Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 317 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 25 Cze 2015 13:32 

Loty: 170
Kilometry: 241 509
niebieski
lepiej już wykonać płatności za 4 000 i mieć opłatę za kartę z głowy
 Profil Relacje PM off  

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#22 PostWysłany: 25 Cze 2015 16:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Wszedłem w ten deal. Wniosek złożony o 13. Przed chwilą telefon z banku. Czekam na decyzje ;)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 25 Cze 2015 18:22 

4000 zł miesięcznie? Dla mnie 2500 zł wydać miesięcznie to już dużo. Jaki macie sposób?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 25 Cze 2015 18:55 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
Płacić znajomym rachunki w Żabce :P
Testowane na karcie Citiwizz

#25 PostWysłany: 25 Cze 2015 18:59 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
Z tego co przekazał mi pan przez telefon, to na start dostaje się 2k pkt, a za 500 pkt można zapłacić miesięczną opłatę za kartę, nie sprawdzałem czy opłaca się 500 pkt za 18 pln.
Sugestia była taka, że przez pierwsze 4 miesiące jest karta 4free ;)
 Profil Relacje PM off
futro uważa post za pomocny.

#26 PostWysłany: 26 Cze 2015 13:02 

mashacra napisał(a):
Z tego co przekazał mi pan przez telefon, to na start dostaje się 2k pkt

Hm, na stronie banku jest mowa o 1k pkt powitalnych. Więc może się pomylił, a może mają jeszcze jakąś dodatkową promocję.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 26 Cze 2015 13:40 

Mi przekazano że na start dostaje się 1k punktów, a drugi tysiąc jest naliczany po pierwszej płatności kartą.
Mnie ciekawi co innego- w regulaminie jest informacja, że jeśli zaistnieje potrzeba opłacenia podatku od nagrody, to bank zwróci należność. Ale w jaki sposób to nie wiem, bo już wtedy tej karty pewnie mieć nie będę ;)
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 26 Cze 2015 13:47 
Awatar użytkownika

niebieski
Opłaty za kartę bym się w ogóle nie bał. Swego czasu założyłem kilka kart w citi, dla każdej opłata została zdjęta po jednym telefonie, a w internecie jest mnóstwo podobnych historii.

W sumie już nie ma na kogo wyrabiać a tablet fachowy. Czy wiecie może czy sfera budżetowa również musi potwierdzać dochody? jak oni to w citi załatwiają? (głownie chodzi mi o to, czy deklaracja wystarczy)

#29 PostWysłany: 26 Cze 2015 18:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Dostał już ktoś decyzję z banku? Czekam od wczoraj i ani widu ani słychu...
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 26 Cze 2015 19:43 
Awatar użytkownika

srebrny
Decyzja z banku w trakcie rozmowy telefonicznej, odmowna :(
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 26 Cze 2015 19:48 
Awatar użytkownika

Jakoś zaargumentowane? Rozumiem, że podstawowe wymagania miałeś spełnione i karty Citi nie było?
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 26 Cze 2015 20:04 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie było karty Citi, problemem mogło być zapytanie dwa dni wcześniej do BIK z mBanku odnośnie sporego podwyższenia limitu na kk (błąd pracownicy z infolinii :evil: ).
Argumentacja to "system nie pozwala".

Niestety nie można otworzyć na podstawie wyciągu z rachunku w innym banku :(

Próbujcie :)
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 26 Cze 2015 20:12 
Awatar użytkownika

niebieski
iwan-82 napisał(a):
Dostał już ktoś decyzję z banku? Czekam od wczoraj i ani widu ani słychu...

nie wiem jak teraz to wygląda, ale kiedyś jeśli się citi nie odzywał to znaczy, że po kilku dniach przyjdzie list z podziękowaniem i odmową. Oni mają bardzo dziwne warunki przyznawania tych kart...
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 26 Cze 2015 20:17 
Awatar użytkownika

srebrny
Z dziwnych warunków: podczas rozmowy, gdybym miał rachunek w Citi to mogą wydać kartę na podstawie historii, gdybym był klientem Gold z 300k salda na koncie :D
No i wtedy każdy klient Gold leci na grupona po ipada :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 26 Cze 2015 20:22 
Awatar użytkownika

Loty: 26
Kilometry: 45 127
złoty
Wczoraj rozmowa około 16 , zapytałem jaki limit na karcie proponują , dostałem info że 10k , zmniejszyłem na 5k , po 5 minutach od zakończenia rozmowy sms i mail że decyzja pozytywna i że wysłano dokumenty kurierem.

#36 PostWysłany: 26 Cze 2015 20:40 
Awatar użytkownika

niebieski
@Antek12 gratuluje.

Dzwoniłem przed chwilą na infolinie City. Koleś mówi, ze wniosek jest aktualnie w dziale weryfikacji i że w weekend nie pracują. Babka jak oddzwaniała to mówiła ze wpierw decyzja potem kurier. Teraz koleś na infolinii mi gada, ze wpierw kurier potem decyzja. Sami nie znają chyba procedur :lol:

Mi system wyliczył zdolność kredytową na 4 tysie. Może jestem mało atrakcyjny finansowo dla banku :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 26 Cze 2015 21:13 

niebieski
Citi ma tylko sobie znany algorytm przyznawania karty. Jak jest odmowa, to nawet nie tłumaczą czemu, bo to ich wewnętrzna sprawa.
Ja swego czasu miałem z nimi walkę jak zakładałem Citi Wizz. Dokumenty były ok, warunki spełnione, ale jak zadzwonili do pracodawcy (niestety korpo, więc telefonu do konkretnej osoby podać nie mogłem) zapewne po godz. 17, to recepcja jakoś nie przełączyła i uznali, że pewnie firma "krzak" ;)
Wizyta w oddziale bo akurat naprzeciw roboty miałem...gościu sprawdza i mówi, że on może ode mnie przyjąć raz jeszcze ten wniosek, ale już nie na warunkach grouponu (zwolnienie za 1 rok, extra punkty) tylko takich "oddziałowych". Odpowiadam gościowi niech spada i ja domagam się aby jeszcze raz zadzwonili i potwierdzili co tam potrzebują. Po kilku dniach dzwoni konsultant z infolinii, że ja niby sam zrezygnowałem z tej karty (bałagan tam muszą mieć niezły w tym swoim systemie, albo poszczególni doradcy tak rozgarnięci, że wpisują dla siebie niezrozumiałe teksty). Znowu gościowi tłumaczę, że nie rezygnowałem z wniosku, tylko w oddziale powiedziałem, że warunki niegrouponowe mnie nie interesują. OK będą procesować pierwotny wniosek raz jeszcze i zaznaczam im, żeby dzwonili do pracy w godz 9-17. W sumie po 2 mies karta przyszła, ale pod koniec to już byłem bliski frustracji.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 26 Cze 2015 21:23 

Zwracam uwagę, że Citi w czerwcu zmieniło tabelę opłat i prowizji. Prowizja od operacji w walucie obcej wynosi 5,8%. Ciężko znaleźć wyższą. Na wyjazdy za granicę słabo się nadaje.

No i z Master Card to tylko po Europie. Są kraje, gdzie o Master Card nie słyszano. Visa jest bardziej uniwersalna.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 27 Cze 2015 11:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Właśnie otrzymałem sms. Wniosek wstępnie zaakceptowany. Kurier zadzwoni do 48h i umówi wizytę.

Wczorajsze słowa konsultanta: "dział weryfikacji w weekend nie pracuje (...) najpierw kurier potem decyzja" haha. Nieźli są :lol:
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 27 Cze 2015 11:59 
Awatar użytkownika

niebieski
to akurat jest prawda, że najpierw kurier później decyzja. Miałem taką sytuację, że po podpisanej umowie przychodziło pismo z odmową udzielenia kredytu. Oczywiście powód nie był podany a i na infolinii nic nie mogłem się dowiedzieć.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 317 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 16  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości