Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5
Autor Wiadomość
#81 PostWysłany: 30 Sty 2022 08:31 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie wiem gdzie ten post skierować, więc tu zapytam:

W Doha mam przesiadkę 9godzinna. Czy jest możliwość, wyjść z lotniska i zobaczyć miasto?
Kiedyś czytałem, że na lotnisku w Doha, organizują wyjazdy darmowe ok. 2h na zwiedzanie miasta. Nie wiem czy to aktualne, czy w ogóle było takie coś.

Ostatnio edytowany przez Kashpir, 01 Lut 2022 11:01, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Poszukaj słońca w Egipcie ☀️🌴 4* hotel z all inclusive i prywatną plażą za 1833 PLN 🌊🏝️ Poszukaj słońca w Egipcie ☀️🌴 4* hotel z all inclusive i prywatną plażą za 1833 PLN 🌊🏝️
Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅 Świąteczny city break w Rzymie 🎄🏛️ Loty z Warszawy i 4⭐️ hotel za 949 PLN 🎅
#82 PostWysłany: 30 Sty 2022 09:09 

Loty: 203
Kilometry: 691 388
niebieski
Kiedyś były takie wyjazdy ale nie korzystałem, ale wtedy chyba były określone godziny i harmonogram dla takich objazdów-wycieczek a zatem nie było oczywiste, że nasze godziny tranzytu pokrywać się będą z wycieczkami, które trzeba było zdaje się wcześniej zarezerwować. Natomiast wracając z Malediwów 2 lata temu miałem lądowanie w Doha ok. południa a lot do Polski następnego dnia rano. Mając zrobioną odprawę w Male do Warszawy, nadany bagaż i komplet kart pokłądowych można było wtedy po prostu wyjść, przejść kontrole paszportową (żadnych kolejek, bo zdecydowana większość leci dalej z tranzytem w Doha i nie opuszcza lotniska) i tyle. A nazajutrz przechodziło się znowu kontrolę paszportową i bezpieczeństwa. Wówczas był program promocyjnego noclegu w Doha przy długim czasie przesiadki i z tego wtedy korzystałem.
Jeśli lecisz Qatar Airways to poczytaj na ich stronie, co teraz jest dostępne i na jakich zasadach.
 Profil Relacje PM off
wiater lubi ten post.

#83 PostWysłany: 30 Sty 2022 09:09 

złoty
Obecnie chyba już nie są darmowe: https://www.qatarairways.com/pl-pl/offe ... -tour.html
 Profil Relacje PM off
wiater lubi ten post.

#84 PostWysłany: 17 Lut 2022 23:05 

Loty: 135
Kilometry: 295 611
Czy był ktoś w lutym w Katarze i powie coś więcej o tej aplikacji Ehteraz? Ona musi być włączona z transferem danych czyli trzeba kupić katarski numer bo roaming wiadomo nie przejdzie? Czy wystarczy jak 1 osoba z rodziny ma czy wszyscy muszą mieć na swoim telefonie? Ona musi być zainstalowana wcześniej niż 72h przed przylotem czy w ciągu 72 przed przylotem?
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 22 Lip 2023 12:51 

Jako, że w planach mam lot z przesiadką w Doha, rozważam możliwość jaka oferuje Qatar Airways w postaci przedłużonego stopover-u (2 dni) z noclegiem w Hotelu w pakiecie razem z biletami. I tutaj mam pytanie - czy w przypadku tak długiej przesiadki odbieram bagaż rejestrowany na te dwa dni ? Czy wychodzę tylko z podręcznym, tak jak przy "normalnej" przesiadce ?
Przy okazji jeszcze pytanie techniczne- może już ktoś tak bukował lot w Qatar Airways... Otóż przy próbie bookingu lotu właśnie z wydłużonym stopoverem nie mam możliwości wyboru i kupna miejsca w samolocie, natomiast jeśli chce kupić bilety bez hotelu, taka opcja jest. Ponieważ zależy mi na wyborze miejsca, to czy przy zdecydowaniu się na kupno pakietu z hotelem będę miał później możliwość dokupienia konkretnych miejsc ?

Z góry dzięki za pomoc
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 02 Cze 2024 09:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Czy przy dluzszej przesiadce a tym samym wyjściem do miasta i noclegu w hotelu wymagane jest to dziwne ich ubezpieczenie, pytają o to? Ktoś już to przerabiał?
BTW mam swoje polskie ubezpieczenie
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 02 Cze 2024 11:11 

niebieski
Nic nie jest potrzebne.

Podczas kontroli paszportowej jest tylko robione zdjęcie i zbierane odciski palców (tutaj nie pamiętam czy od Polaków też - przede mną stało kilkoro obywateli najludniejszego kraju świata i możliwe, że dlatego zapamiętałem te odciski haha). Następnie strażnik mówi „miłego dnia”.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#88 PostWysłany: 02 Cze 2024 21:36 
Awatar użytkownika

srebrny
@Architekt2001 tak właśnie było :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 88 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości