Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
224820111 - telefon do G9 polski

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 282 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 15 Gru 2024 15:50 

platynowy
Jak nie to nie ma zniżki dla Brajanka? pozostaje lecieć narodowym.

Cytuj:

Planning holidays with kids?

Benefit from a 25% discount on the value of the fare, for travellers aged between 2 and 12 years.

https://www.lot.com/pl/en/explore/deals ... /discounts
 Profil Relacje PM off
Mareckipl lubi ten post.

Czarterowe loty do Dubaju i 7 nocy w hotelu ibis z basenem na dachu za 2346 PLN 🌤️🏖️👣 Czarterowe loty do Dubaju i 7 nocy w hotelu ibis z basenem na dachu za 2346 PLN 🌤️🏖️👣
Relaks w egzotycznym Omanie 🌤️🏖️ 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 3668 PLN Relaks w egzotycznym Omanie 🌤️🏖️ 7 dni w 4* hotelu z wyżywieniem za 3668 PLN
#102 PostWysłany: 15 Gru 2024 18:45 

Garmond napisał(a):
12-sto latek nie jest małym brzdącem.
Takim jest dziecko poniżej 2 lat, siedzące na kolanach rodzica.
Niby tylko kilka lat różnicy, ale nie dla linii lotniczych.

Pisząc brzdąca miałem na myśli 3 latke, ale fakt dla linii sztuka jest sztuka i bez znaczenia czy 3 czy 12 lat. Niemniej myślałem, że płaci się jakąś mniejszą część, dzięki za rozwianie wątpliwości ;)
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 17 Gru 2024 17:24 
Awatar użytkownika

Kachna45 napisał(a):
Hej, lecimy w styczniu do Bangkoku z Krk. Zastanawia mnie fakt, iż w Sharjah mamy tylko 1h na przesiadkę do Bangkoku... ma ktoś z Was takie doświadczenie? Zdążymy? Czy skoro to przelot jedną linią to jest opcja że drugi samolot poczeka na swoich pasażerów???

Ja mam. Przez lekkie opóźnienie zostało jakieś 40-45 minut na przesiadkę. Wszystko odbyło się tak szybko, że jeszcze trzeba było czekać przy bramce. Po przylocie na lotnisku w Sharjah wystarczyło tylko wyjść z samolotu, wejść do środka do strefy tranzytowej i przejść przez szybką kontrolę bezpieczeństwa. Do kontroli bezpieczeństwa dopuszczają jedynie osoby, które mają wkrótce lot, więc nie było żadnych kolejek itd.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#104 PostWysłany: 07 Sty 2025 09:36 

a jak z bagażami? czy przy takiej krótkiej przesiadce i opóznieniu bagaże zdążyli przepakować?

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 07 Sty 2025 10:23, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#105 PostWysłany: 10 Sty 2025 13:00 

platynowy
becek napisał(a):
"Ktoś próbował to reklamować?"
tak, z powodzeniem

Po reklamacji zwrócili kasę na kartę, tak?
Doprecyzujesz czy u Ciebie było anulowanie na podstawie wykupionej opcji flex, czy z potrąceniem?

U mnie w mailu z potwierdzeniem rezerwacji mam opcję z potrąceniem 200 AED, i się nad tym zastanawiam....
 Profil Relacje PM off  

#106 PostWysłany: 10 Sty 2025 14:04 

Loty: 160
Kilometry: 345 326
HON fly4free
Ile wynosi legroom w G9 ? gdzieś widziałem info 30-32" na seatguru. Fotele nie są rozkładane czy jednak trochę da się je ruszyć ?
 Profil Relacje PM off  

#107 PostWysłany: 10 Sty 2025 22:14 
Awatar użytkownika

Aneta Macios napisał(a):
a jak z bagażami? czy przy takiej krótkiej przesiadce i opóznieniu bagaże zdążyli przepakować?

