 2014 17:01 
Awatar użytkownika

srebrny
adas napisał(a):
A ja w podobną stronę pytanie mam: czy da się usunąć zapisaną kartę z konta airbnb.com? Jakis czas temu uzyczylem karty znajomemu. A do teraz tą kartę tam ma zapisaną :/ Szperałem i nie potrafię...

Odpowiem na to pytanie, bo po próbie wyłudzenia loginu do mojego konta w airbnb, zrobiłem się bardziej czujny i postanowiłem usunąć dane karty kredytowej zapisane w ich systemie. Niestety nie można tego zrobić samemu i dopiero po napisaniu do supportu airbnb, dane karty zostały usunięte po kilku dniach.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości