Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 12 Cze 2013 22:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Trzy serwisy społecznościowe gdzie można znaleźć wikt i opierunek za pracę:)
Idealne do powolnego włóczenia się po całym świecie.

WorkAway http://www.workaway.info/ - serwis działa w 115 krajach
WWOOF http://www.wwoofinternational.org/
HelpX http://www.helpx.net/
 Profil Relacje PM off  

Majowy relaks na Krecie 🌊 Wczasy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z wyżywieniem za 2339 PLN 😎 Majowy relaks na Krecie 🌊 Wczasy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z wyżywieniem za 2339 PLN 😎
Mega 🔥 Wiosenny weekend w Barcelonie za 546 PLN 😎😍 Mega 🔥 Wiosenny weekend w Barcelonie za 546 PLN 😎😍
#2 PostWysłany: 14 Cze 2013 20:47 

jakieś doświadczenia z korzystania :?:
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Cze 2013 09:12 

alexia23 napisał(a):
jakieś doświadczenia z korzystania :?:

Przylaczam sie do pytania ;)

#4 PostWysłany: 16 Cze 2013 21:48 

Rewelacyjne oferty można znaleźć. Jestem ciekaw czy ktoś z Was korzystał z tych serwisów.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Cze 2013 22:32 

Słyszałem od 2 dziewczyn, które spotkałem w Maroko, że te serwisy są świetne i korzystały już kilka razy :-) Może ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenia?;>
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 24 Cze 2013 16:36 

Świetny pomysł. Większość ofert jest w porządku, ale widziałem takie gdzie trzeba pracować 8h tylko za nocleg:/ Moim zdaniem to jest zwykła praca za którą powinno być wynagrodzenie.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Lip 2013 16:52 

8h pracy za sam nocleg to wg mnie przesada.
no chyba że za nocleg w hotelu 3-4gwiazdkowym;) ale wątpię czy taki standard oferują
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Gru 2013 22:50 

Loty: 20
Kilometry: 38 364
A może ktoś chętny na tego typu przygodę :)?

#9 PostWysłany: 22 Gru 2013 23:08 

Moim faworytem jest laska z Nowej Zelandii, która oferuje spanie w vanie na podwórku w zamian za 3,5h zachrzaniania z badylami w jej ogrodzie. A przepraszam - bym zapomniał - tea, coffea also provided za 3h targania śmieci dziennie Jest też opcja bardziej rozbudowana (normalne jedzenie, laska nawet coś czasem ugotuje ale piszę by się nie przyzwyczajać bo nie codziennie). Warto dodać, że "normalne" w jej pojęciu to są jakieś pędy bo mięsa nie chce oglądać na oczy (wegetarianka, a na takich radzę uważać bo mają dziwną "misję" by innych uświadamiać).
Ogólnie, współczesne niewolnictwo, zmanipulowane tak by móc sobie wmówić, że jest się nowoczesnym, cool, easy-going i cyknąć focie na fejsa. Wesołych Świąt!
 PM off  

#10 PostWysłany: 22 Gru 2013 23:41 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 47 644
niebieski
Don_Bartoss, nie bądź aż tak krytyczny, przecież nikt Cię mi zmusza pracować u tej dziewczny. Wynajmij sobie pokój w 3-gwiazdkowym hotelu. "Każdy orze jak może". Są też lepsze oferty przecież. Wszystko zależy od Ciebie, jesli pasuje Ci spanie w vanie za kilka godzin pracy, to śmiało, jesli nie, to moze komuś będzie pasować.

#11 PostWysłany: 22 Gru 2013 23:53 

Macieqx - to co napisałeś można opisać klasyczną definicją Mutatio controversiae. Próbujesz zmienić przedmiot dyskusji, sugerując, że jestem do czegoś zmuszany :)

Prawda jest taka, że ja nie napisałem, że ktoś mnie zmusza do czegokolwiek. To jest po prostu taka sama dyskusja, jak pytamy "co myślisz o plecaku X" i jedni piszą że jest spoko, a inni że do bani. Nie można każdego głosu krytyki komentować "nikt mnie nie zmusza". Jak ktoś poddaje temat pod dyskusje i pyta o opinie, to odpowiadam - gdy mam opinie - a teraz akurat mam :).
 PM off  

#12 PostWysłany: 23 Gru 2013 00:22 
Awatar użytkownika

srebrny
Anonymous napisał(a):
Ogólnie, współczesne niewolnictwo, zmanipulowane tak by móc sobie wmówić, że jest się nowoczesnym, cool, easy-going i cyknąć focie na fejsa. Wesołych Świąt!

Jest i trochę w tym prawdy...
Kolega właśnie interesuję się takim wyjazdem i opowiadał mi, że w Nepalu jest problem takiej natury, że tacy "wolontariusze" zabierają pracę lokalsom. Nie dość, że zarabiali ochłapy na jakieś budowie, to teraz i nawet pracy nie mają, bo tacy cool, easy-going przyjeżdżają biorą łopaty, kilofy i robią za free - a nawet i jeszcze dopłacą.

#13 PostWysłany: 23 Gru 2013 00:26 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 47 644
niebieski
Nie no tu nie chodziło, zeby kogoś urazic czy próbować zmienić poglądy. Chciałem zauważyć, że jest to ciekawa alternatywa, jesli ktos nie boi się pracy, a chce tanio podróżować, a nie mozna też oceniać całego portalu na podstawie jednego nietrafnego ogłoszenia. Co do samei idei to w dużych miastach jest to pewien sposob, ale w mniejszych miejscach i biedniejszych krajach zwiększa się bezrobocie.

#14 PostWysłany: 24 Gru 2013 12:57 

dla mnie srednio to oplacalne.... szukaja frajerow ktorzy na pól bądź ba na cały etat bedą zasuwać u nich za pokoik. Stawka godzinowa za granicą jest 2-3x wyższa niż wartość pokoju w hostelu/mieszkaniu. średnio 10e/h 5h to 50e, za to można wynająć 4* z obfitymi naprawde śniadaniami. Pokój bądź hostel 10-20e? i zostaje 30e więc dla mnie to wyzysk człowieka, gdyby było jeszcze kieszonkowe to już inna kwestia wtedy fajnie bo można w innym kraju pozwiedzać i pobyć za swoją pracę, a tak? pracujesz a i tak musisz mieć oszczędności by zwiedzić i odkrywać kraj/miasto bo bez braku funduszy nic nie zrobisz.

Jedna para w paryżu poszukuję osoby do pomocy w hostelu. Otworzyli własny szukają złotej rączki do odnowienia/malowania/remontów. Oczekują 5h dziennie i dają spanie w hostelu lub starej przyczepie jeśli będą goście. Zarobki fachowców budowlanych we francji? min 15e co daje 75e za ich oczekiwania. czy nocleg w przyczepie jest wart 75e? przy drogim zyciu w paryzu i robocie za woła za friko i tak trzeba mieć kupe kasy na życie. Jak ktoś myśli o wyjazdach z pracą lepiej pracować za normalne wynagrodzenie i samemu nim rozporządzać.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 22 gości