Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 103 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 29 Sie 2013 20:50 

dmirstek napisał(a):
http://warszawa.jakdojade.pl

Warszawa, jak na europejską stolicę przystało - ma komunikację działającą przez całą dobę.

Korzystałam z tego portalu jednak nie znalazłam odpowiedniego połączenia... Jedynie od godz 5 rano wyszukiwało mi możliwe połączenia komunikacyjne.
 Profil Relacje PM off  

Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍 Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍
Odpocznij blisko Malagi od piątku do wtorku za 799 PLN 🌤️🌊👣 Loty z Warszawy i dobry hotel Odpocznij blisko Malagi od piątku do wtorku za 799 PLN 🌤️🌊👣 Loty z Warszawy i dobry hotel
#62 PostWysłany: 29 Sie 2013 21:04 
Moderator forum
Awatar użytkownika

To chyba mamy inny internet. W każdym razie - N46 do dw.Centralnego i tam przesiadka w N32.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 29 Sie 2013 21:20 

złoty
Zawsze można skorzystać z wyszukiwarki ZTM Warszawa.

http://wyszukiwarka.ztm.waw.pl/bin/query.exe/pn

Korzystałem z tego nie raz i minimalny czas to ok. 56 minut
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 20 Maj 2014 17:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam, laduje na Okeciu o 22.50, PB z metra Mlociny startuje o 1.30. Poniewaz lot wizzairem, ktoremu srednio ufam, to zostawilam sobie zapas czasu, zeby na pewno dotrzec do Wroclawia na rano.
Teraz jednak zaczelam sie martwic co jesli samolot bedzie o czasie, juz wyjasniam czemu :) Na jakdojade widze, ze mam kilka opcji dojazdu. Moge zaczac od S2, N32 lub busa 188, pozniej przesiadajac sie na metro w odpowiednim miejscu. cala podroz trwa ok 50min, wiec moge byc na stacji Mlociny juz ok 24. Jako ze podrozuje sama, srednio mi sie usmiecha stanie samotnie w srodku nocy na przystanku autobusowym. Jak tam w ogole wyglada sytuacja? Jest gdzie usiasc, jakis McDonald albo cokolwiek nie-spelunowego, gdzie czulabym sie bezpiecznie? Sa ludzie, czy raczej tylko mordercy i gwalciciele sie przechadzaja? ;)
Inna opcja to poczekac na lotnisku, ale ostatnia podroz metrem to N32+M 23.43-0.35, wiec tak czy siak 1h czekania.
Nastepnie juz tylko nocne: N32+N44 0.14-1.13, to znowu juz troche ryzykowne (zle wspomnienia, raz pojechalam nocnym w Warszawie w zla strone 8-) )
Co byscie radzili w tym wypadku?

#65 PostWysłany: 20 Maj 2014 17:36 

niebieski
Możesz też przeczekać w centrum. Tam na brak ludzi i miejsc do posiedzenie nie można narzekać. A o odpowiedniej godzinie wsiądziesz do metra w stronę Młocin.
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 20 Maj 2014 18:24 

srebrny
Proponuję poszukać na stronie ZTM, w jakich godzinach jest otwarta poczekalnia dworca Metro Młociny, bo gdzieś mi się obiło o uszy, że de facto całą noc.
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 20 Maj 2014 21:23 

niebieski
A nie jest otwarta 4-24?
 Profil Relacje PM off  

#68 PostWysłany: 21 Maj 2014 10:03 
Awatar użytkownika

niebieski
p27 napisał(a):
Możesz też przeczekać w centrum. Tam na brak ludzi i miejsc do posiedzenie nie można narzekać. A o odpowiedniej godzinie wsiądziesz do metra w stronę Młocin.

Co masz na mysli mowiac centrum, dworzec centralny? W tych podziemiach zwykle sie gubie, tam chyba nie jest zbyt przyjemnie nawet w dzien..? Jaka stacje metra polecilibyscie jako najbardziej ruchliwa i bezpieczna? Dodam, ze podrozuje w srodku tyg, nie w weekend.
Widze, ze ostatnim metrem dojade na 0:44, to juz niezle, zostanie mi 45min czekania na PB, wiec opcja przeczekania w centrum wydaje mi sie najlepsza, teraz tylko pytanie gdzie dokladnie.

#69 PostWysłany: 21 Maj 2014 10:10 

złoty
Możesz podejść sobie co całodobowej restauracji KING KEBAB na Al.Jerozolimskich,
Znajduje się ok. 400m od podziemi na rondzie przy Rotundzie.
Zawsze można przy okazji coś jeszcze dobrze w rozsądnej cenie zjeść.
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 21 Maj 2014 10:12 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 377 901
niebieski
Magda,jakieś 50 metrów od stacji metra Centrum jest KFC,w którym możesz przeczekać (nie musisz nic kupować-pracownicy nie nagabują ludzi),chyba jest też tam wifi.
W przejściu podziemnym są oznaczenia,więc powinnaś dotrzeć bez problemu.

#71 PostWysłany: 21 Maj 2014 10:20 

Magaa napisał(a):
p27 napisał(a):

Co masz na mysli mowiac centrum, dworzec centralny? W tych podziemiach zwykle sie gubie, tam chyba nie jest zbyt przyjemnie nawet w dzien..? Jaka stacje metra polecilibyscie jako najbardziej ruchliwa i bezpieczna? Dodam, ze podrozuje w srodku tyg, nie w weekend.
Widze, ze ostatnim metrem dojade na 0:44, to juz niezle, zostanie mi 45min czekania na PB, wiec opcja przeczekania w centrum wydaje mi sie najlepsza, teraz tylko pytanie gdzie dokladnie.

Jeżeli pojedziesz na Młociny, to tam przy pętli autobusowej, gdzie zatrzymije się PB, będziesz miała niedużą poczekalnię (z toaletami itp.).
Proponuję Ci jednak pojechać do centrum. Niekoniecznie Dworzec Centralny (skoro nie masz rozeznania w przejściach podziemnych), ale np. okolice Rotundy (duży okrągły budynek, w którym jest oddział banku PKO) lub po prostu okolice stacji Metro Centrum. Szczególnie warta rozważenia jest opcja z Rotundą, gdzie w pobliżu jest KFC, Pizza Hut itp., a dalej ulica Chmielna wypełniona restauracjami, barami itd. W okolicach północy będzie tam stosunkowo sporo ludzi, zwłaszcza w takim ciepłym pogodowo okresie jak teraz.
Co do bezpieczeństwa, to nie wygląda to tak strasznie, jakby się mogło wydawać. Jeżeli nie będziesz eksplorować okolic ul. Szwedzkiej i Targowej na Pradze, to nie będzie źle ;)
 Profil Relacje PM off  

#72 PostWysłany: 21 Maj 2014 11:08 

Magaa napisał(a):
p27 napisał(a):

KFC przy stacji centrum - jak wyjdziesz z metra to idziesz w lewo i będą znaki.
W tygodniu ostatnie metro jedzie z Kabat 0:17 z tego co kojarzę więc albo masz te 45min na Młocinach albo masz nocny N44 z Dworca Centralnego o 0:45 i jesteś na miejscu 1:10.
 Profil Relacje PM off  

#73 PostWysłany: 21 Maj 2014 14:03 
Awatar użytkownika

niebieski
Super, dzieki wszystkim za wskazowki!
Najprawdopodobniej wybiore KFC kolo metra centrum, a pozniej rzeczywiscie albo ostatnim metrem, albo N44. Chmielna pamietam jeszcze z czasow studenckich wizyt w Warszawie, jak starczy czasu chetnie sie tam przejde powspominac :)

#74 PostWysłany: 21 Maj 2014 22:37 

Magaa napisał(a):
Super, dzieki wszystkim za wskazowki!
Najprawdopodobniej wybiore KFC kolo metra centrum, a pozniej rzeczywiscie albo ostatnim metrem, albo N44. Chmielna pamietam jeszcze z czasow studenckich wizyt w Warszawie, jak starczy czasu chetnie sie tam przejde powspominac :)

Jeszcze jedna uwaga - zamiast nocnego wybrałbym jednak metro :) Nigdy nie wiadomo, co czeka Cię w N44 :)
Ja kiedyś miałem "wysiadkę" całego autobusu, bo jakiś debil z przystanku wskoczył na chwilę i rozpylił gaz łzawiący.
Pamiętam też podobny przypadek, jak kilku gości próbowało rozpalić ognisko w starym Ikarusie :)
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 26 Lip 2014 21:29 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Lądowanie we wtorek o 22:50, odjazd Polskiego Busa o 23:45. Jest szansa zdążyć czymś poza taxi? Ile w razie czego powinna kosztować taryfa? :)
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 26 Lip 2014 22:07 

hej! taryfa na pewno nie bedzie tania, bo to juz po 22. wysokosc ceny zalezy od korporacji,
spr taxi number one, maja chyba 8 zl "za trzasniecie" ale za to 1,20 w I taryfie. Pzdr

ps. w drugiej taryfie 1,79- wiec calosc wyjdzie okolo 45 zl

Ostatnio edytowany przez mariuszklubczuk, 26 Lip 2014 22:24, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#77 PostWysłany: 26 Lip 2014 22:10 

niebieski
Raczej szans nie ma zdążyć czymś innym. Ewentualnie możesz dojechać taxi do centrum i stamtąd pojechać metrem, ale to tylko w sytuacji jak w centrum będziesz nie później niż o 23:20.
 Profil Relacje PM off  

#78 PostWysłany: 31 Lip 2014 07:51 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Czy na dworcu PB Metro Młociny jest jakaś przechowalnia bagażu? Mam lot o 22.35, a PB będzie o 15.30. Będzie czas iść spokojnie na obiad, ale nie widzi mi się chodzić po okolicy z bagażem rejestrowanym.
 Profil Relacje PM off  

#79 PostWysłany: 28 Sie 2014 13:09 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 382
Kilometry: 545 460
Czy warszawiacy mogliby udzielić takiej informacji... potrzebuję w sobotę rano przetransportować 6 osób z Młocin na Okęcie. Budżet na to to 60-70zł. Jest jakaś firma taxi, która to mogłaby zrealizować? 6 x bagaż mały podręczny.
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 28 Sie 2014 13:28 

Ja lubie Glob Taxi (http://www.globcabtaxi.pl/taxi-warszawa-ceny/), ale o 6 rano mozecie wsiasc w metro, a potem przesiasc sie na autobus. Na lotnisku bedziecie wtedy w godzine za 4,40 zl od osoby. Rozklad mozesz sprawdzic tu: http://warszawa.jakdojade.pl/.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 103 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości