Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Sie 2015 19:47 

Loty: 29
Kilometry: 52 674

Dokąd
  • Mahe (Seszele)

Data wylotu
  • 26.05.2016

Data powrotu
  • 10.06.2016

Długość pobytu
  • 14 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Ilość pasażerów
  • 2

Sam znalazłem
  • 2988 zł z wiednia 2400 z rzymu - dolot z bagażem rejestrowanym

Dodatkowe informacje
  • Witam,
    planujemy z moją narzeczoną podróż poślubna na Seszele. Chcemy, żeby pobyt na miejscu wynosił 13-15 nocy z wylotem w okresie 25-30 maja 2016. Dodatkowo chcielibyśmy uniknąć nocowania na jakimś lotnisku po drodze (dużo ofert niestety oferuje spędzenie np 13 h na lotnisku w Nairobi).

Ceny podane w tym co samemu udało mi się znaleźć nie są nawet złe, jednak martwi mnie kwestia ceny dolotu z bagażem rejestrowanym - szerze nie wiem gdzie szukać tanich lotów na takie lotniska właśnie z bagażem). Jakiś czas temu były nawet oferty po 2400 zł z Wiednia, ale niestety jeszcze nie byliśmy zdecydowani na ten zakup. A do Wiednia to i od biedy można dojechać pociągiem bezpośrednio z Warszawy.

Zastanawia mnie ponadto czy warto jeszcze trochę poczekać, bo się może coś pojawi, jako że jest jeszcze dużo czasu (np. oferta na Flipo jest z paryża po 1700 zł, ale tylko do końca maja przyszłego roku), czy lepiej kupować co jest bo będzie już tylko drożej.

Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie porady :)
 Profil Relacje PM off  

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#2 PostWysłany: 12 Sie 2015 19:52 

niebieski
Ja bym poczekał. Do wylotu jeszcze kawał czasu!
Maj/czerwiec to nie jest jeszcze szczyt sezonu dla linii lotniczych więc jest duża szansa, że trafi się coś ciekawego.
Obecne ceny nie wyglądają jakoś ciekawie więc wątpię abyście mieli zostać na lodzie.

Przeglądajcie flipo.pl z ciekawymi ofertami. Poza tym fly4free i duża szansa na dobrą ofertę.

http://www.fly4free.pl/?s=seszele
Tutaj macie pogląd na ciekawe oferty jakie kiedyś się trafiały ...
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Sie 2015 20:43 

Ok, dzięki, zatem będę jeszcze bez stresu wypatrywać okazji :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Sie 2015 06:45 
Awatar użytkownika

Loty: 509
Kilometry: 981 752
złoty
Ta oferta za 1700 zł z Paryża jest moim zdaniem bardzo dobra i sama zastanawiałam się nad jej kupnem. Niestety odstraszyła mnie konieczność szczepień na żółtą febrę.

#5 PostWysłany: 14 Sie 2015 07:52 

Loty: 46
Kilometry: 169 080
niebieski
Też mi po głowie chodziła myśl o Seszelach w promocji z Paryża. Padło na Bali :D
Cena bardzo dobra, można tanio do Paryża dolecieć, poprzednio ceny były ok. 1569zł w tej promocji. Jeżeli kupisz teraz, możesz wstępnie rezerwować noclegi, których za dużo nie ma na Seszelach i które nie są tanie.
A wiadomo, te tańsze, lepsze, zarezerwowane będą szybciej.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 14 Sie 2015 08:15 

Loty: 115
Kilometry: 291 158
elwirka napisał(a):
Ta oferta za 1700 zł z Paryża jest moim zdaniem bardzo dobra i sama zastanawiałam się nad jej kupnem. Niestety odstraszyła mnie konieczność szczepień na żółtą febrę.

A po co Ci szczepienie na żółtą febrę?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Sie 2015 10:48 
Awatar użytkownika

złoty
Tak sprawdziłam, że jak na jeden dzień w Kenii zostaniesz (taka przesiadka), to musisz mieć szczepienia, bo jakoby z Afryki na Seszele wlatujesz. Nie jestem tego pewna, ale pod tą ofertą były właśnie komentarze o niezbędnych szczepieniach.

#8 PostWysłany: 15 Sie 2015 23:44 

Tak, jak się przybywa z Kenii to trzeba mieć te szczepienie przeciwko febrze, chyba nawet nie trzeba tam spędzać dłużej czasu, tylko po prostu jak sie przylatuje z tego kierunku, ale nie rozumiem co w tym strasznego?

A oferta paryska fajna bardzo, ale niestety nie ma terminów powrotnych na czerwiec :(
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 16 Sie 2015 14:49 
Awatar użytkownika

złoty
Niby nic strasznego. Ale jak doliczysz koszt szczepionki 200 zł i koszt wizy jakieś 25$ i koszt jednego noclegu w Nairobi, to oferta przestaje być tak atrakcyjna na jaką wygląda;-) A jeżeli zostajesz na lotnisku (16 godzin - czyli wersja dla hardcorów) to owszem, nie poniesiesz tych kosztów. Chociaż co do szczepionki pewna nie jestem, bo informacje w necie są sprzeczne. Na jednych stronach piszą, że w tranzycie nie musisz mieć szczepień, inni, że bez nich na Seszele cię nie wpuszczą. Może ktoś kompetentny, by się wypowiedział.

#10 PostWysłany: 16 Sie 2015 15:55 
Site Admin

Jesli jest sie na lotnisku do 12h to nie trzeba, powyzej trzeba.
Tak samo oczywiscie przekraczajac granice, tu juz nie wazne na jak dlugo.

Wysłane z mojego LG-E460 przy użyciu Tapatalka

#11 PostWysłany: 22 Sie 2015 15:54 
Awatar użytkownika

Jesteś pewny? Masz jakieś źródło tej informacji? Lecę z przesiadką minimalnie ponad 12h i akurat jestem w ryzyku :)
Znalazłem natomiast inne info - że jeśli nie opuszcza się lotniska na czas przesiadki nie wymagane jest szczepienie.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 23 Sie 2015 10:55 
Site Admin

https://www.iamat.org/country/seychelle ... llow-fever
https://www.nathnac.org/ds/c_pages/country_page_sc.htm

a poza tym potwierdzone przez służbę graniczną seszelską i ministerstwo zdrowia..
elwirka uważa post za pomocny.

#13 PostWysłany: 24 Paź 2015 13:55 

Mimo obaw wynikajacych z braku szczepionki na zolta febre a bedac 16h na lotnisku w Nairobi, sprawdzilismy na wlasnej skorze ze mozna wjechac na Seszele bez problemu. Najpierw kontrola zdrowotna tam babka sprawdzala nas kamera na temperature, pozniej zapytala o ksiazeczke szczepien a my ze nie mamy ze w Kenii mielismy tylko tranzyt, ok dziekuje idzcie dalej.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 25 Paź 2015 12:19 

Mnie najbardziej martwią te godziny na lotnisku w Nairobi, wylatujemy w sobotę za tydzień i się zastanawiam jak najlepiej się do tego przygotować. Może zabrać karimatę i śpiwór? Czy można tam zrobić sobie kąt do spania? A jak temperatura powietrza i podłogi? Czy można się na niej położyć w samym śpiworze czy jednak karimata jest niezbędna?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości