Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Mar 2016 16:29 

niebieski
W mBanku ruszyła dziś nowa promocja, w której można zyskać 500 zł za założenie nowego eKonta. https://www.mbank.pl/indywidualny/promocje/konta/zyskuj-z-ekontem/
Warunki nie są szczególnie trudne do spełnienia, ponadto zwrot 240zł nie ogranicza się teraz do transakcji na allegro.
Warto dodać, że do promocji mogą załapać się obecni klienci, jeśli tylko zamkną swoje konto (brak wymogu niepozostawania stroną umowy przez pewien okres czasu):
Cytuj:
Przez nowego Klienta Banku dla potrzeb niniejszej Promocji rozumie się klienta będącego osobą fizyczną, który w dniu złożenia wniosku o prowadzenie rachunku nie jest stroną umowy z Bankiem, na mocy której Bank prowadził lub prowadzi na jego rzecz indywidualny lub wspólny rachunek oszczędnościowo-rozliczeniowy. Udziału wPromocji nie może wziąć pełnomocnik strony, o której mowa w zdaniu poprzedzającym.

Dodatkowo za polecenie eKonta jest 100 zł w programie polecambank.pl, jeśli ktoś nie ma nikogo znajomego z kontem, a chciałby takie otworzyć, mogę na PW podać swój numer polecenia i podzielić się zwrotem.

Ponadto, pierwszy raz od stuleci, jeśli mnie oczy nie mylą, mBank zrobił krok w stronę obecnych klientów:
zamiast aktualnie obowiązującej opłaty za posiadanie karty do konta (w wysokości 6 zł, jeśli nie wyda się w miesiącu 300 zł), nowa wynosi 4 zł, a zwolnienie z opłaty za kartę przysługuje "jeżeli klient w ciągu miesiąca dokona za jej pośrednictwem minimum pięciu transakcji bezgotówkowych".
epikie lubi ten post.

🚨 Malta w supercenie 🚨 6 dni na słonecznej wyspie za 649 PLN 🔥 🚨 Malta w supercenie 🚨 6 dni na słonecznej wyspie za 649 PLN 🔥
Gorące słońce Tunezji w zimie ☀️🏝️ 4* hotel na Dżerbie z all inclusive za 1638 PLN Gorące słońce Tunezji w zimie ☀️🏝️ 4* hotel na Dżerbie z all inclusive za 1638 PLN
#2 PostWysłany: 01 Mar 2016 16:47 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
max 50 zl miesiecznie zwrotu to 2% od platnosci karta jesli wplywy na konto miesiecznie to min 1000 zl miesiecznie

zatem dziadowska promocja
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 01 Mar 2016 17:25 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 168 884
srebrny
Może dziadowskie to 50 zł, ale 240 zł po 5 miesiącach już źle nie wygłada
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Mar 2016 17:27 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
za łączne spelnienie warunkow promocji z naciskiem na łączne
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Mar 2016 17:33 

niebieski
Tak, z tym że nie musisz wydać 2500 zł ;) a 250 zł miesięcznie - to już nie jest takie trudne. 2500 to tylko górny limit do jakiego zwracają 2% (tzn. max. 50zł, bo BLIKiem można wydać o połowę mniej).

#6 PostWysłany: 01 Mar 2016 22:09 
Awatar użytkownika

niebieski
Wystarczy w każdym z 5 miesięcy po prostu uzyskać jakikolwiek zwrot (= wydać min. 250 zł kartą + logowanie + wpływ)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 03 Mar 2016 14:25 

kasiat napisał(a):
Ponadto, pierwszy raz od stuleci, jeśli mnie oczy nie mylą, mBank zrobił krok w stronę obecnych klientów:
zamiast aktualnie obowiązującej opłaty za posiadanie karty do konta (w wysokości 6 zł, jeśli nie wyda się w miesiącu 300 zł), nowa wynosi 4 zł, a zwolnienie z opłaty za kartę przysługuje "jeżeli klient w ciągu miesiąca dokona za jej pośrednictwem minimum pięciu transakcji bezgotówkowych".

Przyznam bardzo mnie ucieszyła ta informacja jednak po rozmowie z konsultantem zostałem sprowadzony na ziemię
Pani stwierdziła, że dla starych ekont są zachowane stare warunki, czyli trzeba wydać 300 zł aby uniknąć opłaty za kartę.

Ciekawe gdzie tkwi prawda?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 03 Mar 2016 14:36 

Wszytko się zgadza.

Masz stare ekonto = masz stare zasady bezpłatności karty.
Zakładasz nowe konto po 1 marca = masz nowe zasady bezpłatności karty.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 03 Mar 2016 14:41 

Bilety dodatkowe MPK za 0.10 zł będą się cieszyć jeszcze większą popularnością :D
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 03 Mar 2016 16:19 

no więc żaden to ukłon w stronę starych Klientów ;(
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 03 Mar 2016 16:23 

niebieski
A nie jest tak, że za darmo możesz złożyć dyspozycję przekształcenia w nowe konto? Myślałam nawet, że z automatu będzie to proponowane. Pozostałe opłaty się nie różnią.

#12 PostWysłany: 03 Mar 2016 16:43 

Faktycznie kasiat chyba masz rację, spróbowałem i w dyspozycji jest m.in. możliwość wyboru ekonta z taryfą standard lub plus

Zmyliło mnie wcześniej to, że w samym opisie "Przekształcenia konta" w szczegółach jest wymienione tylko mkonto Aquarius i ekonto z darmowymi bankomatami, dopiero po kliknięciu złóż wniosek jest wybór ekonta standard
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 03 Mar 2016 17:33 
Awatar użytkownika

Loty: 188
Kilometry: 227 790
niebieski
Czyli zaraz. Podsumowując:

1. mogę to stare eKonto PRZEKSZTAŁCIĆ czy muszę je ZAMKNĄĆ (np. na infolinii; da się to zrobić "natychmiast" czy obowiązuje 30-dniowy okres wypowiedzenia?) i założyć nowe?

2. muszę zamawiać kartę, czy ewentualne "płatności" realizowane powiedzmy BLIKiem także będą wliczały się w realizację warunków?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 03 Mar 2016 17:43 

niebieski
poszło zlecenie przekształcenia w ekonto plus
przyszedł sms z potwierdzeniem
dam znać jak się coś wydarzy

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 03 Mar 2016 18:09 

niebieski
@KyokoMai, żeby skorzystać z promocji, musisz konto zamknąć - możesz natychmiast. Żeby mieć zwolnienie z opłaty za kartę na nowych warunkach, wystarczy, że przekształcisz. Według mnie :) Ad 2. nie znalazłam w regulaminie nic o warunku posiadania karty do konta, ale płatności BLIK na pewno się zaliczają. Tylko że np. w programie polecania na pewno osoba zakładająca musi złożyć wniosek o kartę, być może tutaj też gdzieś wcisnęli taki zapis.
KyokoMai uważa post za pomocny.

#16 PostWysłany: 03 Mar 2016 19:58 
Awatar użytkownika

niebieski
@kasiat no i dzwoniłem na mLinię, powiedziano mi że nawet jeśli zamknę, to nie będę mógł skorzystać z promocji, bo jest w regulaminie podobno zawarte, że "jeśli kiedykolwiek..." miałem rachunek, nie będę mógł z promocji skorzystać.
 Profil Relacje PM off
kasiat uważa post za pomocny.

#17 PostWysłany: 03 Mar 2016 20:37 

niebieski
Jeśli tak jest, no to kiepsko, a najgłupsze, że z promocji odpadają też pełnomocnicy do konta :(

#18 PostWysłany: 04 Mar 2016 17:39 

KyokoMai napisał(a):
@kasiat no i dzwoniłem na mLinię, powiedziano mi że nawet jeśli zamknę, to nie będę mógł skorzystać z promocji, bo jest w regulaminie podobno zawarte, że "jeśli kiedykolwiek..." miałem rachunek, nie będę mógł z promocji skorzystać.

"Przez nowego Klienta Banku dla potrzeb niniejszej Promocji rozumie się klienta będącego osobą fizyczną, który w dniu złożenia wniosku o prowadzenie rachunku nie jest stroną umowy z Bankiem, na mocy której Bank prowadził lub prowadzi na jego rzecz indywidualny lub wspólny rachunek oszczędnościowo-rozliczeniowy"

Konsultanci jedno a zycie drugie. Temat walkowany przez ludzi na LS i kazdy ma inne zdanie jak to dziala. W podobnych promocjach wczesniej nie bylo z tym problemu zeby nawet zamknac konto i pozniej znow je otworzyc na lepszych warunkach. Ludzie sie chyba mocno ozywili bo za latwe do spelnienia warunki mozna dostac niezla kaske ;)

ja akurat zlozylem wypowiedzenie przed pojawieniem sie tej promocji, poczekam az zamkna i bede probowal szczescia ;) a nuz sie uda.

#19 PostWysłany: 04 Mar 2016 17:44 
Awatar użytkownika

niebieski
@medkorki wczoraj mimo wszystko złożyłem wniosek o zamknięcie eKonta (w sumie nigdy go nie używałem, mam u nich kartę Miles&More a eKonto założyłem w sumie po nic, nawet karty do niego nie miałem). Dziś rano przyszedł mail, że konto zostało zamknięte. Po zalogowaniu się widzę tylko rachunek dla karty kredytowej. Jutro (co by nie drażnić lwa datami) zawnioskuję z linku powyżej o eKonto. Tylko myślę o tej karcie, w sumie nie potrzebuję karty, więc może samych płatności dokonam BLIKiem. Czy muszę koniecznie mieć kartę, żeby spełnić warunki (czyt. chodzi o ten cashback dla BLIKu oddzielny i dla karty oddzielny)? Wtedy ewentualnie zamówię kartę i zapłacę im już po te 4zł. miesięcznie (niekoniecznie chcę sporo wydawać, bo mi się to nie opłaca - wolę dostać mile niż stracić 4PLN miesięcznie). Zobaczymy w praktyce.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 04 Mar 2016 19:19 

niebieski
5 dowolnych transakcji zwalnia z opłaty

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 28 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości