Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Gru 2012 21:29 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
Witam.

Przed chwilą Air One anulował mi rezerwację. Rano kupiłem lot z Warszawy do Wenecji, na 24 stycznia.

W mailu nie ma żadnego uzasadnienia, dlaczego anulowali rezerwację.

"Dear XXX

We regret to inform you that your reservation with the record code XXXXXX has been cancelled. We are providing to process the total refund of the amount paid.

Passengers: XXX

We kindly ask you to please inform all other passengers travelling with you. For any further questions or assistance do not hesitate to contact our Call Center at +39 091 255 1051."

Czy ktoś ma podobny problem ? Kiedy teraz próbuje wyszukać to połączenie, to wyskakuje mi dopiero lot na 26 stycznia i tylko najdroższa taryfa. To miał być mój dolot do Wenecji, a później w Alitalię i do Tokio.... To mnie ładnie załatwili.

Ryanair z Wrocławia do Wenecji nie lata :/

Można się ubiegać o cokolwiek ? Rezerwacja miała już status confirmed, dostałem maila.
 Profil Relacje PM off  

Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸 Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸
Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕ Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕
#2 PostWysłany: 20 Gru 2012 21:44 

HON fly4free
A miałeś przesłany juz numer biletu?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 20 Gru 2012 21:49 
Awatar użytkownika

niebieski
niestety, tylko reservation code; ale nawet się po nim odprawiłem, tylko karty pokładowej nie przysłali, miała dotrzeć na maila...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Gru 2012 22:02 

HON fly4free
Pytam dlatego, że momentem zawarcia umowy przewozu jest wystawienie przez przewoźnika biletu. Wtedy miałbys podstawy aby dochodzić jej realizacji tzn. np. uzsyakać zmianę planu podróży na inne rejsy np. przez Rzym albo Mediolan. jeśli nie, samo dokonanie rezerwacji nie jest wystarczające nawet jeśli karta została obciążona.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Gru 2012 00:36 

Mam to samo, bilet kupiony w poniedziałek ... Już nawet wydrukowalem boarding pass ( co mnie zreszta zdziwiło bo miesiąc ponad przed wylotem wystawiony, ale szczerze to nie lecialem jeszcze tania linia więc nie znam zwyczajów )

Warto pyskowac o przebukowanie? Co mogą dać w zamian? Jakby co do Wenecji się autobusem pojadzie /dobę prawie z Warszawy / ale i tak szok ....
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 21 Gru 2012 09:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Z tego co dzisiaj piszą w internecie, Air One kasuje połączenia Polski. Będzie latał tylko do 8 stycznia.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Gru 2012 10:13 

Czy majac karte pokladowa mam prawo zadac 'zmiany planu podróży, na porównywalnych warunkach, do ich miejsca docelowego, w najwcześniejszym możliwym terminie' ?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Gru 2012 10:21 

HON fly4free
Tak, Air One wycofuje się z rejsów do Mediolanu i prawdopodobnie zawiesza do Wenecji. Powinni teoretycznie oferowac zmiany biletów przez Rzym, ale jak to z Włochami droga wyboista do załatwienia czegokolwiek ;-)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 21 Gru 2012 10:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Z tego co przejrzałem na szybko chyba polecę Ryanairem do Bolognii, a później za 9€ pociągiem do Wenecji.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 21 Gru 2012 11:08 

Fakt, to ładne i tanie połączenie ...
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 21 Gru 2012 11:15 

złoty
piotrek_ napisał(a):
Z tego co przejrzałem na szybko chyba polecę Ryanairem do Bolognii, a później za 9€ pociągiem do Wenecji.

Ja robię dokładnie tak samo.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości