Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Sty 2024 12:00 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
-- 14 Sty 2024 10:39 --

Cześć,

szukam adaptera. Znalazłem właściwie tylko Skross. Ale kosztuje 70 PLN a ja bym potrzebował 2. Znacie coś lepszego albo tańszego?
Nie znalazłem uniwersalnego, który by wspierał Indie. Trzeba też uważać na adaptery na typ M, który jest podobny do D ale nie pasuje.
Fajnie jakby miał też porty USB, ale takich też na Indie nie znalazłem.

-- 14 Sty 2024 10:44 --

Ewentualnie ten Skross + jakaś fajna ładowarka USB z gniazdem AC, ale taką też tylko jedną znalazłem (Baseus GaN3 Pro AC+2U+2C - 300 zł i 350 g)

-- 14 Sty 2024 11:00 --

W sumie jeśli chodzi o ogólne adaptery i ładowarki USB to zrobiłem osobny temat: ladowarka-usb-ac-rozdzielacz-pradu-zlodziejka,241,174746
Ten niech więc będzie tylko o adapterach specyficznie dla Indii.
 Profil Relacje PM off  

Na ferie do Barcelony za 809 PLN 😎🤗 Loty z weekendem i 2 noce w hotelu Na ferie do Barcelony za 809 PLN 😎🤗 Loty z weekendem i 2 noce w hotelu
Warto 😍 Kolumbia z Warszawy od 2534 PLN 🔥 Dużo terminów, również na majówkę! Warto 😍 Kolumbia z Warszawy od 2534 PLN 🔥 Dużo terminów, również na majówkę!
#2 PostWysłany: 14 Sty 2024 12:11 
Awatar użytkownika

srebrny
Popatrz na produkty Green Cell- używałem w wielu krajach, również w Indiach, i sobie chwalę.
Zeus lubi ten post.

#3 PostWysłany: 14 Sty 2024 12:25 

Loty: 26
Kilometry: 67 603
srebrny
W sumie ciekawe, ale jak byłem w Indiach tysiąc lat temu to nigdy nie zwróciłem uwagi, by mi nie pasowało coś w gniazdkach :). Może to głupie pytanie, ale czy nasz zwykle wtyczki, bezbolcowe, nie pasują tam po prostu "wprost"? Beż adaptera?
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#4 PostWysłany: 14 Sty 2024 13:22 

Loty: 6
Kilometry: 12 016
srebrny
@KKL tak mam

Ale sądziłem, że one nie pasują do tych gniazdek typu D (z 3 dziurkami). Teraz jak czytam to chyba masz rację i pasują:

"Większośc indyjskich gniazdek elektrycznych ma 3 dziurki ustawione w kształcie trójkąta w dwóch różnych rozmiarach.
Duże sa przeznaczone dla urządzeń o dużej mocy, do nich polskich wtyczek nie wetkniemy.
Mniejsze mają rozstaw dziurek odpowiedni dla naszych wtyczek z dwoma bolcami."

"240V, 50Hz Gniazdka typu indyjskiego z trzema otworami, adaptery nie są konieczne pod warunkiem odbezpieczenia wtyczki ołówkiem lub długopisem (nie metalowym). Ponadto spotyka się typowe gniazdka europejskie. Na Goa napięcie: 230 V, wtyczki brytyjskie. "

Jeśli to prawda to by zamykało temat...

Dla potomności dodam jeszcze, że polskie gniazdka to C (z dwoma dziurkami, bez uziemienia) i E ("francuskie", z dwoma dziurkami i bolcem od uziemienia). Podobne gniazdo F ("Schuko", z dwoma dziurkami i dwoma blaszkami od uziemienia) jest kompatybilne z wtyczkami typu C.
https://pl.wikipedia.org/wiki/Gniazdo_elektryczne
https://designlight.pl/blog/oswietlenie ... zy-schuko-
 Profil Relacje PM off
kubus95 lubi ten post.

#5 PostWysłany: 14 Sty 2024 14:48 
Awatar użytkownika

Loty: 165
Kilometry: 338 958
srebrny
To ja tylko dodam, że z brytyjskim gniazdkiem często też nie potrzebujesz adaptera i praktykowałem na całym świecie analogiczne odbezpieczanie, często nawet metalowym kluczem :D Czasem z wtykiem typu Schuko dosyć ciężko wchodzi zależnie od modelu gniazdka.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość