Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: [Paypal]
#1 PostWysłany: 27 Sie 2022 13:01 

srebrny
Może jest tu ktoś, kto jest obeznany w PayPalu. Dokonywałem sporadycznych transakcji i teraz chcę wypłacić pieniądze. "Saldo konta Paypal" pokazuje mi wartość dużo wyższą niż suma kwot, która zasilała moje konto. Czy ktoś się pomylilł, Paypal "udzielił" mi jakiegoś kredytu, o którym nigdzie nie wspomina? Będę wdzięczny za info od użytkowników tej platformy.

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
 Temat postu: Re: [Paypal]
#2 PostWysłany: 27 Sie 2022 13:24 

platynowy
Ciężko się odnieść nie widząc historii operacji. Może jakiś zwrot wpadł jak płaciłeś kartą via Paypal, trudno powiedzieć. Przeanalizuj historię. Spróbuj wypłacić tę większą sumę i jak wpłynie na konto to po prostu się ciesz :) nie ma czegoś takiego jak debet czy linia kredytowa w Paypal.
Arekkk uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 28 Sie 2022 08:59 

niebieski
Tak, trzeba sprawdzić w historii transakcji, skąd możesz mieć te nadpłaty, inaczej to nic nie pomożemy.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Wrz 2022 11:56 

Loty: 54
Kilometry: 69 463
srebrny
Dawno nie wchodziłem na konto Paypal. Teraz wszedłem, żeby przelać na nie środki z topcashback. No i załapałem się na okruszki z pańskiego stołu.
Załącznik:
paypal_1.png
paypal_1.png [ 17.06 KiB | Obejrzany 2894 razy ]

Załącznik:
PayPal-15-PLN-Reward.png
PayPal-15-PLN-Reward.png [ 35.48 KiB | Obejrzany 2894 razy ]

10 dni minęło i 15 PLN jest na koncie.
Tak więc sprawdźcie swoje konta.
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#5 PostWysłany: 03 Maj 2025 16:10 

platynowy
Zawsze chwaliłem Paypal, w czasie pandemii bez problemu oddawali pieniądze po założeniu sporu ze sprzedawcą. Wtedy kiedy linie lotnicze anulowały loty i nie chciały oddawać pieniędzy.

Ostatnio identyczna sytuacja, z GoToGate, odwołany lot i opieszałość w procesowaniu zwrotu. Założyłem spór w Paypal i byłem przekonany że pieniądze odzyskam. Tymczasem niespodzianka - "We have reviewed this transaction(s) and are denying your claim(s). This decision was made because our records show that the item or service associated with this transaction was delivered to you."

Także zmienili politykę i niestety stoją po stronie złodziei sprzedawców a nie użytkowników.

#6 PostWysłany: 03 Maj 2025 16:22 

HON fly4free
Ale G2G odmówił zwrotu czy po prostu - jak tu u nich prawie zawsze jest - długo ten zwrot trwa? Bo kasę generalnie zwracają, tyle że ślamazarnie. Wtedy nie ma za bardzo podstaw prawnych do reklamacji tego typu, zwłaszcza zakładanej na szybko po tygodniu czy dwóch od anulacji...
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 03 Maj 2025 23:48 

platynowy
@marek2011 dwie osobne rezerwacje na identyczne loty, anulowany jeden lot z trzech segmentów, brak alternatywnych lotów. Prośba o zwrot złożona w tym samym dniu. Na pierwszą rezerwację zwrot na koncie po ~10 dniach, mailowe aktualizacje na jakim etapie jest zwrot, itp. Na drugą rezerwację zero maili, czat twierdzi że zwrot w trakcie ale bez żadnych aktualności przez e-mail, tak jakby w ogóle nie zaczęli go procesować. Minął termin lotu, w bilecie wciąż wszystkie segmenty 'open for use' i czat jeszcze opowiada banialuki że był 'no-show' więc zwrotu nie będzie, mimo że potwierdzają że o zwrot prosiłem. Także dlatego zdecydowałem się na spór via Paypal, przecież ci hindusi z GtG to świętego są w stanie wyprowadzić z równowagi.

Będę jeszcze próbował chargeback w banku bo płatność szła z KK via Paypal.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość