Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 120 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 03 Mar 2024 06:20 
Awatar użytkownika

Ktokolwiek ma jakieś porady jak sobie poradzić z tym szrotem w 2024 roku? Do odlotu mniej niż 36h, próbuję od godziny się odprawić, z kilku różnych przeglądarek otrzymuję komunikat "Your current behavior is detected as abnormal, Please try again later...". W aplikacji rezerwacja się wczytuje, ale po wpisaniu wszystkich danych pasażera nie da się kliknąć przycisku NEXT. Nie sądziłem że w dzisiejszych czasach może coś aż tak nie działać...

Warto 😍 Kolumbia z Warszawy od 2534 PLN 🔥 Dużo terminów, również na majówkę! Warto 😍 Kolumbia z Warszawy od 2534 PLN 🔥 Dużo terminów, również na majówkę!
Zimowa wycieczka do Aten za 689 PLN🏛️🇬🇷 Loty (piątek-poniedziałek) + noclegi ze śniadaniami 😍 Zimowa wycieczka do Aten za 689 PLN🏛️🇬🇷 Loty (piątek-poniedziałek) + noclegi ze śniadaniami 😍
#102 PostWysłany: 03 Mar 2024 09:09 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Odprawić się na lotnisku.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#103 PostWysłany: 03 Mar 2024 20:02 

Może komuś się przyda, bo nieźle się naszukałem.

Bilet kupiony przez MyTrip, oczywiście na stronie Air China nie da się potwierdzić a na TravelSky nie da się w obecnej chwili zmienić języka i po prostu nie działa.

Aby sprawdzić, czy bilet istnieje:
1. instalujemy appke Air China
2. Wchodzimy w All Services > Ticket Verification
3. Podajemu numer biletu 13 cyfr 999xxxxxxxxxx
4. Tu najwazniejsze w Passsanger Name podajemy NAZWISKO IMIE [DRUGIE imię] - o ile to drugie bylo podane u posrednika
5. reszta numer lotu data lotniska to tak jak na bilecie, ja lece WAW-PEK-HND, to tam podalem tylko pierwszy odcinek i numer lotu
 Profil Relacje PM off
Astarloa12 lubi ten post.
Astarloa12 uważa post za pomocny.

#104 PostWysłany: 03 Mar 2024 21:10 
Awatar użytkownika

Czy przy odprawie online można zmienić miejsca? Komuś się udało? Albo czy komuś się udało kupić miejsca?
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 11 Mar 2024 06:07 

Dziś robiłem checkin dla dwóch osób z aplikacji na lot z transferem. Bezpłatny wybór miejsc.
Opcja przez apkę jest chyba najlepsza.
Trzeba sobie zarejestrować Phoenix miles i w apce po wyborze lotu i wejściu w wybór miejsc pojawią się pytanie o dodanie dodatkowego pasażera i można dodać tych co byli na tym samym zamówieniu.
Dodam, że stronka ciągle waliła błędem.
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 11 Mar 2024 08:20 
Awatar użytkownika

Lot w aplikacji miałeś cały czas dostępny, czy dopiero podczas odprawy?
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 11 Mar 2024 09:17 

Cały czas dostępne wszystkie 4 loty waw-pek-bkk.
Apka jest bardzo przejrzysta tyle tylko, że widzisz jedynie siebie jako osobę której konto jest zalogowane, no ale zmienia się to przy wyborze miejsc jak napisałem wcześniej.
Bilety kupione przez OTA.
Nie liczył bym na wybór miejsc na lotnisku, bo system niestety rozrzuca po całym samolocie jak nie ma miejsc,a miejsc nie ma - samoloty pełne.
 Profil Relacje PM off
raffonzo uważa post za pomocny.

#108 PostWysłany: 11 Mar 2024 09:52 
Awatar użytkownika

Dzięki za informację, próbowałem dodać swoje loty ale cały czas mam błąd w aplikacji wiec może i jest przejrzysta ale problematyczna.

EDIT:
Pośrednik nie wpisał danych mojego paszportu. Po wpisaniu ich loty wskoczyły na aplikację.
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 11 Mar 2024 12:25 
Awatar użytkownika

niebieski
Też nie miałem danych paszportu wpisanych od razu przy rezerwacji gotogate ale udało mi się to już naprawić, jednka nadal przez aplikację nie mogę dodać swoich biletów.
Utworzyłem już konto Sheba Miles, nie mam tylko zweryfikowanej tożsamości bo jakoś nie ufam Air China w kwestii przetwarzania zdjęcia mojego paszportu czy to niezbędny krok żeby zobaczyć swoje bilety?
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 11 Mar 2024 12:28 
Awatar użytkownika

U mnie wystarczyło jak mytrip zaktualizował moje dane, w kilka minut wszystkie loty wskoczyły do aplikacji. Możesz jeszcze spróbować w aplikacji Air China połączyć się na czacie z obsługą. Polecam tłumacz deepl. Oni właśnie tam sprawdzili co jest nie tak z moją rezerwacją i powiadomili mnie o braku danych paszportu.
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 11 Mar 2024 12:40 
Awatar użytkownika

niebieski
kiedy próbuje dodać tylko po numerze paszportu to dostaję wiadomość "Sorry, the server is busy. Please try again later"
 Profil Relacje PM off  

#112 PostWysłany: 11 Mar 2024 12:42 
Awatar użytkownika

też tak miałem przed zaktualizowaniem danych przez mytrip
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 11 Mar 2024 13:06 
Awatar użytkownika

niebieski
okej, faktycznie na czacie są pomocni okazuje się że w koncie PhoenixMiles mam w odwrotenej kolejności IMIĘ i NAZWISKO i oczywiście oni nie mogę tego naprawić.
Wpadłem na pomysł, że usuną konto i założę jeszcze raz zobaczymy czy to pomoże

EDIT: udało się! pheww
 Profil Relacje PM off
raffonzo lubi ten post.

#114 PostWysłany: 16 Wrz 2024 20:58 

W aplikacji nie mogę dodać lotu w my travel ale z zakładce check in udało mi się przejść do wyboru miejsca. Jest informację że check in jest zamknięty ale mogą wybrać miejsce. Po załadowaniu planu samolotu wywala błedem.
Czy to już jest to i zostało mi tylko czekać do otwarcia checki in czy złudne moje nadzieje ? Na infoliii dostałem info że nie podali w rezerwacji numeru mojego paszportu więc nie będę mógł kupić sobie płatanych miejsc

Załączniki:
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 46.39 KiB | Obejrzany 2947 razy ]
2.jpg
2.jpg [ 60.93 KiB | Obejrzany 2947 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#115 PostWysłany: 19 Paź 2024 13:47 

Jeśli chodzi o odprawę online u nich, to jest to pic na wodę fotomontaż. Miejsca miałem wybrane wcześniej, zrobiłem to z poziomu aplikacji. Odprawę online przeszedłem, ale co z tego, skoro nie dostałem BP, tylko info, że odbiór w okienku:). Mało tego. W Wiedniu w okienku kobieta miała jakieś obiekcje, dlaczego chcę BP, skoro jestem po odprawie online? Przy następnych lotach już olałem odprawy online, a na powrocie w KUL dostałem BP na dwa odcinki KUL-PEK i PEK-VIE.

Czy ktoś z Was dostał BP po odprawie online, czy ja miałem takiego pecha?
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 19 Gru 2024 01:41 

Dzień dobry,

proszę o pomoc.
Bilety kupowane przez booking.com
Pierwotnie lot: Wiedeń - Frankfurt - Chengdu - Phuket i powrót Phuket - Pekin - Wiedeń.
Skasowali mi "z przyczyn operacyjnych odcinek Chengdu - Phuket", reszta bez zmian.
Skontaktowałam się na czacie z booking.com i zaproponowali mi lot Wiedeń-Londyn-Pekin-Phuket i powrót tak samo lub Wiedeń-Pekin-Phuket i powrót tak samo.
Ponieważ opcja przez Londyn jest beznadziejna (mega długa przesiadka w Londynie, mega krótka w Pekinie, duże opóźnienie względem pierwotnej podróży) poprosiłam o zmianę na ten drugi z zaproponowanych lotów.
A oni mi mówią, że wyślą PROŚBĘ do Air China.
I mam napisać za kilka dni.
Air China ma ich głęboko w poważaniu, bo jak skasowałam lot dla jednej osoby to do tej pory nie zwrócili pieniędzy.
Ale nieważne, ważne by reszta doleciała na Phuket a nie utknęła na Chengdu.
Co mogę zrobić by zagwarantować sobie tę zmianę? Czy oni mi mogą skasować środkowy segment?
Czy jak się skontaktuję bezpośrednio z Chińczykami (jestem gotowa zatrudnić do tego koleżankę Chinkę w ostateczności) to oni mi pomogą czy nie będą chcieli w ogóle rozmawiać, jako że lot zarezerwowany przez pośrednika?
Czy ktoś się zetknął z taką sytuacją?
Kto jest odpowiedzialny za to aby mnie dostarczyć na Phuket?

Help :(
 Profil Relacje PM off  

#117 PostWysłany: 03 Mar 2025 19:40 

Loty: 162
Kilometry: 431 959
srebrny
Nie leciałem jeszcze Air China, a znajoma kupuje bilety i ma pytanie dot. wyboru miejsc. Znalazłem info, że przy odprawie można to zrobić za darmo - ktoś leciał ostatnio i może to potwierdzić? Dotyczy, to wszystkich taryf, czy tylko najtańszych?

Dodam, że ChatGPT mota się w zeznaniach jak zacząłem drążyć temat :P
 Profil Relacje PM off
bim-bam uważa post za pomocny.

#118 PostWysłany: 04 Mar 2025 09:14 

Da się to zrobić w aplikacji, również w najtańszej taryfie. Wybierałem miejsca wiele tygodni przed wylotem i wiele miesięcy po zakupie.
 Profil Relacje PM off
tetr1s uważa post za pomocny.

#119 PostWysłany: 04 Mar 2025 16:52 

Też wybierałam, miejsca kilka mies. przed wylotem, podczas zakupu biletów, ale w czasie odprawy miejsca i tak zostały zmienione. Na jednym z lotów rozsiali nas (5 osób) gorzej niż w ryanair :/
tetr1s uważa post za pomocny.

#120 PostWysłany: 15 Mar 2025 18:08 

kemot napisał(a):
Odprawić się na lotnisku.

Dopytam tylko czy w przypadku Okęcia od razu możemy się kierować do punktu nadania bagaży, czy jest jakaś osobne biuro Air China?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 120 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot], Gadekk oraz 5 gości