Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Lut 2014 22:40 

Loty: 6
Kilometry: 13 207
Rzym - 2014 Luty 17-18

Linie Wizzair - bilet z opłata lotniskową 220zł od osoby
Wylot 6:05 17 lutego
Powrót 8:45 19 lutego

Krótka relacja i wskaówki. Może komuś się przyda.

Na początek praktycznie:
Galeria A. Sordi - przy Piazza Colonna (Darmowe WC w galerii) :)

Przylot z rana w poniedziałek. Jako transport do centrum dzięki F4F wybrałem opcję Autobus ATRAL który odjeżdza ze
stanowiska nr.2 bezpośrednio po lewej z wyjścia z budynku lotniska. Autobus jedzie bezpośrednio do pierwszej stacji metra Anagnina.

Autobus 1,2E natomiast bilet metra 1,5E

Image

Image

Nocleg:
When In Rome Accommodation jakieś 5min spacerem od dworca głównego TERMINI (hotel mieści się na 5 piętrze, ale jest mała winda na max 4 osoby)

Koszt na 4osoby w pokoju dla niepalących z łazienką to 90E (+ opłata podatku miejskiegi 4E osoba za 2 dni)
Śniadanie w hotelu można zjeść w kawiarnii 30sekund drogi od hotelu. Nazwa restauracji AGORA czy jakoś tak.
W skłąd śniadania wchodziła kawa i jeden rogalik :)
Pokoje wyposażone w TV, ręczniki dla gości, suszarka do włosów. Nie mam na co narzekać było czytsto i przyjemnie jak
taką cenę.

Wejście na 5 pietrze do hotelu:

Image

http://pl.tripadvisor.com/Hotel_Review- ... Lazio.html

Uwaga. kawiarnia w której jedlismy sniadania ma być otwarta od 6:00 rano....w dzień wyjazdu chcielismy zjeść sniadania
o 6:05 niestety nie udało się staliśmy do 6:25 ale nikt jeszcze nie zabierał się za otwieranie :(

Druga uwaga: zaplanowalismy powrót na lotnisko autobusem TERRAVISION (6Ero od osoby - kiedys było 4E) o 6:40 (poniżej zeskanowana ulotka)
lecz niestety autobus o 6:40 NIE jedzie! To dowiedziałem się 10min przed odjazdem autobusu o 6:30 u pani w terrac@ffe - nie bardzo miła obsługa :(
gdzie kupuje się rano bilety...miałem 5min na dobiegnięcie po resztę ekipy która czekała z nadzieją że jednak zjemy opłacone śniadanie...też się
nie udało.

Image

Image

Takich jak my było więcej...niestety nie wszyscy się pomiescili do autobusu...lepiej zaplanować wszystko wcześniej bo jak mi się przytrafiło
na PUNKTUALNOŚĆ i ZASADY Włochów nie ma co liczyć.

Pozostałe opłaty zgodnie z cennikami które też można znaleźć na F4F.

Galeria zdjęć:

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Widok z kopuły bazyliki:
Image
Muzea Watykańskie - widok z bazyliki
Image
Schody hiszpńskie
Image
Fontanna DiTrevi
Image
Galeria
Image
Galeria A. Sordi - przy Piazza Colonna (Darmowe WC w galerii)
Pantenon
Image
Kolseum w remoncie
Image
Okolice koloseum
Image
Image
Image
Image
Plan zwiedzania koloseum, forum romanum i pallatyn
Image
 Profil Relacje PM off
mahalnet lubi ten post.

Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎 Wyspa jak z raju w supercenie 🌴🔥 Loty na Mauritius od 2092 PLN😎
Tanie loty - z dużym bagażem - na Tajwan ✈️🧳 Bilety z Warszawy za 2362 PLN 🤗 Tanie loty - z dużym bagażem - na Tajwan ✈️🧳 Bilety z Warszawy za 2362 PLN 🤗
#2 PostWysłany: 07 Mar 2014 20:08 

witam, całe koloseum jest od zewnątrz w rusztowaniach ?

#3 PostWysłany: 07 Mar 2014 20:16 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 157 723
niebieski
Byłem w tym samym czasie, musieliśmy lecieć jednym samolotem:D
Jeśli chodzi o Terravision to bilety można kupić po 4E, o ile dokonasz zakupu wcześniej przez internet. Ja tak zrobiłem.

#4 PostWysłany: 10 Mar 2014 18:58 
Awatar użytkownika

Ciao :-) Zabrakło najważniejszej informacji: jak Wam się podobało w Rzymie? :-):-)
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Mar 2014 23:26 

Loty: 6
Kilometry: 13 207
Witam,
rusztowanie stoi tylko z jednej strony :)

a w Rzymie było świetnie :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości