Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13879 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 689, 690, 691, 692, 693, 694  Następna
Autor Wiadomość
#13821 PostWysłany: 31 Lip 2025 16:49 
Awatar użytkownika

srebrny
https://all.accor.com/loyalty-program/c ... x.pl.shtml

Pod tym linkiem wszystko znajdziesz. Również informacja o śniadaniu / że w Azji przysługuje w każdy dzień a w Middle East ma znaczenie czy pobyt jest w środku tygodnia czy w weekend.
 Profil Relacje PM off
dusiu88 lubi ten post.

Znad morza w Tatry za 138 PLN ⛰️🥾 Tanie loty na nowej trasie do Popradu 😍✈ Znad morza w Tatry za 138 PLN ⛰️🥾 Tanie loty na nowej trasie do Popradu 😍✈
City break w stolicy Hiszpanii 🌆🇪🇸 Spędź weekend w Madrycie za 919 PLN City break w stolicy Hiszpanii 🌆🇪🇸 Spędź weekend w Madrycie za 919 PLN
#13822 PostWysłany: 31 Lip 2025 17:31 

No właśnie nie znajdziesz, bo nie ma tam definicji regionu, ani hoteli w danym regionie. Nie ma tej informacji nawet w regulaminie: https://all.accor.com/a/en/loyalty-prog ... tions.html

Najbliżej jest to co napisał @Tjw1978 - przy wyborze języka.
 Profil Relacje PM off
dusiu88 lubi ten post.

#13823 PostWysłany: 31 Lip 2025 17:49 

Loty: 130
Kilometry: 249 917
niebieski
Mówię serio - napisz do hoteli, które mają lounge.
Często jest tak, że dla gości ze statusem śniadanie jest serwowane w saloniku, zatem z automatu ci przysługuje.

Przykładowo w Bangkoku Pullman dawał śniadania na normalnej sali śniadaniowej albo właśnie w lounge'u.

Chyba, że planujesz hotele bez lounge'ów, to wtedy nie ma tematu.
Znając jednak przepych Dubaju - myślę, że platyna otworzy sporo.

Niemniej przyznaję, że zasady Accora w tej kwestii są strasznie słabe. Mam VIP-a w Radissonie i serio - śniadanie, upgrade, niższa cena. To jest to, co mi bardziej pasuje. Gdyby jeszcze dostępność hoteli w Polsce była większa :)

#13824 PostWysłany: 31 Lip 2025 19:27 
Awatar użytkownika

srebrny
Poniżej screen ze strony którą podawałem.
Też mam platynę i w Azji ze śniadaniami jest full wypas, zawsze i wszędzie. Po powrocie z Azji (do innych rejonów świata) można się zdziwić np. właśnie śniadania za darmo tylko w weekendy dla Diamond (zgodnie z T&C - wyraźnie napisane ze wszędzie na świecie poza Azją tylko diamond ma śniadania gratis i tylko w weekendy).
Co więcej ostatnio miałem niemiłą niespodziankę w Abu Dhabi, bo myślałem, że w Fairmont'cie z platyną będzie godnie (szama w saloniku itp), ale niestety przyszło wyrównanie do standardu, bo u nich do Gold Lounge ma wstęp tylko Diamencik i zostałbym bez saloniku. Platyna w Fairmont'cie w Abu Dhabi daje m/w tyle co silver w Azji :(((
Cytuj:
Regarding your inquiry, as a Platinum member you are entitled to the following:
An upgrade to the next room category, subject to availability at check-in
Early check-in, subject to availability
Late check-out, subject to availability
Welcome drinks voucher
A 10% best rate guarantee on our rooms when booking directly

If you wish, we offer the option to enhance your stay with our Fairmont Gold Lounge package, which includes daily breakfast, afternoon tea, and an evening selection of canapés and hors d'oeuvres with your favorite beverages, for a more private and personalized experience. Please note, however, that the Fairmont Gold Lounge access is exclusively available to our Diamond members. The package does come at an additional cost.

I jeszcze jedna dla mnie bardzo istotna sprawa.
W Azji rezerwuje pokój dla 1 os., a czy pojawiam się sam, czy z żoną i dzieciakami to nie ma dla nich różnicy. Śniadanie dla wszystkich, bo albo w saloniku razem, albo na śniadaniu przymykają oko i też jemy razem za frytkę. W Europie czy na Bliskim Wschodzie to już często w takim przypadku kasują dzieci extra za śniadanie, extra za dodatkowe łóżko w pokoju, extra za więcej niż 2 osoby w saloniku itp.
Azja pod względem Accora jest piękna (w szczególności z Accor Plus).
W reszcie świata niestety nie jest już tak cudownie.
Korzystajmy zatem :)

Załączniki:
accor.jpg
accor.jpg [ 32.69 KiB | Obejrzany 1562 razy ]
 Profil Relacje PM off
kacper451 lubi ten post.

#13825 PostWysłany: 31 Lip 2025 20:02 

Loty: 181
Kilometry: 406 876
niebieski
Dubai - hotel ze śniadaniami i salonikiem to był Swissôtel, który już nie istnieje obok hotelu Swissôtel Living Al Ghurair
Abu Dhabi - Sofitel Abu Dhabi Corniche.
To odnośnie wcześniejszego posta- hotel ze śniadaniem dla statusu platinum + salonik.
 Profil Relacje PM off  

#13826 PostWysłany: 01 Sie 2025 09:52 

Tjw1978 napisał(a):
Mówię serio - napisz do hoteli, które mają lounge.
Często jest tak, że dla gości ze statusem śniadanie jest serwowane w saloniku, zatem z automatu ci przysługuje.

Przykładowo w Bangkoku Pullman dawał śniadania na normalnej sali śniadaniowej albo właśnie w lounge'u.

Chyba, że planujesz hotele bez lounge'ów, to wtedy nie ma tematu.
Znając jednak przepych Dubaju - myślę, że platyna otworzy sporo.

Niemniej przyznaję, że zasady Accora w tej kwestii są strasznie słabe. Mam VIP-a w Radissonie i serio - śniadanie, upgrade, niższa cena. To jest to, co mi bardziej pasuje. Gdyby jeszcze dostępność hoteli w Polsce była większa :)

Napisałem do tego hotelu, ale coś niekumaci/słabo responsywni.

Planuje Movenpicka z loungem, ale dowiedziec się czegoś tam ze źródeł ogólnodostępnych to się średnio da ;)

W Radissonie mam tylko Comfort ze status matchu Accorowego, a tu za duzo tych perków to nie ma.

ofer napisał(a):
Poniżej screen ze strony którą podawałem.
Też mam platynę i w Azji ze śniadaniami jest full wypas, zawsze i wszędzie. Po powrocie z Azji (do innych rejonów świata) można się zdziwić np. właśnie śniadania za darmo tylko w weekendy dla Diamond (zgodnie z T&C - wyraźnie napisane ze wszędzie na świecie poza Azją tylko diamond ma śniadania gratis i tylko w weekendy).
Co więcej ostatnio miałem niemiłą niespodziankę w Abu Dhabi, bo myślałem, że w Fairmont'cie z platyną będzie godnie (szama w saloniku itp), ale niestety przyszło wyrównanie do standardu, bo u nich do Gold Lounge ma wstęp tylko Diamencik i zostałbym bez saloniku. Platyna w Fairmont'cie w Abu Dhabi daje m/w tyle co silver w Azji :(((

Wiem co tam jest napisane ;) Ale Bliski Wschód to też Azja - w sensie geograficznym. A nigdzie w tych ich T&C nie ma opisanych dokladnie tych regionów.

Korzystałem z platynki właśnie w Azji w tym roku i Chiny + HKG to full wypas był. W Europie to wiadomo, że bieda raczej.
 Profil Relacje PM off  

#13827 PostWysłany: 05 Sie 2025 07:49 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Zmiany z Accor Plus od 1.10.2025
https://loyaltylobby.com/2025/08/04/acc ... mhide=true

Załączniki:
Accor-Plus-Changes.png
Accor-Plus-Changes.png [ 855.71 KiB | Obejrzany 1350 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#13828 PostWysłany: 05 Sie 2025 08:37 
Awatar użytkownika

srebrny
Niestety zmiany zdecydowanie na gorsze :(
50% zniżki na jedzenie w hotelach było rewelacyjne.
 Profil Relacje PM off  

#13829 PostWysłany: 05 Sie 2025 17:54 

Loty: 60
Kilometry: 122 279
z 10% zniżki na noclegi zrobiło się już tylko 5, z jedzeniem to już w ogóle popłynęli. Accor w azji w tym momencie traci jakikolwiek sens.
 Profil Relacje PM off  

#13830 PostWysłany: 05 Sie 2025 19:49 

Loty: 130
Kilometry: 249 917
niebieski
Można zrobić płatny status match (299 USD) do Golda Sky Team (Kenya Airways Asante) z Accora (Gold/Platinum/Diamond).
Albo Silvera Sky Team (z Silvera Accora) za 99 USD.

Gold jest na 12 miesięcy.

https://kenya-airways.statusmatch.com/
Pecel87 lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#13831 PostWysłany: 08 Sie 2025 08:38 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 232
Kilometry: 494 251
Podusmowując zmiany (mam nadzieję, że będzie czytelne), nie umiem ocenić czy mamy do czynienia z pogorszeniem sie wrunków czy nie i chyba sporo zależy po prostu od indywidualnych preferencji.

Niezadowoleni mogą zgłosić się po refund, najpóźniej 3 wrzesnia, który będzie proporcjonalny do miesięcy, kóre upłynęły. co ważne, nie ma znaczenia, czy skorzystaliście już z benefitów, z bezpłatnym noclegiem włącznie. Początkowo chciałem zrobić taki myk, że zarezerwuję bezpłatnego Pullmana 5* w KL za tydzień, bo i tak potrzebuję i jest objęty Stay Plusem (choć szkoda tracić ten benefit na relatwynie tanią Malezję, jeśli chodzi o hotele) a nastepnie zgłaszam się po refund. Potem przyszła jednak refleksja, że niedługo będę potrzebować noclegi poza Azją i Pacyfikiem, więc 15% zniżki od oferty prezentowanej publicznie dla hoteli na całym świecie, które dorzucili do listy zmian przeważyło i postanowiłem zostać w programie. A zatem, jak na wstepie, ocena zmian z Plus na Explorer wymaga indywidualnego rozpatrzenia, czy warto.

Załącznik:
PlusExplorer.jpg
PlusExplorer.jpg [ 258.34 KiB | Obejrzany 1135 razy ]

p.
8 ludzi lubi ten post.
6 ludzi uważa post za pomocny.

#13832 PostWysłany: 08 Sie 2025 09:26 
Awatar użytkownika

srebrny
Dobre podsumowanie.
Co do ew. upgrade w związku z 15% off hotel stays worldwide -> tutaj chyba jest tak, że teraz zniżka się liczy od ceny bazowej/bez promo (promocje się nie kumulują), a wcześniej się kumulowały, co niestety jest mocno na minus i finalnie w moim przypadku wyjdzie zdecydowanie downgrade, a nie upgrade przy tej zmianie. Ale tak jak napisałeś - wszystko trzeba rozpatrywać indywidualnie. Dużo wyjdzie w praniu od października.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
puhacz uważa post za pomocny.

#13833 PostWysłany: 08 Sie 2025 10:33 

HON fly4free
Ja bym dodał do tych analiz to, że subskrypcja to też istotny przyspieszacz statusu P, który dość konkretne benefity gwarantowane i miękkie daje szczególnie właśnie w Azji. Co do mniejszej zniżki na jedzenie - ma IMO to negatywne znaczenie dla osób stołujących się w hotelach - akurat w Azji to zwykle nie jest najlepsza formuła na jedzenie, no chyba że ktoś siedzi w jakimś odosobnionym resorcie albo hotelu lotniskowym i nie ma za bardzo innych opcji.
 Profil Relacje PM off
puhacz lubi ten post.

#13834 PostWysłany: 08 Sie 2025 13:15 

srebrny
Jednorazowe 1500 pkt. za pobyt w hotelach w Hiszpanii i Portugalii (minimum 2 noce) w podanych niżej datach, wymagana rejestracja do promocji:
https://all.accor.com/a/en/offers/ena/s ... bonus.html
As a member of ALL, you’ll get 1,500 bonus Reward points (worth €30 to use on your next stay) when you book a stay of minimum 2 nights in any of our hotels across Spain and Portugal.
Plus, enjoy up to 10% off with the members’ rate.
Just don’t forget to activate the offer before booking!
Book from 8th August to 26th August for stays between 8th August to 30th September 2025.
T&C:
1. General ALL Accor terms and conditions apply to the "Spain & Portugal summer bonus" offer and you must be a member of ALL to benefit from it.
2. To take advantage of this offer, members of the ALL Accor loyalty programme must register for the offer (between August 8th, through 11:59 p.m. Central European Time (CET), August 26th 2025) prior to their stay by clicking on the "Log in" button and then following the instructions. Only bookings made after successful registration via the login button are eligible for this bonus offer.
3. This offer entitles members of ALL , regardless of their membership status, to earn 1.500 bonus Reward points when staying at any hotel that has enrolled in the ALL Accor loyalty programme.
This Reward points bonus is offered in addition to the Reward points and Status points that are usually earned by the member on completing an eligible stay, in accordance with the ALL Accor general conditions of use.
This offer can be used only 1 time per member during its validity period. The first stay booked and completed following registration for the offer is eligible for the Reward points credit, as per the offer conditions.
4. This offer is valid for a member’s stay from August 8th to September 30th 2025 in one of the participating hotels in Spain and Portugal, and booked between August 11th, through 11:59 p.m. Central European Time (CET), August 26th 2025.
5. The stay must be a minimum of 2 nights.
6. Any consecutive stays (check-out and check-in same day) in the same hotel, will be considered as a single stay. This single stay will be eligible once on the Spain & Portugal summer bonus offer.
7. For the purposes of this offer, a stay is understood to be one (1) booking by a member of ALL for one or several rooms. In other words, bookings that includes more than one (1) room will be counted as just one (1) stay. The earlier check-out date is counted while the credit of Reward and Status points is calculated.
In other words, a member of ALL will receive eligible points and nights for the room which he/she vacates first.
8. To be eligible for this offer, stays must be booked directly via Accor (via the official Accor websites, the Accor All mobile apps, the ALL call centre, directly at a hotel) or through a traditional travel agency whose booking system is automatically connected to the Accor booking office. Stays booked via a reseller, tour operator or third-party online travel agent (such as expedia.com, booking.com, etc.) will not be eligible for this offer.
9. Members must provide their ALL Accor Loyalty card number when making the reservation, and present the card at the hotel reception desk at check-in.
10. Reward points will be credited to the member’s account within 10 days of the member checking out.
11. This offer cannot be combined with other current promotional offers or advantages and does not apply to groups.
If the stay meets the terms and conditions for several offers, only the Reward points linked to the most generous offer (meaning that allows you to earn the highest number of Reward points) will be credited to your account."
Stays at onefinestay are not eligible for this offer.
12. Any stay partly or entirely paid with ALL Accor Reward points will not be eligible to receive this offer.
13. This offer is subject to availability. General sales terms and conditions apply for reserved public rates specific to each hotel.
Accor, participating hotels and/or partners of this offer accept no liability for non-performance or unavailability of the offer due to an external and unavoidable event that makes performance by Accor, participating hotels and/or partners of this offer impossible or disproportionately burdensome. Customers or members will not be entitled to any compensation and the benefits of the offer (particularly Reward points) will not be issued/credited if the offer cannot be implemented in these circumstances.
14. Please specify the reference  020802 in all your communications with call centres or customers care services related to this offer.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#13835 PostWysłany: 12 Sie 2025 17:36 

HON fly4free
Nowa promocja kredyt 100$ do wydania w hotelu dla Accor Plus dla rezerwacji MG i S w wybranych krajach Azji-Pacyfiku, rezerwacje do 29.08, pobyty 1.09-31.10.

Warunki poniżej:
Offer available exclusively to Accor Plus members booking the Accor Plus rate at participating Sofitel, Sofitel Legend and MGallery hotels in Asia Pacific.
Book by 29 August 2025 for stays from 1 September to 31 October 2025.
A minimum stay of two consecutive nights is required.
Guests receive USD 100 hotel credit per stay, which may be used at eligible outlets such as restaurants, bars or spas (eligibility varies by hotel and will be advised at check‑in).
Credit is non‑redeemable for cash, cannot be applied toward accommodation charges, and unused amounts will be forfeited.
Limit of one credit per stay.
Guests must present a valid Accor Plus membership card upon check‑in.
Offer is subject to availability, may be changed or withdrawn without notice, and cannot be combined with other promotions.
Blackout dates may apply.
 Profil Relacje PM off  

#13836 PostWysłany: 14 Sie 2025 13:52 

boots napisał(a):
Miałem tak samo, a potem przyszedł email z potwierdzeniem kwalifikacji do boostera.
Fast track potwierdzony jest w aplikacji.

Też zakwalifikowałem się, ale po odbyciu noclegu w stawce korporacyjnej uzyskałem informację, że nie kwalifikuje się do oferty bonusowej, ponieważ rezerwacja musi zostać założona w kwalifikującej się wynegocjowanej przez firmę stawce. Tylko firmy z odpowiednimi przypisanymi stawkami, które zostały wynegocjowane kwalifikują się do tej oferty.
 Profil Relacje PM off  

#13837 PostWysłany: 17 Sie 2025 17:42 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 545 619
niebieski
Podczas zakładania rezerwacji pomyliłem miesiąc. miał być listopad wpadł sierpień.
Nie mam pojęcia jak to się stało.
Napisałem natychmiast do hotelu ale bez odzewu.
Jest jakaś opcja typu odwołanie do 24 godzin albo coś podobnego?
rezerwacja oczywiście bezzwrotna i do tego opłacona punktami.
 Profil Relacje PM off  

#13838 PostWysłany: 17 Sie 2025 17:49 

Loty: 46
Kilometry: 151 136
srebrny
Zadzwoń na telecentrum accorhotels alb bezpośrednio do hotelu. Ewentualnie szukaj lotów last minute na sierpień
 Profil Relacje PM off  

#13839 PostWysłany: 17 Sie 2025 18:03 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 545 619
niebieski
telefon na centrum nie pomógł.
Zobaczymy co hotel odpisze.
 Profil Relacje PM off  

#13840 PostWysłany: 17 Sie 2025 23:24 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 743 690
niebieski
Zdarzyło mi się kilka razy, że musiałam przełożyć bezzwrotne rezerwacje w Accor i w każdym przypadku hotel przychylał się do prośby. Gdybyś chciał odwołać zupełnie to szanse byłyby nikłe, ale z przełożeniem raczej nie powinno być problemu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13879 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 689, 690, 691, 692, 693, 694  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość