Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Sie 2025 14:13 
Awatar użytkownika

Loty: 307
Kilometry: 353 255
złoty
Już parę razy pojawiała się propozycja założenia oddzielnego wątku więc może czas najwyższy to zrobić.
Dyskutujmy tu o ofertach jednoterminowych, dzielmy się wrażeniami z odwołanych bądź odbytych noclegów.

Zacznę od siebie. :wink:

Staram się zawsze rezerwować oferty przedpłacone, raczej bez możliwości zwrotu. Dosyć często całkiem szybko przychodzi anulacja gdy tylko wykryją, że ustawili na promocji za niskie ceny. Na bookingu próby dyskusji, że to wcale nie jest "oczywisty błąd" tylko promocja typu "first minute" jeszcze nigdy nie przyniosły efektu i rezerwacje szły do piachu.

Na szczęście jeszcze nigdy nie trafiła mi się taka sytuacja, żeby nocleg był odwołany w dniu przyjazdu albo już po przyjeździe, w samej recepcji. Zazwyczaj w recepcji nikt nie patrzy ile zapłaciłem tylko sprawdza czy rezerwacja istnieje i czy jest opłacona. Jedyne trzy sytuacje, które zapamiętałem:

1. Hotel Restaurant de Sleutel pod Eindhoven (przez Booking) - wyjątkowo rezerwacja płatna na miejscu (4,50EUR). Pani meldująca nas była bardzo zmieszana i nie wiedziała za bardzo co zrobić. Koniec końców skasowała tyle ile było umówione i przyjęła nas godnie. Mi się zrobiło trochę głupio bo okazało się, że to jest mały, rodzinny hotelik na wsi a ja ich naciągam. W związku z tym wziąłem u nich śniadanie, czego potem mocno żałowałem bo liczą sobie 15EUR od osoby a jakość była poniżej przeciętnej.
  2. Vienna House by Wyndham Mokotów (przez Booking) - rezerwacja przedpłacona ale przy checkinie recepcjonistka z jakiegoś powodu zwróciła uwagę na cenę i zwątpiła czy powinna nas zameldować. Doszła chyba w końcu do wniosku, że ma to w nosie i wszystko poszło bez problemów.
  3. Best Western Red Lion Hotel, Salisbury (przez Booking) - rezerwacja przedpłacona ale tak jak wyżej, recepcjonista spojrzał na szczegóły rezerwacji i się bardzo zdziwił ale ostatecznie się roześmiał i pogratulował szczęścia.

Reszta moich noclegów promocyjnych albo poszła gładko albo została dosyć szybko anulowana.
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.
6 ludzi uważa post za pomocny.

❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩 ❗Bali w sezonie na DWA tygodnie 😱 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel za 2671 PLN 🤩
🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍 🔥Weekend i loty w świetnych godzinach ✈️ City break w Atenach z 4⭐ hotelem w centrum za 699 PLN 😍
#2 PostWysłany: 22 Sie 2025 15:03 

Loty: 105
Kilometry: 304 706
U mnie tylko jeden przypadek się udał, przez zmianę rozkładu w Wizz potrzebowałem jeszcze jednej nocy na Sycylii, booking pokazał obiekt Hotel dei Nebrodi z ceną 2 Eur wraz ze śniadaniami za dwie osoby, opłaciłem z góry, była opcja odwołania chyba na dwa tygodnie przed. Przy meldowaniu nikt nie zwrócił uwagi na cenę, przez to że był to mały hotelik żeby nie byli tak stratni wieliśmy kolację u nich, tutaj wszystko ok i mogę polecić nawet jako samą restauracje.
 Profil Relacje PM off
mediolan lubi ten post.

#3 PostWysłany: 25 Sie 2025 11:42 
Awatar użytkownika

złoty
pemat napisał(a):
Hamburg - dwudniowe (a może i dłuższe) pobyty w kwietniu - możliwe weekendy - od 45 €
Załącznik:
nh hamburg altona.png
w maju/czerwcu od 48 € / 2 dni

Ktoś jeszcze brał może ten Hamburg?
21.08 zrobiłem rezerwację, 22.08 przyszedł mail z odwołaniem a dzisiaj pobrało z karty pierwszą część płatności, równocześnie z mailem "Bestätigung Ihrer Zahlung".
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Sie 2025 18:24 
Awatar użytkownika

złoty
onufry_z napisał(a):
Piątki lipiec-wrzesień, 1os., śniadanie, Duszniki-Zdrój / Hotel Sonata
Załącznik:
IMG_8896.jpeg

Hotel Sonata bardzo spoko ale boleśnie przypomina jak oderwane są od rzeczywistości obecne ceny noclegów. Ten pokój kosztuje normalnie około 400zl...Image
Image
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 29 Sie 2025 19:12 

srebrny
@ xyrxis nie robili problemów?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Sie 2025 20:24 
Awatar użytkownika

złoty
Nie, wszystko OK
 Profil Relacje PM off
Wintermute lubi ten post.

#7 PostWysłany: 22 Wrz 2025 11:21 
Awatar użytkownika

złoty
marek2011 napisał(a):
marek2011 napisał(a):
Skoro @ms993 wywołał do tablicy Paryż to tym razem ten prawdziwy "duży", daty koniec kwietnia/maj '22, hotel-hostel w nowym brandzie accora w 20. dzielnicy, w ofercie pokój dwuosobowy. Można złożyć majówkę za ok. 100 euro licząc 3 noce.

JO&JOE się obudził po 8 miesiącach i wydzwaniają / piszą z informacją, że to był błąd [booking], który teraz zauważyli i bardzo proszą o anulowanie rezerwacji, albo zaakceptowanie pełnej ceny :)

Informacyjnie. Rezerwacja robiona w listopadzie '24 na luty '26. Hotel dwa razy się ze mną kontaktował (w lutym '25 i wrześniu '25) z prośbą o akceptację nowej ceny, co zignorowałem. Dzisiaj w końcu odwołali rezerwację, jako powód wskazując brak przedpłaty (oczywiście ściema).
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#8 PostWysłany: 24 Wrz 2025 12:56 
Awatar użytkownika

złoty
onufry_z napisał(a):
CH, cały 2026, październik-grudzień 2025 niewiele droższy, 1os. za 1/2 ceny, Büren an der Aare / BÜR

Całe 5 minut im zajęło, żeby wykryć, że coś jest nie tak.
Cytuj:
[...]Die Übernachtung bei uns kostet 160.00 Pro Nacht [...]Könnten Sie bitte Ihre Reservation stornieren und neu Buchen bitte?[...]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#9 PostWysłany: 24 Wrz 2025 13:14 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Tak bywa. Złapałem ich pewno gdy akurat grzebali w cenach.
Lepiej po 5 minutach niż gdyby odwali dzień przed checkinem.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 24 Wrz 2025 13:42 

srebrny
No to coś długo grzebią bo promocyjne ceny nadal wiszą
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 10 Paź 2025 07:06 

Booking. Zaklepany wyjazd na ferie. 6 nocy, 5 osób, kolacje że śniadaniami. Nawet nie 900 zł czyli niecałe 200 euro. Patrząc na ofertę tyle w tym czasie często placi się za noc. Zapłacone, rezerwacja potwierdzona. Błąd cenowy, jakąś promocja czyisze kontaktować się z nimi? Wyjazd planowany na koniec stycznia
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 10 Paź 2025 12:19 

złoty
Tak
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 10 Paź 2025 12:29 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
srebrny
Aniatoja88 napisał(a):
Booking. Zaklepany wyjazd na ferie. 6 nocy, 5 osób, kolacje że śniadaniami. Nawet nie 900 zł czyli niecałe 200 euro. Patrząc na ofertę tyle w tym czasie często placi się za noc. Zapłacone, rezerwacja potwierdzona. Błąd cenowy, jakąś promocja czyisze kontaktować się z nimi? Wyjazd planowany na koniec stycznia

Nie dotykać i czekać na rozwój sytuacji albo sam hotel wystąpi o anulowanie przez booking ( napisze do obsługi klienta) albo zostanie jak jest i tyle biorą błąd na klatę
 Profil Relacje PM off
onufry_z lubi ten post.

#14 PostWysłany: 22 Paź 2025 17:08 

złoty
Pochwalę się: wczoraj bez problemu wykorzystałem rezerwację bezzwrotną na bookingu (przedpłata). Przy zameldowaniu zero komentarzy, aczkolwiek było mi trochę głupio :D
Kanonicza 22 w Krakowie
140zł/noc (zamiast 2000zł). W cenie m.in. 2 butelki wina, jacuzzi z widokiem na Wawel, śniadanie.

Na forum nie wrzucałem, bo był tylko jeden pokój i tylko jeden termin.
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#15 PostWysłany: 22 Paź 2025 17:16 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
a czy ktoś korzystał już z "Villa I Barronci Resort & Spa" ?
tam mieli dość dobry przypał - ktoś im się włamał na konto booking i rozsyłał wiadomości z prośbą o pilną wpłatę 600 euro, a w innym przypadku rezerwacja zostanie anulowana.
Ogarnęli się dopiero po kilku dniach.
Przy okazji napisali ze nasza rezerwacja na wiosnę jest potwierdzona i nic nie powinniśmy przelewać :) :)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 31 Paź 2025 17:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Z Maxymilian Uniqe Hotel w Kołobrzegu
@jotpol 's viewtopic.php?p=1795068#p1795068
telefon z informacją, że system źle zaciągnął cenę. Żeby osłodzić pomyłkę zaproponowali pokój w cenie 350 zł. Podziękowałem i zaproponowałem żeby anulowali rezerwację.

PS. Dla tych z bólem ... szybko biegnących teraz do wątku - tak, zostawiłem puluba wcześniej niż tego posta.

Wysłane z taptaka
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#17 PostWysłany: 31 Paź 2025 19:06 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Wiecznie winny system.
Możnaby ich kiedyś spytać czy system dobrze im naliczył/zaciągnął np. wynagrodzenie za ostatni miesiąc. :D
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 06 Lis 2025 11:28 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Odnośnie propozycji JA The Manor Hotel Dubaj.
W marcu br spędziłem w tym hotelu 8 nocy (dzięki @pabloz) za ok. 125zł/d. Ani słowa nt. ceny. Super hotel, czysto że aż sterylnie, komfortowo, przestronnie, lodówka i czajnik w pokoju, obsługa dwoi się i troi żeby pomóc. Dwa małe mankamenty, w basenie na dachu przyjemnie było popływać ale dłużej odpocząć jakoś nie szło bo w pobliżu pracują głośne wentylatory. Przystanek busików do metra jest przy samym hotelu ale nie jeżdżą zbyt często a taxi ok. 15 AED.
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#19 PostWysłany: 06 Lis 2025 13:32 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 802 011
platynowy
Jeszcze nie miałem okazji skorzystać z noclegu w okazyjnej cenie.
Kilkukrotnie rezerwowałem jakieś i prędzej czy później był kontakt ze strony obiektu żebym ja odwołał, jakaś wymiana korespondencji.
Jak nie chciałem wykorzystać to ja odwoływałem.
Ze 2 raz obiekt po rozmowie ze mną sam odwołał.

Ale teraz mam rezerwację na początek stycznia, którą będę chciał na 100% wykorzystać.
Obiekt sieciowy (w Polsce), rezerwacja bezzwrotna (2 x 1 dzień ze śniadaniem) - wisi już 3 miesiące, zero kontaktu.

Zastanawia mnie co ew. zrobi Booking jeżeli obiekt odmówi zameldowania (tzn. do zameldowania nie będzie anulowania z ich strony rezerwacji) ?
Znajdzie mi równorzędny obiekt o podobnym standardzie i zwróci różnicę w cenie ?
Przerabiałem już to kiedyś w Rzymie jak moja rezerwacja okazała się fejkiem - trochę wisiałem na linii (w sumie ze 2h) ale ustaliliśmy (a w sumie sam znalazłem na Bookingu) równoważny lokal - opłaciłem go na miejscu zgodnie z ceną z Bookingu, ale potem dostałem zwrot różnicy.

Tutaj sytuacja będzie inna - bo nie fejkowy lokal a błąd cenowy (cena aktualna na ten termin x8 w stosunku do mojej).

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 06 Lis 2025 14:00 
Awatar użytkownika

złoty
Jeśli rezerwacja przedpłacona i na dodatek to jest sieciówka to prawdopodobnie na recepcji będzie tylko zwykły szeregowy pracownik, któremu jest obojętne ile zapłaciłeś za pokój.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
Tomo14 uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Majestic-12 [Bot] oraz 3 gości