Tak, podczas mojego lotu w listopadzie normalnie doleciały.
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 13 Sty 2025 11:57 

Podzielę się swoimi wrażeniami z podróży linią Air Arabia Warszawa - Kuala Lumpur przez Sharjah.

Samolot Airbus A320 Warszawa - Sharjah bardzo ciasny(dawno nie leciałem, ale bym porównał do Ryanair), brak gniazda usb do ładowania. Na tak długa podróż mocno męcząca opcja.

Samolot Airbus A321 Sharjah - Kuala Lumpur tu już znacznie lepiej jeśli chodzi o ilość miejsca + jest ładowarka usb

Jedzenie w samolocie jest ok i w rozsądnych cenach, ale występują braki dostępności. Warto wykupić posiłek przed lotem. Ceny niezależnie czy wykupione przed czy w samolocie takie same.
Wykupione wcześniej są podawane jako pierwsze.

Cena dodatkowej walizki też bardzo ok - duża walizka tylko 80zł.

Na plus - nie płaciliśmy dodatkowo za wybór miejsca i na 48h przed odlotem można to zrobić bezpłatnie podczas check in online.
Jako 4 osoba rodzina bez problemów siedzieliśmy razem.

Zadałem przed lotem pytanie na infolinii Air Arabia o możliwość zabrania podstawek dla dzieci do samochodu(takie coś jak dolna część fotelika samochodowego) i dostałem informację, że nie ma takiej opcji.. i bez wyjaśnienia czemu. Zajmuje to mniej niż walizka podręczna, która jest dozwolona.
Mimo wszystko zabraliśmy ze sobą takie podstawki i nie było z tym żadnego problemu wchodząc na pokład.

Samo lotnisko w Shajrah nie wygląda zbyt zachęcająco i jest dość małe/zatłoczone, choć przez kontrolę przechodzi się szybko. Mieliśmy 55 minut na przesiadkę i nie było problemu. Bagaż też doleciał.

Podsumowujac jeśli cena jest znacząco niższa niż konkurencja to ok, ale jeśli cena np. Turkishem jest niewiele wyższa to bym drugi raz nie wybrał Air Arabia na tak długą podróż.
 Profil Relacje PM off
16 ludzi lubi ten post.
16 ludzi uważa post za pomocny.

#109 PostWysłany: 13 Sty 2025 23:33 

niebieski
Bardzo pomocny post dla wszystkich zainteresowanych tematem :)
Rozumiem, że jak ktoś nie ma bagażu rejestrowanego, to odprawa online - i ruszamy do kontroli bezpieczeństwa na lotnisku jak w Ryanie/Wizzie? Czy trzeba do check-inu stać jednak? ;)
A bagaże podręczne sprawdzali na którymś lotnisku - wymiary lub/i wagę - czy jednak nie?
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 14 Sty 2025 08:01 

HON fly4free
Ja też lecę z podręcznym ale zamierzam iść jak do LO, LH i innych regularnych linii (checkin online i do bramek :) ).
Nie będę dziadował i szedł jak do FR czy W6 :lol:

@anonimowyPL
Dzięki. Czyli w A320 config Y168 est pewnie około 30" jak w FR a w A321 config Y215 bliżej 34". Niestety zdecydowana większość ich floty to A320.

Załączniki:
Screenshot_20250114_071446_Chrome.jpg
Screenshot_20250114_071446_Chrome.jpg [ 120.09 KiB | Obejrzany 2902 razy ]
Screenshot_20250114_071534_Chrome.jpg
Screenshot_20250114_071534_Chrome.jpg [ 91.02 KiB | Obejrzany 2902 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#111 PostWysłany: 14 Sty 2025 14:58 

sanchopan napisał(a):
Bardzo pomocny post dla wszystkich zainteresowanych tematem :)
Rozumiem, że jak ktoś nie ma bagażu rejestrowanego, to odprawa online - i ruszamy do kontroli bezpieczeństwa na lotnisku jak w Ryanie/Wizzie? Czy trzeba do check-inu stać jednak? ;)
A bagaże podręczne sprawdzali na którymś lotnisku - wymiary lub/i wagę - czy jednak nie?

Ciesze się, że pomogłem. Też sporo biorę z tego forum, więc czasem trzeba coś dorzucić od siebie :).

My mieliśmy bagaż nadawany, więc czekaliśmy do okienka tradycyjnie, ale całość szła dość sprawnie. Dostaliśmy wtedy też drukowane bilety.
Natomiast z podręcznym po check in online można iść od razu do kontroli bezpieczeństwa.

Na żadnym etapie podróży nasze bagaże podręczne nie były ważone, ani mierzone.
Choć wracając do PL widziałem osoby z obsługi z ręczną wagą przed wsiadaniem do autobusu w Sharjah.. jednak przy nas nie była w użyciu.

Z plusów zapomniałem dodać, że na pokładzie samolotu jest darmowe połączenie(przez wifi) z rozrywką pokładową - filmy, muzyka, gry..
Internetu na pokładzie nie ma, ale filmy z biblioteki można oglądać na swoim urządzeniu.. tylko w A320 nie ma go jak ładować :).
 Profil Relacje PM off
sanchopan lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#112 PostWysłany: 14 Sty 2025 17:15 
Awatar użytkownika

Loty: 1358
Kilometry: 2 771 241
platynowy
A czy ktoś z Was może leciał Air Arabia i Fly Dubai i może podpowiedzieć jakie są różnice w komforcie?

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off  

#113 PostWysłany: 15 Sty 2025 12:35 

@hiszpan

W zeszłym roku lecieliśmy Fly Dubai na trasie Warszawa - Dubaj - Warszawa.
Komfort w kontekście ilości miejsca był wyższy w Fly Dubai niż Air Arabia na trasie Warszawa - Sharjah.
Komfort Fly Dubai był podobny z lotem Air Arabia Sharjah - Kuala Lumpur A321.
Niestety flota A321 w Air Arabia jest bardzo skromna, dominują ciasne A320.

Na odcinku z Warszawy wybrał bym Fly Dubai.

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 23 Sty 2025 21:55, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#114 PostWysłany: 15 Sty 2025 12:38 

HON fly4free
Wg. mnie przy cenach 1500zł RT do KUL czy BKK można przymknąć oko na mniejszy komfort. Przy cenach jak obecne promo 2300 za HKT szukałbym innych linii.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#115 PostWysłany: 15 Sty 2025 13:34 

anonimowyPL napisał(a):

My mieliśmy bagaż nadawany, więc czekaliśmy do okienka tradycyjnie, ale całość szła dość sprawnie. Dostaliśmy wtedy też drukowane bilety.
.

Może głupie pytanie, ale pierwszy raz lecę LCC z przesiadką. Czy bagaż nadawany musieliście odebrać w Sharjah i nadać jeszcze raz do Kuala Lumpur? Czy jak w zwykłych liniach od razu poleciał do Kuala Lumpur?
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 15 Sty 2025 13:47 

Od razu poleciał do Kuala Lumpur.

Ostatnio edytowany przez Gadekk, 15 Sty 2025 14:01, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
krysteq uważa post za pomocny.

#117 PostWysłany: 15 Sty 2025 14:06 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Air Arabia to nie jest LCC w rozumieniu takim jakie my to naturalnie odbieramy mając na codzień do czynienia głównie z Wizirem i Ryanairem, patrząc na tych dwóch przewoźników Air Arabia to jest co najmniej hybryda low costa z linią regularną.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#118 PostWysłany: 16 Sty 2025 02:16 

Loty: 21
Kilometry: 22 770
Czyli takie bliskowschodnie Air Serbia :D
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Zmiany Air Arabia
#119 PostWysłany: 23 Sty 2025 18:07 

Najtansza taryfa czy sa dostepne zmiany nr paszportu po zakupie biletu?
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 23 Sty 2025 18:37 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Matko kochana. Tak, można. Zmiana nr paszportu to nie to samo co zmiana imienia/nazwiska.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 282 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 15  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości