Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 85 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Sie 2016 23:01 

niebieski
Mam przesiadkę na trasie z Mediolanu do Dar es Salaam w Tanzanii w Addis. Abbeba (lot ethiopian).
Pierwotnie trwała trzy godziny lecz dostałem maila, że zmienili lot i obecnie jest to 1:50.
Czy uważacie, że jest ok czy może być różnie?
Ma to dla mnie duże znaczenie, gdyż w miejscu docelowym mam kolejny samolot juz na innej rezerwacji tego samego dnia.
 Profil Relacje PM off  

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
#2 PostWysłany: 15 Sie 2016 23:06 

niebieski
Spokojnie powinienes zdazyc jezeli nie bedzie duzego opoznienia.Lotnisko male wiec szybko mozna ogarnac wszystko:)

#3 PostWysłany: 22 Paź 2018 09:10 
Awatar użytkownika

Loty: 425
Kilometry: 667 983
srebrny
Jak wygląda przesiadka przy zmianie terminalu? Alkohol z bezcłowej przechodzi bez problemu?

#4 PostWysłany: 06 Lis 2018 12:09 
Awatar użytkownika

Loty: 425
Kilometry: 667 983
srebrny
Nie ma problemu z przediadką na ADD, nawet jeśli zmieniamy terminal. Transfer na T1, odbywa się busikiem wewnątrz lotniska.
Całość jest zaskakująco sprawna, a jedyna kontrola bezpieczeństwa odbywa się przed bramkami odlotów.
Przewożenia alkoholu niestety nie udało się przetestować, ale z wodą nie było problemu.
jaco027 lubi ten post.

#5 PostWysłany: 29 Sty 2022 17:42 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Macie jakieś porady co robić na tym lotnisku przy dosyć długiej przesiadce ponad 5h? Niestety żadnego saloniku na PP tak nie ma, więc trzeba sobie poradzić w inny sposób.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Sty 2022 18:36 
Awatar użytkownika

srebrny
Zdobyć do tego czasu *A GOLD :) Salonik dla Hołdów jest.
Niestety inne opcje to tragedia. Jedzenie koszmarne i drogie - ostatnio jak tam byłem, to miałem wrażenie że jedna knajpa miała monopol i stąd te warunki/ceny.
Jedyne co polecam to spróbować miejscowej kawy.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Sty 2022 18:37 

platynowy
No niestety, lotnisko dosyć mocno utylizowane jest. W łazienkach miejscowi z zlewach myją stopy praktycznie cały czas, trochę odechciewa się tam w ogóle wchodzić. Internet za darmo, działa dobrze, co godzinę trzeba odnawiać połączenie.

Na plus ceny, kawa i jedzenie są dosyć tanie. Na lotnisku są nawet komputetry z monitorami, teoretycznie powinny działać. Praktycznie są odłączone od gniazdek, bo wszyscy ładują sobie na tych wyspach telefony

Nie ma wyjścia, dobra książka lub gazeta i musisz czekać.
 Profil Relacje PM off
nelson 1974 uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 29 Sty 2022 18:38 

platynowy
ofer napisał(a):
Niestety inne opcje to tragedia. Jedzenie koszmarne i drogie - ostatnio jak tam byłem, to miałem wrażenie że jedna knajpa miała monopol i stąd te warunki/ceny.
Jak drogie, co tam jadłeś?

Fakt faktem, knajp z jedzeniem dużo nie ma, więcej jest boxów z perfumami, papierosami, pamiątkami, ale moim zdaniem cenowo było ok.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 29 Sty 2022 19:56 

niebieski
Saloniki są dwa dla *A Silver i *A Gold. Ten dla Silver to pewnie tylko dla ShebaMiles. Do saloników kolejki. Wszystko do jedzenia i picia szybko znika, ale co jakiś czas donoszą.
 Profil Relacje PM off
jaco027 lubi ten post.

#10 PostWysłany: 29 Sty 2022 23:14 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
ofer napisał(a):
W dwa tygodnie może być ciężko
No nic, jakoś chyba przeżyjemy to lotnisko i kawy chętnie spróbuję.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 29 Sty 2022 23:59 

niebieski
Po wylądowaniu idź do Transfer Desk. Poproś aby dali Ci żeton na bezpłatną wizę (czasem dają), i w tyle godzin zdążysz miasto ogarnąć i kawę kupisz taniej niż na lotnisku (a warto mieć na prezenty w Polsce). Jest nawet spora szansa na hotel i transfer, ale i na piechotę wszystko ogarniesz, gdyż z lotniska do Holy Trinity Cathedral jest 8 km.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#12 PostWysłany: 21 Lis 2022 14:23 
Awatar użytkownika

platynowy
Ktos dostal ten zeton na bezplana wize albo hotel/jedzenie, o ktorej pisze @niedzwiecki.pl? Zapowiada mi sie ponad 10h przesiadka w ADD i zastanawiam sie jak to ogarnac poza salonikiem. Nawet w A* GOLD nie chce mi sie tyle siedziec, zwlaszcza ze nie wiadomo jaka tam jest jobecnie akosc.
 Profil Relacje PM off
tom971 lubi ten post.

#13 PostWysłany: 21 Lis 2022 14:36 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Jakość jest koszernie słaba, co niebawem swoim wpisem potwierdzi @Bartec
jaco027 lubi ten post.

#14 PostWysłany: 21 Lis 2022 15:16 
Awatar użytkownika

niebieski
jaco027 napisał(a):
Ktos dostal ten zeton na bezplana wize albo hotel/jedzenie, o ktorej pisze @niedzwiecki.pl? Zapowiada mi sie ponad 10h przesiadka w ADD i zastanawiam sie jak to ogarnac poza salonikiem. Nawet w A* GOLD nie chce mi sie tyle siedziec, zwlaszcza ze nie wiadomo jaka tam jest jobecnie akosc.
/stan na 1.11/
Salon trzyma nadal poziom, jeśli lecisz ET, to w transfer desk od ręki wystawiają skierowanie do hotelu (leciałem w C, przyznali Radisson Blu, w hotelu obłędne jedzenie i personel kłaniający się w pas, nieco niezręcznie się czułem, zwłaszcza że obok hotelu ludzie żyją na ulicy albo handlują wszystkim).
Po przejściu paszportów kolejna wysepka odprawy do hotelowego busa.
Wszystko sprawnie i przyjemnie, do tego ET uruchomił swój hotel transferowy, więc jak lecisz w Y, a masz *G to w tej sytuacji kwaterują w skrzydle o podwyższonym standardzie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#15 PostWysłany: 21 Lis 2022 16:13 

HON fly4free
A jak jest z tym pobytem transferowym w przypadku przelotów ET przez ADD, ale na bilecie niewystawionym przez ET - na tej samej zasadzie można je otrzymać, czy warunkiem jest bilet własny ET? Ktoś to praktykował?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 21 Lis 2022 16:43 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
jaco027 napisał(a):

Są warunki otrzymania bezpłatnej wizy, tj. minimum i maksimum godzin między lotami. Wydaje mi się, że jest to między 6 i 12, ale pewności nie mam. No i podstawowy, że nie ma wcześniejszego lotu z Addis do Twojej destynacji i dlatego musisz być tę określoną ilość godzin.
Wbili mi do paszportu jakiś śmieszny, maleńki stempelek i jak wróciliśmy na lotnisko i sprawdzali paszporty, to szukali w nich wizy. Tłumaczyłem im co i jak, ale chyba za bardzo nie rozumieli obcych języków. A w końcu machnęli ręką, no bo jak nie ma wizy w paszporcie, to po co jej szukać...
3 ludzi lubi ten post.
jaco027 uważa post za pomocny.

#17 PostWysłany: 22 Lis 2022 02:55 
Awatar użytkownika

platynowy
Dzięki Panowie. To w takim razie się jeszcze zastanowię dokąd doleciec: TLV, BEY, AMM...niestety do tego ostatniego chyba nie da się zarezerwować bieltu nagrody MM na ET, byłby fajny i tani powrót do PL w połączeniu z małym layoverem w Jordanii. A stopover w ADD wychodzi 10h albo 15h.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 22 Lis 2022 03:58 

platynowy
W ADD salonik *G jest koszmarny. Zrobili go tylko po to by móc legalnie odmówić "cudzym" goldom wstępu do swojego "prawdziwego" saloniku Cloud Nine Lounge, który z kolei jest świetny. Urządzają w nim dla gości etiopskie ceremonie kawy 8-)
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#19 PostWysłany: 22 Lis 2022 07:29 

W saloniku ET byłem 3 dni temu i niestety było strasznie z uwagi na mega tłumy. Ciężko było w ogóle o miejsce pomimo, ze sam salonik jest ogromny. Przy okazji ostrzege Was, pilnujcie swoich portfeli w samolocie. Niestety na odcinku ADD - HKG podczas snu ktoś obrobił mnie z wszystkich kart. Portfel miałem schowany w saszetce, która była schowana głęboko w plecaku zapiętym na zamek. Całość była w schowku nad siedzeniami. Leciałem w C. Zorientowałem się dopiero w MNL. Podczas lotu HKG - MNL ktoś już próbował robić zakupy w Apple i Chanel. Karty i transakcje poblokowane, ale niesmak i trochę kłopotów z gotówka było. Całe szczęście dokumenty oszczędzili.
jaco027 lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#20 PostWysłany: 22 Lis 2022 10:58 
Awatar użytkownika

niebieski
marek2011 napisał(a):
A jak jest z tym pobytem transferowym w przypadku przelotów ET przez ADD, ale na bilecie niewystawionym przez ET - na tej samej zasadzie można je otrzymać, czy warunkiem jest bilet własny ET? Ktoś to praktykował?
Praktykował - warunkiem przyznania pobytu jest przylot i wylot na metalu ET, natomiast bilet nie musi być na stock 071.
 Profil Relacje PM off
jaco027 lubi ten post.
marek2011 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 85 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość