Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Wątek poświęcony opiniom i wrażeniom z pobytów w hotelach sieci Accor: opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1578,32921

adres kontaktowy do BOK:
accor.customercare.pl@acc.accor-customercare.com
ewentualnie customercare@accor.com
zwrotnie odpisują (po polsku) ze skrzynki:
Guestrelations.Coordinator.en@acc.accor ... ercare.com
jako dalsza linia ewentualnie
guestexperience.gb@accor.com

Linki do kalendarzy miesiąca z cenami: viewtopic.php?p=914692#p914692
Lub jeśli znany jest kod hotelu, to link
Kod:
http://www.ibis.com/pl/booking/dispo-calendar.shtml?tarsCode=XXXX
gdzie XXXX to ten kod

Hotele ibis Budget biorące udział w programie Le Club Accorhotels (można płacić punktami i otrzymywać punkty za noclegi)
[+] Pokaż
Wszystkie w Polsce, Korei Płd, Japonii, Chile, Rosji, Meksyku, Kolumbii, Peru, Gruzji, Kambodży,
W Belgii tylko: Knokke, Gent Centrum Dampoort, Oostende airport, Blankenberge.
W Holandii tylko: Rotterdam The Hague Airport, Stein Maastricht, Amsterdam City South.
W UK tylko: Newport, Bromsgrove, Bishops Stortford London Stansted Airport, Burton Upon Trent Centre, Portishead Marina, Lancaster Centre, Dundee Camperdown, London Bromley Centre, Glasgow Cumbernauld, Sheffield Centre St Marys Gate.
W Brazylii wszystkie, oprócz Santos Gonzaga, Belo Horizonte Afonso Pena, SP Centro São João, Sertaozinho i SP Frei Caneca.
W Australii wszystkie, oprócz Sydney Airport, Melbourne Airport, Gosford, Perth Airport, Melbourne CBD, Windsor Brisbane.
W Hiszpanii, Niemczech, Portugalii, Francji, Austrii, Indonezji, Szwajcarii, Nowej Zelandii, Luksemburgu, Singapurze żaden.

Hotele Accor z salonikiem dla Platinum
https://www.accorhotels.com/leclub/user ... x.en.shtml
[+] Pokaż
Chiny
+ Novotel Citygate Hong Kong
+ Novotel Beijing Xinqiao (codziennie śniadania i kolacje gratis dla Platinum, w ciągu dnia przekąski)
+ Pullman Shanghai Jing An (Jedzenia nie jest za dużo w porze "free" czyli 18-20, ale za to bardzo smaczne i wymyślne kompozycje. Oczywiście nie mając wykupionych śniadań, mając dostęp do saloniku masz śniadania w saloniku.)
+ Sofitel Shanghai Hyland

Czechy:
+ Mercure Ostrava Center

Grecja:
+ Sofitel Athens Airport

Malezja:
+Novotel Kuala Lumpur City Centre
+ Pullman Kuala Lumpur Bangsar

Niemcy:
+ Sofitel Berlin Kurfürstendamm
+ Novotel Muenchen City
+ Novotel Muenchen Airport

Tajlandia:
+ Novotel Phuket Vintage Park Resort
+ Pullman Bangkok Hotel G
+ Novotel Bangkok Siam
+ Novotel Bangkok Platinum Pratunam
+ Novotel Bangkok Sukhumvit 20
+ Novotel Hua Hin Cha Am Beach Resort and SPA

Węgry:
+ Novotel Budapest Centrum
+ Sofitel Budapest Chain Bridge

Wielka Brytania:
+Pullman Liverpool

Gwarancja dostępności pokoju: https://secure.accorhotels.com/pl/leclub/bod.html

Pokoje hotelowe w ciągu dnia, bez nocy, tzw. "day use":
https://all.accor.com/hotels-services-d ... x.en.shtml

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13881 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 678, 679, 680, 681, 682, 683, 684 ... 695  Następna
Autor Wiadomość
#13601 PostWysłany: 13 Lis 2024 23:40 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 428 084
srebrny
Chupacabra napisał(a):
Novotel Century w HKG to straszny syf, może nawet najgorszy w jakim byłem. Jedynie basen między wieżowcami jest tam fajny.

To ciekawe odczucia, bo byłem tam dwukrotnie, hotel jest przeciętny, ale też jakiegoś szczególnego "syfu" nie kojarzę, choć rozumiem, że odczucia mogą być różne. Byłem tam w 2017 roku i... dwa tygodnie temu. Ostatnio w większym pokoju co prawda, bo z rodziną 2+2. Z pobytu zapamiętam za bardzo wychłodzoną restaurację na śniadanie i to, że w basenie też woda mogła być nieco cieplejsza - a co do tego, że między wieżowcami to fajnie, gdyby też ktoś obok nie prowadził jakiejś rozbiórki ;)
@Tjw1978 jak masz platynę, to i dostęp do saloniku, który nie jest tam zbytnio duży, ale coś można złapać - na "afternoon tea" kawa, soki i inne napoje + kanapki, ciasto, owoce. Na wieczorną ofertę tym razem nie udało mi się dotrzeć...
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Odkryj Andaluzję🇪🇸🍊 Loty do Malagi i 3 noce w 4⭐️ hotelu z krytym basenem za 719 PLN ☀️ Odkryj Andaluzję🇪🇸🍊 Loty do Malagi i 3 noce w 4⭐️ hotelu z krytym basenem za 719 PLN ☀️
Kierunek: rajskie plaże 🏝️ Tanie loty na Filipiny z Warszawy (z dużym bagażem) od 2308 PLN 🌊😍 Kierunek: rajskie plaże 🏝️ Tanie loty na Filipiny z Warszawy (z dużym bagażem) od 2308 PLN 🌊😍
#13602 PostWysłany: 14 Lis 2024 13:06 

Loty: 66
Kilometry: 93 454
niebieski
Hej, macie jakieś pomysły jak w sensowny sposób i nie za miliony dobić brakujące 16 nocek do platytny?
Jakiś fast truck albo inny chachmęt, pomożecie?
 Profil Relacje PM off  

#13603 PostWysłany: 14 Lis 2024 13:07 
Awatar użytkownika

Loty: 344
Kilometry: 432 849
srebrny
@scorpion1077
Dokup All Plus VOYAGEUR masz pakiet dający 10 i 20 nocy

https://all.accor.com/loyalty-program/a ... x.pl.shtml
 Profil Relacje PM off
scorpion1077 lubi ten post.
scorpion1077 uważa post za pomocny.

#13604 PostWysłany: 14 Lis 2024 13:26 

Loty: 66
Kilometry: 93 454
niebieski
@Martinuss no i to jest konkret!

20 nocek wpadnie a i zwróci się coś jeszcze z rabatu na podróże.
Platyna przyda się przy przyszłorocznym objeździe po Azji.
Dzięki wielkie :D
 Profil Relacje PM off  

#13605 PostWysłany: 14 Lis 2024 13:29 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
Martinuss napisał(a):
@scorpion1077
Dokup All Plus VOYAGEUR masz pakiet dający 10 i 20 nocy

https://all.accor.com/loyalty-program/a ... x.pl.shtml

i czy lub?

#13606 PostWysłany: 14 Lis 2024 14:01 
Awatar użytkownika

Loty: 343
Kilometry: 545 619
niebieski
I
 Profil Relacje PM off  

#13607 PostWysłany: 14 Lis 2024 14:43 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
O, czyli można mieć PLUS i VOY jednocześnie? Nawet nie wiedziałem :)

#13608 PostWysłany: 14 Lis 2024 15:31 
Awatar użytkownika

srebrny
A czy jest jakiś sposób aby połączyć all plus z accor plus? Mi przy próbie dokupienia all plus do aktywnego accor plus wyskakuje że już jestem ekspertem od oszczędności i tych dwóch nie można ze sobą łączyć
 Profil Relacje PM off  

#13609 PostWysłany: 15 Lis 2024 13:16 

Czy nadal można iść do hotelu Ibis i kupić w restauracji piwo i to przedłuży punkty?
 Profil Relacje PM off  

#13610 PostWysłany: 15 Lis 2024 13:40 

srebrny
Tak, ale nie do każdego.
 Profil Relacje PM off
JanuszJanuszewski uważa post za pomocny.

#13611 PostWysłany: 15 Lis 2024 14:27 

Gdzie w Warszawie można iść na piwo przedłużające punkty?
 Profil Relacje PM off  

#13612 PostWysłany: 15 Lis 2024 14:33 

srebrny
Listę hoteli masz w regulaminie programu.
 Profil Relacje PM off  

#13613 PostWysłany: 15 Lis 2024 14:41 

złoty
Zamieszam link do wyszukiwarki uczestniczących barów i restauracji:

https://all.accor.com/loyalty-program/d ... x.pl.shtml
 Profil Relacje PM off
JanuszJanuszewski lubi ten post.
JanuszJanuszewski uważa post za pomocny.

#13614 PostWysłany: 16 Lis 2024 19:19 

Dziękuję za link.
Dwa porządne hotele, gdzie można wypić piwo za punkty: Sofitel Warsaw Victoria i Raffles Europejski Warsaw
 Profil Relacje PM off  

#13615 PostWysłany: 20 Lis 2024 13:34 

srebrny
Chyba nie była wspomniana ta oferta: Podwójne punkty po zarejestrowaniu się do promocji (do 31.01.25), pobyty do 12.02.25, wystarczy jedna noc, niby w uczestniczących hotelach w wybranych europejskich lokalizacjach, ale w warunkach nie ma już nic na ten temat...
https://all.accor.com/a/de/offers/ena/D ... gebot.html
T&C:
Allgemeine Gechäftsbedingungen
1. Das Angebot "Deutsche Bahn Autumn Offer 2024" unterliegt den Allgemeinen Geschäftsbedingungen von ALL. Nur Mitglieder des ALL Bonusprogramms können von diesem Angebot profitieren.
2. Um dieses Angebot zu nutzen, muss sich das Mitglied des Bonusprogramms ALL zwingend zu dem Angebot anmelden (zwischen dem 13/11/2024 und dem 31/01/2025 23:59 Uhr Pariser Ortszeit (MEZ)) durch Klicken auf die Schaltfläche „Anmelden“ auf dieser Angebotswebseite. Danach folgen Sie den Anweisungen. Dieses Bonusangebot gilt nur für jene Buchungen, die nach erfolgreicher Registrierung über den Button "Anmelden" vorgenommen wurden.
3. Dieses Angebot berechtigt ALL-Mitglieder unabhängig von ihrem Status, 2-fach Prämienpunkte für maximal zwei Aufenthalte in einem der am ALL-Bonusprogramm teilnehmenden Hotels zu sammeln.
Die Berechnungsgrundlage für die Punktegutschrift entspricht dem Wert der Punkte, die dem Mitglied gemäss den Allgemeinen Geschäftsbedingungen des ALL-Programms und auf Grundlage des Classic-Status, nach einem punkteberechtigten Aufenthalt vom Hotel gutgeschrieben wurden.
Nach dem Aufenthalt erfolgt die Punktegutschrift in zwei Schritten:
1. Die reguläre Punktegutschrift, die dem Wert der Punkte entspricht, die das ALL-Mitglied gemäss den Allgemeinen Geschäftsbedingungen erhält, auch ohne vorhergehende Anmeldung zu diesem Angebot.
2. Die Gutschrift der zusätzlichen Prämienpunkte, die im Rahmen des Angebots, nach vorhergehender Anmeldung zum Angebot, dem Mitglied gewährt werden und somit der Anzahl an Prämienpunkten entspricht, die ein Mitglied nach den zwei Punktegutschriften insgesamt 2-fach Prämienpunkte erhalten hat. Wenn zum Beispiel ein ALL-Mitglied für ein punkteberechtigten Aufenthalt 250 Statuspunkte und 250 Prämienpunkte gesammelt hat, erhält es zusätzlich:
* 250 zusätzliche Prämienpunkte für ein Angebot, bei dem 2-fach Punkte gesammelt werden
* 500 zusätzliche Prämienpunkte für ein Angebot, bei dem 3-fach Punkte gesammelt werden
* 750 zusätzliche Prämienpunkte für ein Angebot, bei dem 4-fach Punkte gesammelt werden
Dieses Angebot kann mehrfach pro Mitglied während des Angebotszeitraums genutzt werden.
4. Dieses Angebot gilt für Aufenthalte eines Mitglieds vom 13/11/2024 bis zum 12/02/2025 in einem der teilnehmenden Hotels, der zwischen 13/11/2024 und 31/01/2025 23:59 Uhr Pariser Ortszeit (MEZ) gebucht wurde.
5. Der Aufenthalt muss mindestens ein (1) Nacht umfassen.
6. Mehrere aufeinanderfolgende Buchungen (Check-in und Check-Out am gleichen Tag) im selben Hotel werden als ein (1) einziger Aufenthalt gewertet. Dieser eine (1) Aufenthalt wird maximal ein (1) Mal für das Angebot "Bahn Bonus Autumn Offer 2024" gewertet.
7. Ein Aufenthalt im Rahmen dieses Angebotes entspricht einer (1) Buchung durch ein Mitglied des ALL-Bonusprogramms, unabhängig von der Anzahl der gebuchten Zimmer. Die Buchung mehrerer Zimmer durch ein Mitglied wird nur als ein (1) Aufenthalt angerechnet. Die Buchung mehrerer Zimmer durch ein Mitglied wird nur als ein (1) Aufenthalt angerechnet. Maßgeblich für die Status- & Bonusbepunktung ist in diesem Fall der von dem Mitglied gebuchte Aufenthalt mit dem früheren Check-Out Datum.
8. Um von diesem Angebot zu profitieren, muss jeder Aufenthalt über die Accor-Distributionskanäle (Internetseiten der Accor-Gruppe, Accor-Reservierungszentrale, Hotels direkt) oder über klassische Reisebüros, die über ein GDS-System (Global Distribution System) mit direkter Schnittstelle zum Accor-Reservierungssystem verfügen, reserviert werden. Sie können daher nicht von diesem Angebot profitieren, wenn Ihr Aufenthalt über einen Wiederverkäufer, einen Reiseveranstalter oder ein Online-Reisebüro (wie expedia.com, booking.com usw.) gebucht wird.
9. Die ALL Mitgliedsnummer muss bei der Buchung angegeben und die ALL Mitgliedskarte beim Check-in an der Rezeption des Hotels vorgelegt werden.
10. Die ALL Prämienpunkte werden dem Mitgliedskonto innerhalb von 10 Tagen nach Ende des Hotelaufenthalts gutgeschrieben.
11. Das Angebot gilt nach Verfügbarkeit. Es gelten die Allgemeinen Verkaufs- und Geschäftsbedingungen der gebuchten veröffentlichten Raten des jeweiligen Hotels.
Aufenthalte bei onefinestay sind für dieses Angebots nicht punkteberechtigt.
Accor, teilnehmende Hotels und/oder Partner dieses Angebots übernehmen keine Haftung für die Nichtdurchführung oder Nichtverfügbarkeit des Angebots aufgrund eines externen und unabwendbaren Ereignisses, das dessen Durchführung durch Accor, teilnehmende Hotels und/oder Partner unmöglich macht oder unverhältnismäßig belastet. Kunden oder Mitglieder haben keinen Anspruch auf eine Entschädigung und die Vorteile des Angebots (insbesondere Prämienpunkte) können nicht gewährt werden, wenn das Angebot unter diesen Umständen nicht durchgeführt werden kann.
12. Bei allen Kommunikationen mit dem ALL-Callcenter oder dem Accor-Kundenservice in Verbindung mit diesem Angebot muss die folgende Referenz angegeben werden: AEM 020444
 Profil Relacje PM off
Chupacabra uważa post za pomocny.

#13616 PostWysłany: 20 Lis 2024 23:25 

Loty: 16
Kilometry: 20 948
niebieski
Darek M. napisał(a):
Nie wiadomo do kiedy będzie trwała promocja? Mam jeszcze zeszłoroczną subskrypcję do 30.11.

Druga sprawa, to zastanawiam się, kiedy najlepiej wykupywać taką opcję, żeby zdobyć jak najwięcej punktów statusowych.

Na przełomie roku zmienili dzień przyznawania punktów (z końca miesiąca na początek kolejnego).

Kupował ktoś może w taki sposób tą subskrybcję rezygnując z już wykupionej wcześniejszej ?
Też się zastanawiam nad rezygnacją z obecnie posiadanej (do15.12) i zakup nowej.

U mnie po pobraniu kasy z karty mam plan miesięczny punkty jakoś wyjątkowo pojawiły się na koncie dopiero dzisiaj ,a zawsze to trwało max 2 dni.
 Profil Relacje PM off  

#13617 PostWysłany: 20 Lis 2024 23:58 

złoty
@kewatkO Po anulowaniu subskrypcji system będzie cię widział jako posiadającego Signature, co najmniej do 15.12.
Mam subskrypcję do 30.11 i jestem ciekaw czy 01.12 puści mi czarnopiątkową promocję.
 Profil Relacje PM off  

#13618 PostWysłany: 21 Lis 2024 08:41 

Loty: 64
Kilometry: 179 721
Chupacabra napisał(a):
Mam subskrypcję do 30.11 i jestem ciekaw czy 01.12 puści mi czarnopiątkową promocję.

Daj cynk jak poszło. Ja mam do 1.12.
 Profil Relacje PM off
kewatkO lubi ten post.

#13619 PostWysłany: 21 Lis 2024 09:58 

Chupacabra napisał(a):
@kewatkO Po anulowaniu subskrypcji system będzie cię widział jako posiadającego Signature, co najmniej do 15.12.

Będzie to możliwe już 30 listopada, bezpośrednio po odwołaniu
Mam jednak problem, w przypadku nowej subskrypcji nadal nie otrzymałem punktów z 10 listopada. Wsparcie brazylijskie nie zamknęło jeszcze sprawy
 Profil Relacje PM off
Chupacabra uważa post za pomocny.

#13620 PostWysłany: 21 Lis 2024 10:00 

Jakie są Wasze doświadczenia odnośnie statusowych przywilejów w przypadku rezerwacji dwóch pokoi? Pierwszy raz czeka mnie taka sytuacja, że zabieram na wakacje teściów i zastanawiam się czy też będą mogli korzystać z saloniku i darmowego śniadania? Pobyt będzie w Azji.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13881 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 678, 679, 680, 681, 682, 683, 684 ... 695  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości