Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Lut 2014 21:17 

Witam, jestem nowy to mój 1 -szy post sory jak nie w tym dziale. W piatek jadę do Polski z Anglii i wypełniając odprawy podałem numer dokumentu który ma ważność do 2020 roku lecz jest nieważny. Dowód ma meldunek jednak ja się wymeldowałem ponad rok temu, podróżuje z Wizz Air. Czy muszę zmieniać nazwisko aby podać nowe dane za 189zł za lot za pasażera? Czy można jakoś inaczej to zrobić? Jaka jest procedura na lotnisku? mogę normalnie przejechać czy sprawdzają czy mam meldunek? Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Turecka Riwiera w 5* hotelu z all inclusive 🏝️🏨 Tydzień luksusu za 2274 PLN Turecka Riwiera w 5* hotelu z all inclusive 🏝️🏨 Tydzień luksusu za 2274 PLN
🚨Karaibskie ferie w raju 😍🌴 Dominikana na tydzień z hotelem przy plaży za 3476 PLN 🏝️ 🚨Karaibskie ferie w raju 😍🌴 Dominikana na tydzień z hotelem przy plaży za 3476 PLN 🏝️
#2 PostWysłany: 09 Lut 2014 21:32 

W Wizzair nie podaje się przy odprawie on line danych z dokumentu tożsamości. Taka rubryka jest tylko w Ryanair. Nikt nie sprawdza z dowodu jego waznosci a tym bardziej zamelodowania .Ma być zdjęcie i Nazwisko i Imię takie jak na karcie pokładowej.
 PM off  

#3 PostWysłany: 09 Lut 2014 21:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Domino, wyluzuj - weź te swoje dowody (bo masz pewno teraz co najmniej 2) i pokaż który chcesz.
A jak nie daje Ci to spać, to zabierz paszport, też może być.
To, co wpisałeś przy check-in nie ma znaczenia.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Lut 2014 21:56 
Awatar użytkownika

Loty: 169
Kilometry: 241 913
niebieski
Anonymous napisał(a):
W Wizzair nie podaje się przy odprawie on line danych z dokumentu tożsamości. Taka rubryka jest tylko w Ryanair. Nikt nie sprawdza z dowodu jego waznosci a tym bardziej zamelodowania .Ma być zdjęcie i Nazwisko i Imię takie jak na karcie pokładowej.

W przypadku lotów poza strefę Schengen, w tym do UK - podaje się.
Niemniej, jak pisze @jobi, nie ma się czym przejmować.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 09 Lut 2014 22:39 

niebieski
Anonymous napisał(a):

W KRK sprawdzają daty ważności. Kilka razy pare osób nie poleciało z tego powodu. Swoją drogą, jak można przy odprawie nie zauważyć, że ma się już nieważny dowód?
Wysyłane z mojego LT18i za pomocą Tapatalk 2

#6 PostWysłany: 10 Lut 2014 00:05 

Dowód ma ważność jednak jest nie ważny ze względu na wymeldowanie się z Polski(po 3 m-cach od miany zameldowania jest nieważny)

Sprawa załatwiona w telecentrum jedynie za koszt połączenia zmieniłem dane :) Pozdrawiam i dzięki
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 10 Lut 2014 00:09 

Domino150 napisał(a):
Dowód ma ważność jednak jest nie ważny ze względu na wymeldowanie się z Polski(po 3 m-cach od miany zameldowania jest nieważny)

Sprawa załatwiona w telecentrum jedynie za koszt połączenia zmieniłem dane :) Pozdrawiam i dzięki

kompletnie niepotrzebnie dzwoniłeś, ale jak ma to Ci zagwarantować spokojny sen to czemu nie...
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości