17 trunków z różnych stron świata, których musisz spróbować
Podobno nie ma lepszego sposobu na poznanie kultury danego kraju i jego mieszkańców, jak napicie się z nimi szklaneczki lokalnego specjału. Pamiętajcie tylko, aby zachować umiar, niektóre z tych trunków potrafią przyprawić o zawrót głowy.
PoprzednieObraz 6 z 17Następne
Pisco - Peru
Ten napój alkoholowy tradycyjnie serwowany jest w kieliszku w kształcie tulipana. Uważany za dobro narodowe w Peru i Chile, można go spotkać w każdej restauracji. Produkowany jest z winogron, a jego "moc" to od około 30%. Najczęściej serwowany jest w postaci koktajlu o nazwie Pisco sour, na który, oprócz alkoholu, składa się: sok z cytryny, cukier, białko jajka kurzego i lód.
fot. oliver dodd / flickr
Ten napój alkoholowy tradycyjnie serwowany jest w kieliszku w kształcie tulipana. Uważany za dobro narodowe w Peru i Chile, można go spotkać w każdej restauracji. Produkowany jest z winogron, a jego "moc" to od około 30%. Najczęściej serwowany jest w postaci koktajlu o nazwie Pisco sour, na który, oprócz alkoholu, składa się: sok z cytryny, cukier, białko jajka kurzego i lód.
fot. oliver dodd / flickr
PoprzednieObraz 6 z 17Następne