Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 524 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27  Następna
Autor Wiadomość
#501 PostWysłany: 10 Maj 2015 19:22 

Funkcja przytnij ;P http://windows.microsoft.com/pl-pl/windows7/crop-a-picture-using-paint
 Profil Relacje PM off
arturro uważa post za pomocny.

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#502 PostWysłany: 08 Cze 2015 02:44 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
@Mar77 doczekałem się po 6. tygodniach :)

Załączniki:
akl1.jpg
akl1.jpg [ 12.56 KiB | Obejrzany 3418 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#503 PostWysłany: 08 Cze 2015 11:45 

złoty
Dobra wiadomość, może warto zaryzykować:)
 Profil Relacje PM off  

#504 PostWysłany: 14 Cze 2015 23:16 

niebieski
witam

Zalogowałem się na konto aklamio i okazuje się, że mam do wypłaty ponad 100 euro
Rezerwacje z okresu październik-listopad
Wcześniej zostały odrzucone, ale złożyłem reklamację

Na koncie dziewczyny podobnie

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#505 PostWysłany: 14 Cze 2015 23:36 

niebieski
U mnie przed chwilą mai, że także mam zwrot. Po reklamacji. Pobyt w listopadzie.
 Profil Relacje PM off  

#506 PostWysłany: 15 Cze 2015 09:40 

srebrny
Skutecznosc reklamacji tez slaba-1/3.
Moze zloze inne, ktore odpuscilem, widzac,ze wcale nie odpowiadaja na reklamacje.
 Profil Relacje PM off  

#507 PostWysłany: 15 Cze 2015 10:10 

niebieski
ane.wald napisał(a):
doczekałem się po 6. tygodniach :)

Ale przyszło samo od siebie? Czy składałeś reklamację?
Ja mam za 4 noclegi zwrot odrzucony. Reklamacji nie składałem i teraz zastanawiam się czy nie spróbować.
 Profil Relacje PM off  

#508 PostWysłany: 15 Cze 2015 11:24 

niebieski
nie zaszkodzi złożyć
mi przeszły chyba wszystkie
niektóre 9 euro zamiast 10

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#509 PostWysłany: 15 Cze 2015 11:46 

srebrny
sebjag napisał(a):
ane.wald napisał(a):
doczekałem się po 6. tygodniach :)

Ale przyszło samo od siebie? Czy składałeś reklamację?
Ja mam za 4 noclegi zwrot odrzucony. Reklamacji nie składałem i teraz zastanawiam się czy nie spróbować.

Jesli miales odrzucone i nie skladales reklamacji, to czemu teraz mialabys otrzymac zwrot?
 Profil Relacje PM off  

#510 PostWysłany: 15 Cze 2015 14:47 

Kilometry: 7 105
niebieski
Nie składałem reklamacji, cierpliwie czekałem.
Był to nocleg bezzwrotny, płaciłem od razu kartą.
 Profil Relacje PM off  

#511 PostWysłany: 15 Cze 2015 15:43 
Awatar użytkownika

Loty: 502
Kilometry: 514 566
U mnie sytuacja prezentuje się tak:
Reklamacja do Aklamio złożona jakieś pół roku temu za odbyte i opłacone noclegi z okresu wrzesień-listopad. Podróżuję często więc było ich kilkanaście. Potrzebowali ode mnie bardzo szczegółowych informacji dotyczących każdej z rezerwacji. Wszystko im ładnie opisałem (chociaż mieli to w swoim systemie).
Status wszystkich moich rezerwacji (zarówno zrealizowanych jak i oczekujących) od pół roku jest "rejected". Po 3 miesiącach oczekiwania (w międzyczasie dwa razy się im przypomniałem, ale odpisywali, że booking.com potrzebował 2-3 miesiące na odpowiedź) dostałem odpowiedź, że booking.com wszystkie rezerwacje odrzucił i ich nie potwierdza. Skontaktowałem się z booking.com, który potwierdził dla mnie wszystkie rezerwacje, natomiast nie natrafił na ślad jakoby Aklamio się z nimi kontaktowało, poprosili więc abym dowiedział się od Aklamio kiedy i kto się kontaktował. Z kolei Aklamio odpisało, że nie pamiętają z kim i kiedy się kontaktowali, ale się kontaktowali. Gdy przekazałem im informację, że booking.com wszystko potwierdza i na jakiej podstawie twierdzą, że rezerwacje są odrzucone, skoro wszystko odbyło się z godnie z regulaminem, Aklamio odpisało, że dowodem na to, że rezerwacje są odrzucone jest to, że ich status w systemie Aklamio to "rejected" i żebym sprawdził na swoim koncie Aklamio, że tak jest:) Takie masło maślane. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że ani Booking.com nie chce się bezpośrednio z Aklamio w tej sprawie porozumieć, ani vice versa. Pośredniczę w tej sprawie między nimi, bo to jedyna możliwa opcja, jednak bez decydującego głosu. Ostatecznie dostałem absurdalną propozycję od Aklamio, że oni sami wypłacą mi nagrodę (skoro booking.com "odrzucił"), ale muszę do nich wysłać wszystkie rachunki, paragony, wyciągi jako dowody wpłaty za nocleg. Taka zmiana regulaminu mnie powaliła, bo nagle okazuje się, że nie booking.com o tym decyduje tylko paragony. Booking.com oczywiście takich dowodów przedstawić nie może, bo jest tylko instytucją pośredniczącą w rezerwacjach i żadne środki przez nich nie przechodzą. Jest to wygodne dla jednych i drugich - booking.com oświadcza, że rachunków nie wystawia, a Aklamio doskonale o tym wiedząc żąda ich od klienta. Chodzi mi tylko o zasady i regulamin, bo mógłbym zamówić wyciągi z tymi transakcjami z karty kredytowej (płatne chyba 5 zł od sztuki). Rezerwacji zgodnie z regulaminem dokonywałem kartą kredytową (gdzie płatność nie schodziła od razu z karty), w wielu miejscach pomimo wyboru płatności kartą na miejscu nie mieli terminali płatniczych i płatność była gotówką. Jedynym zabezpieczeniem, że rezerwacja odbyła się zgodnie z regulaminem, jest system booking.com gdzie podczas rezerwacji podawałem nr karty. W tym momencie Aklamio nie prowadzi dialogu z booking.com więc w ten sposób nie jestem w stanie tego udowodnić. Rachunków i paragonów za pobyty oczywiście nie posiadam, to było w 2014 roku, poza tym wiele hosteli nie dawało rachunków. Oczywiście domagałbym się ich wtedy gdyby takich zapis był w regulaminie. Ciekawostką jest to, że nigdy się nie dowiedziałem, dlaczego rezerwacje, które się jeszcze nie odbyły i ich sam nie anulowałem zostały odrzucone (no może poza wytłumaczeniem, że dlatego bo mają w systemie Aklamio status "rejected":))
Podsumowując, nie zawsze złożenie reklamacji do Aklamio coś daje, nawet jeśli można udowodnić, że rezerwacje odbyły się zgodnie z regulaminem.
 Profil Relacje PM off  

#512 PostWysłany: 16 Cze 2015 18:28 

srebrny
Firma znana z tego, ze premie przyznaje "na chybil, trafil".
Podobnie jest z uznawaniem reklamacji.
Nalezy wrzucic na luz, dadza to fajnie, a jak nie, to sie nie szarpac, tylko poszukac alternatywy ;)
 Profil Relacje PM off  

#513 PostWysłany: 11 Sie 2015 14:26 
Awatar użytkownika

niebieski
rumbo.es już wycięte z bazy firm współpracujących z aklamio prawda?

Jest tam jeszcze po co zaglądać? ;)
 Profil Relacje PM off  

#514 PostWysłany: 14 Sie 2015 15:45 

niebieski
Można dostać parę % zwrotu za rezerwacje robione na accorhotels.com

6,4% : Sofitel, Pullman, Mgallery, Grand Mercury & The Sebel
4,8% : Novotel, Mercury, Suite Novotel & Adagio
2,4% : Ibis New, Ibis Style, Ibis, All Seasons & Adagio Access
1,2% : Hotel F1, Ibis Budget & Etat Hotel

Na plus jest szybkość, już w 2 tygodnie po noclegu w Mercure zwrot był gotowy do wypłacenia.
 Profil Relacje PM off  

#515 PostWysłany: 14 Sie 2015 15:50 
Awatar użytkownika

Loty: 84
Kilometry: 138 571
niebieski
Również polecam Accora. Byłem w Mercure Bergamo ostatni piątek - niedziela a dziś mail z Aklamio, że jest cashback do wypłaty :D
 Profil Relacje PM off  

#516 PostWysłany: 14 Sie 2015 16:08 

złoty
kittycate napisał(a):

Mi nawet pending nie wskoczył, a rezerwacja robiona już ładnych kilka tygodni temu.

Dzisiaj wskoczył pending z Hostelworld... po prawie miesiącu.
 Profil Relacje PM off  

#517 PostWysłany: 05 Wrz 2015 20:45 

korzystał ktoś może z cashback'u na stronie mycashback.sg?

bo znalazłem coś takiego http://mycashback.sg/booking oraz http://mycashback.sg/agoda
 Profil Relacje PM off  

#518 PostWysłany: 05 Wrz 2015 20:56 

srebrny
Mar77 napisał(a):
kittycate napisał(a):

Mi nawet pending nie wskoczył, a rezerwacja robiona już ładnych kilka tygodni temu.

Dzisiaj wskoczył pending z Hostelworld... po prawie miesiącu.

Gdy pending nie wskakuje, to mozna uzyc formularza "Nachbuchung"w niemieckiej wersji i dosc szybko reaguja.
Mnie jak w ciagu doby nie wskakuje, to go wypelniam, raptem 5 pozycji.
 Profil Relacje PM off
Mar77 lubi ten post.

#519 PostWysłany: 05 Wrz 2015 21:32 

Kilometry: 22 290
niebieski
rozumiem,że Accor normalnie nalicza promo typu 10k punktów itp po rezerwacjach na aklamio?
 Profil Relacje PM off  

#520 PostWysłany: 05 Wrz 2015 22:01 

srebrny
nie wiem czy aklamio nalicza, na pewno accor nalicza punkty za nocleg przy rezerwacji z topcashback.com
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 524 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość