Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Lip 2015 21:45 

Witam!
czy ktoś już może jechał na takiej trasie? Chciałbym się dowiedzieć z jakiego konkretnie miejsca ten autobus odjeżdża w Pizie? Na stronie MegaBusa jest mało informacji na ten temat. Czy na miejscu przystanek jest jakoś oznaczony logiem MegaBus?

Jeżeli ktoś byłby niedługo w Pizie albo jeżeli obecnie jest to byłbym niezmiernie wdzięczny za podanie mi takiej informacji. Przystanek jest nazwany jako: Pisa , Park Pietrasantina, ParkBus+Duomo.

Pozdrawiam,
jestem nowym użytkownikiem tego forum, także proszę o wyrozumiałość i pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

Zobacz najładniejsze miasto Szkocji 😎🤗 Loty Ryanair i nocleg w centrum za 719 PLN Zobacz najładniejsze miasto Szkocji 😎🤗 Loty Ryanair i nocleg w centrum za 719 PLN
Tygodniowa Gran Canaria z wyżywieniem 🌤️⛱️⛰️ Wypoczynek za 2200 PLN ☕🥐 Tygodniowa Gran Canaria z wyżywieniem 🌤️⛱️⛰️ Wypoczynek za 2200 PLN ☕🥐
#2 PostWysłany: 12 Lip 2015 21:51 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
:arrow: http://uk.megabus.com/BusStops.aspx tu możesz sobie wyszukać skąd na danej trasie odjeżdża.
wg mnie jest dość jasno opisane skąd. nie podają numeru stanowiska, bo to się przecież może zmienić. przyjdź 15 min przed odjazdem albo więcej i na pewno znajdziesz. te ich busy to przecież wymalowane i z daleka widać.

#3 PostWysłany: 12 Lip 2015 21:55 

teren tego terminala autobusowego na mapach google wydaje sie dość obszerny i boje się, że mogę stanąć na jednym końcu a odjedzie w ogole z innego miejsca i nie zdążę dobiec :)
w najgorszym wypadku wybiore się tam dzien wczesniej zeby sie rozeznac jak to wyglada. Wolalem napisac bo moze juz ktos korzystal i bedzie potrafil mi odpowiedziec :)

Ostatnio edytowany przez Zeus, 12 Lip 2015 22:39, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Lip 2015 22:00 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
no tak ale nie zakładaj, że to co miało miejsce jednego dnia na 100% się powtórzy...
przyjdź po prostu pół godziny przed i poczekaj. teraz wcale nie jest jakiś ogromny i do tego jest otwarty.

#5 PostWysłany: 12 Lip 2015 22:10 

Zbanowany
raggatwins napisał(a):
Pozdrawiam,
jestem nowym użytkownikiem tego forum, także proszę o wyrozumiałość i pomoc :)

Prosiłeś więc oto przybwam!
Włosi jakoś tak mają że czy to dworce kolejowe czy autobusowe - im większe tym lepsze. Dworzec autobusowy w Rzymie to chlubny wyjątek. Pocieszeniem niech będzie dla ciebie że często te dworce są grodzone i wyjazd jest w ścisłym miejscu - ja w ten sposób odnalazłem raz swój autobus w Mediolanie.
Jak powyżej, radzę zaplanować dużo (możliwie dużo) czasu na przesiadkę i 'zwiedzanie' okolic /dworca.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 12 Lip 2015 22:19 

Dzięki za rady :) pójdę tam wcześniej jak radzicie i bacznie będę obserwował wjazd na dworzec :)
Minusem tej podróży z Pizy do Rzymu jest wyjazd o 00:35 i dojadę tam o 05:20 a powrót do Pizy mam o 23:59 :)

Podobną wycieczkę zaliczyłem już z Cardiff do Londynu w podobnych godzinach i dałem rade, więc tym razem też dam :)

swoją drogą polecam transport MegaBusem, z tego co widze we Włoszech są od 24 czerwca br. i większość biletów zaczynają się od 1euro + 0,50euro rezerwacja.

Piza jest dobrym miejscem na stacjonowanie-nocowanie. Z Pizy zaplanowalem wlasnie wycieczke do Rzymu, Mediolanu i Genui. Wszystkie bilety po 1euro w jedną stronę.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 12 Lip 2015 22:26 

Zbanowany
Radzę także pisać w odpowiednich tematach ;)
Powyżej opcja szukaj, poniżej nazwa subforum, opcji na znalezienie właściwego tematu jest wiele :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości