Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 416 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 21  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 06 Lis 2013 14:25 
Awatar użytkownika

srebrny
kiew napisał(a):
Ja ściągałem całkiem niedawno Barcelone i bez problemów żadnych.

kiew możesz powiedzieć do jakiego katalogu to jest pakowane, bo nie mogę namierzyć pliku
mapy zasysa, działa elegancko
 Profil Relacje PM off  

Majorka tylko dla dorosłych 🌴🔞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży z wyżywieniem za 2699 PLN ✨ Majorka tylko dla dorosłych 🌴🔞 Tydzień w 4* hotelu przy plaży z wyżywieniem za 2699 PLN ✨
🚨 Podwójna przygoda 🚨 🤯 Porto + Wyspy Zielonego Przylądka odo za 757 PLN❗🌴 🚨 Podwójna przygoda 🚨 🤯 Porto + Wyspy Zielonego Przylądka odo za 757 PLN❗🌴
#122 PostWysłany: 06 Lis 2013 14:35 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
one3 napisał(a):
no ja podobnie. Jak na razie sie nie zawiodlem

Jaka Lumie wybrales? Sam o nich mysle, ale nie wiem, na ktory model sie zdecydowac. I jeszcze jedna rzecz - czy fotki, pliki mozna wgrywac/zgrywac na PC za pomoca kabla bez dodatkowych programow (PC widzi moja N8 jako kolejny dysk) czy tez trzeba sie laczyc przez software (np. Samsung)?

#123 PostWysłany: 06 Lis 2013 14:48 

Loty: 271
Kilometry: 402 445
sawiet napisał(a):
one3 napisał(a):
no ja podobnie. Jak na razie sie nie zawiodlem

Jaka Lumie wybrales? Sam o nich mysle, ale nie wiem, na ktory model sie zdecydowac. I jeszcze jedna rzecz - czy fotki, pliki mozna wgrywac/zgrywac na PC za pomoca kabla bez dodatkowych programow (PC widzi moja N8 jako kolejny dysk) czy tez trzeba sie laczyc przez software (np. Samsung)?

Lumia 520 tel bez zadnego szału, najtanszy jaki moglby byc. fotki wychodza OK, ale wiem ze w Samsungu wychodza lepsze.
W modelu chyba 620 masz nawigacje samochodowa z licencja globalna. W 520 dokupiłem licencje globalna za 71 zł jest tylko regionalna.

Fotki mogę bezpośrednio wyslac do kompa, i tel jako dysk zew i tam wyciągałem, sobie pliki. Jest tez opcja aby z automatu zapisywaly sie w chmurze, ale na razie nie mam takiej potrzeby, straczy ze zapisuja sie na karce pamieci.
Nokia PC Suite nie uzywałem do łączenia z kompem, nawet nie wiem czy sa jakies inne programy, nie interesowalem sie tym

#124 PostWysłany: 06 Lis 2013 15:32 

niebieski
kiew napisał(a):

Dziwne, sprawdzałem przed chwilą w telefonie i tablecie i nic.

Załączniki:
Screenshot.jpg
Screenshot.jpg [ 70.06 KiB | Obejrzany 2376 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 06 Lis 2013 15:58 

one3 napisał(a):
widze ze na androidzie trzeba dany obszar sciagnac do tel, a na Lumie, klikam zainstaluj caly kraj i 20 sekund i mam zainstalowane.
Ale każdy ma swoją opinie i każdy broni swojego zdania i zachwala dany system operacyjny.

Widać różne podejście do jednej sprawy. Android - szybko, mało danych pobrać i Windows Phone - wolniej, więcej danych pobrać :D.
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 06 Lis 2013 16:07 

Loty: 271
Kilometry: 402 445
Nordzikar napisał(a):
one3 napisał(a):
widze ze na androidzie trzeba dany obszar sciagnac do tel, a na Lumie, klikam zainstaluj caly kraj i 20 sekund i mam zainstalowane.
Ale każdy ma swoją opinie i każdy broni swojego zdania i zachwala dany system operacyjny.

Widać różne podejście do jednej sprawy. Android - szybko, mało danych pobrać i Windows Phone - wolniej, więcej danych pobrać :D.

Dobre dobre, przechwalanie, kto ma lepszy i szybszy system, Rozmowa rodem z Piaskownicy.

#127 PostWysłany: 06 Lis 2013 16:41 

a czy ktoś może powiedzieć coś o nexusie 7 2013?

#128 PostWysłany: 06 Lis 2013 17:48 
Awatar użytkownika

niebieski
Kończąc wątek Windows vs Android na dzień dzisiejszy oba mają bardzo podobne funkcjonalności i większość aplikacji się pokrywa. Wcześniej były duże różnice, teraz znikome. Na Androida jest więcej aplikacji, ale też więcej gównianych i często średnio napisanych. Na Windows są w ogólności nieco wyższej jakości.

I tyle. Wybór tak naprawdę sprowadza się do wyboru wygląda i parametrów telefonu, a w konsekwencji systemu.

Chyba że ktoś jest bardzo świadomym użytkownikiem i lubi grzebać w nakładkach i systemowych bebechach. Wtedy raczej android, choć i tu dyskusja byłaby raczej bużliwa :)
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 18 Lis 2013 12:16 

Zbanowany
Witam Wszystkich na forum. Jeżeli chodzi o smartfon dla podróżnika,to wydaje mi się,że jednak więcej aplikacji jak i możliwości oferuje system Android. Ja mam np samsunga Galaxy S Advance i naprawdę bardzo dobrze sprawdza się podczas podróży.
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 24 Lis 2013 20:04 

hank napisał(a):
kiew napisał(a):

Dziwne, sprawdzałem przed chwilą w telefonie i tablecie i nic.

Google jakiś czas temu usunęło przydatną opcję map-offline ze swojej nowerj wersji Map Googla. Dawniej można było ściągnąć na telefon zaznaczony obszar (wybór kwadratem obszaru). Wraz z nową wersją mapy offline zostały zastąpione tym co widać na przedstawionym przez ciebie screenie. W skrócie jest gorzej...i mapa jako taka się już nie zoomuje tylko zapisywany jest jakby zrzut w skali w jakiej był robiony. Jeśli ktoś chciałby skorzystać z map offline. To proszę zainstalować wersję map googla na androida w wersji DO 6.14.4. Poza możliwością zapisywania map, stara wersja posiada również stary schemat kolorów na których widać bezpłatne/płatne autostrady oraz dość dobrą separacje dróg krajowych / wojewódzkich / powiatowych i podrzędnych.
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 24 Lis 2013 21:46 
Awatar użytkownika

Rmaps bardzo dobrze sobie radzi ze sciaganiem google maps do offline'u. Mozna tez uzyc MOBACa na PC ale nim mozna pociagnac tylko OSM

Sent from my ALCATEL ONE TOUCH 6033X using Tapatalk

#132 PostWysłany: 03 Gru 2013 11:08 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
Właśnie testuję RMaps. Wygląda mega ciekawie. Mam tylko pytanko, jaki zoom wybierasz do ściągnia map? Ściągm 18 ale nie wiem czy wystarczy? Bo maksymalny pokazuje mi 700 MB na miasto. No i jak póxniej to obsługiwać jak będę w danym mieście? Wystarczy włączyć aplikację i mnie odnajdzie czy wgrać mapę danego miasta?

#133 PostWysłany: 11 Sty 2014 21:17 
Awatar użytkownika

Loty: 86
Kilometry: 145 717
niebieski
brooks73 napisał(a):
najlepsze są z systemem Android

:lol: :lol: :lol: :?

Sorry, ale po przesiadce z Galaxy na Lumię :arrow: Android, never again. Brakuje nieco apek ale z każdym miesiącem jest lepiej pod tym katem. Za to komfort użytkowania nieporównywalny.
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 11 Sty 2014 21:28 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
mashacra napisał(a):
Zdaje się że to nowy ulubiony temat zarejestrowanych w listopadzie i mających 4 posty :D:D:D
Moderator to widzi?

Nie, bo nie zawsze zagląda wszędzie i wszystko widzi, ale dzięki za raport. Zaraz poczyścimy.

A tak w temacie smartfonów to poprę Tomka - też się przesiadłem ostatnio na Windows Phone i prędko do Androida nie wrócę. Dużo szybszy, nie wiesza się (moja motorola nie była z najwyższej półki i pewnie czterordzeniowe samsungi też się nie wieszają, ale powinno się optymalizować system, a nie ładować lepsze procki)

Co do mniejszej liczby aplikacji to to jest może wada, ale ta różnica powoli znika. Na razie najbardziej mi jeszcze brakuje Flipboarda i cityguide'ów od Tripadvisora - z tych ostatnich sporo korzystałem w podróży.

Sporą zaletą są z kolei darmowe mapy na cały świat które dodaje Nokia - działają rewelacyjnie, a nawet mają załadowane trasy komunikacji miejskiej. Ładnie się zdziwiłem jak w Brukseli mi pokazało w który tramwaj mam wsiąść i na które metro przesiąść później :)
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 11 Sty 2014 21:34 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
zbyhu napisał(a):
Sporą zaletą są z kolei darmowe mapy na cały świat które dodaje Nokia - działają rewelacyjnie, a nawet mają załadowane trasy komunikacji miejskiej. Ładnie się zdziwiłem jak w Brukseli mi pokazało w który tramwaj mam wsiąść i na które metro przesiąść później :)

I to był największy ból po tym jak uwaliłem E52 i przesiadłem się na samsunga.
Chociaż ostatnia promocja sygica przywróciła dobrą nawigację na telefon, choć od "ovi" maps jeszcze trochę brakuje.
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 11 Sty 2014 22:12 

Sygicowi brakuje do ovi?

Po raz ostatni korzystałem z Map Nokii na E52 jakieś dwa lata temu, a teraz na bieżąco używam Sygic (przez jakiś czas na SGS III). Jeśli jednak nie zmieniło się zbyt wiele w ovi to stwierdzam, że między Sygicem, a już wspomnianą apką od Nokii jest przepaść, na korzyść tego pierwszego. Zaznaczam jednak, że moja wiedza na temat Nokii obejmuje okres ok. 2 lata temu.
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 15 Sty 2014 23:16 

Ja tylko zaznaczę, że jeżeli komuś zależy na robieniu zdjęć komórką, to Nokia 808/Lumia 1020 są bezkonkurencyjne.

Sam mam Nokię 808. Przy okazji zaznaczam, że ilość megapixeli nie przekłada się bezpośrednio na jakość zdjęć (na plus ani na minus) choć obie mają ich dużo. Jakość zdjęć tych aparatów komórkowych wynika z wielkości fizycznej Wielkości matrycy - w obu przypadkach jest większa od tej stosowanej w większości kompaktowych aparatów cyfrowych. Nokia 808 ma ją nieco większą, za to Lumia 1020 ma stabilizację i RAWy.
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 20 Sty 2014 11:43 

Niestety, prezesem Nokii został gość z Microsoftu i takie są tego efekty.
 Profil Relacje PM off  

#139 PostWysłany: 20 Sty 2014 11:48 

niebieski
teleport napisał(a):
Niestety, prezesem Nokii został gość z Microsoftu i takie są tego efekty.

Nokia dalej istnieje?

DrWinnifred1800 napisał(a):
choć ja osobiście przepadam za Androidem, a nie polecam Windows Phone ;)

Z jakiego telefonu z WP korzystałeś? Pytam jako użytkownik androida rozważający przejście na WP.
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 20 Sty 2014 12:00 

hank napisał(a):
Nokia dalej istnieje?

Za 30 miesięcy będzie im wolno nawet z powrotem używać marki "Nokia" ;) Ale wszystko zaczęło się od prezesa z Microsoftu. Albo i wcześniej - od umowy o współpracy z Microsoftem w sprawy Symbiana. Jak to skończyło się dla Symbiana wszyscy wiemy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 416 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 21  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość