Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: allabouthotels.com
#1 PostWysłany: 19 Sty 2014 21:08 
Awatar użytkownika

Loty: 84
Kilometry: 138 571
niebieski
http://www.allabouthotels.com

Zna ktoś tego pośrednika i miał z nim jakieś doświadczenia? Dziś mi wyskoczyli na Trivago z masą ofert -20 czy -30%. Popatrzyłem na interesujące mnie kierunki i wewillcancelyourbooking.com niech się chowa ;)

Ostatnio edytowany przez Tomek Zien, 22 Lut 2014 17:49, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Kaukaz latem 😍 Przejedź Gruzińską Drogę Wojenną 🇬🇪 Loty i wynajem samochodu za 459 PLN (✈️+🚗) Kaukaz latem 😍 Przejedź Gruzińską Drogę Wojenną 🇬🇪 Loty i wynajem samochodu za 459 PLN (✈️+🚗)
Jesienny city break w Walencji 🏙️🍊 3 dni w hotelu blisko centrum miasta za 1159 PLN 😎 Jesienny city break w Walencji 🏙️🍊 3 dni w hotelu blisko centrum miasta za 1159 PLN 😎
 Temat postu: Re: All about hotels
#2 PostWysłany: 23 Sty 2014 19:06 
Awatar użytkownika

Loty: 84
Kilometry: 138 571
niebieski
Widzę, że brak odzewu... W takim razie ja poprzecieram szlak ;)

Trochę z nimi pokorespondowałem i oto czego się dowiedziałem. Pośrednik ma siedzibę w Grecji, istnieje 10 lat. Aktualnie mają plan aby mocno wejść na rynek Europy Środkowej i Wschodniej. Ich oferta to pokoje prerezerwowane już przez nich przy okazji różnych promocji hotelowych. Stąd bierze się sytuacja, że ten sam pokój danej klasy na takich samych warunkach i w tym samym terminie może mieć różne ceny, bo akurat promo była lepsza. I wybierając np economy double należy brać najtańszy, bo niczym się nie różni od pozostałych. Z powodu modelu w jakim działają ich oferta nie jest może zbyt bogata (jak np na booking) ale każdy może znaleźć coś dla siebie, są pokoje budżetowe jak i **** czy *****. Jeśli chodzi o ceny same w sobie to zauważyłem wyraźną różnicę na korzyść w stosunku do bookingu. Najbardziej jednak spodobał mi się sposób realizacji płatności, którą wykonujemy w serwisie transakcyjnym Piraeus Bank poprzez protokół htpps a nie podajemy danych karty nie wiadomo komu. Mamy więc pewność, że nie dojdzie do sytuacji o jakiej wspominano na forum, a mianowicie recepcyjnych zeszytów z danymi naszych kart :lol: Wszystkie rezerwacje są oparte na przedpłacie, oprócz bezzwrotnych także te z bezpłatną anulacją. W przypadku anulacji kasa ma wrócić na naszą kartę w przeciągu 3 dni.

Mówiąc NIE rynkowym molochom i ich ostatnio prezentowanej nieprzyjaznej klientom polityce, po 5 latach romansu z booking.com postanowiłem dać szansę temu nowemu portalowi i dokonałem w nim rezerwacji na luty. Zobaczymy, co wyjdzie. Nastawiony jestem optymistycznie po dotychczasowym kontakcie.
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: All about hotels
#3 PostWysłany: 23 Sty 2014 19:12 

Loty: 19
Kilometry: 24 687
No available rooms. There is no availability for the hotel you requested at the moment. Please try different dates, or do a city search to find other available hotels.

Niestety nie najlepiej wyszukuje hotele. Pisze, że brak miejsc a na fucbookingu są dostępne.

Temat postu: Re: allabouthotels.com
#4 PostWysłany: 08 Mar 2014 21:42 
Awatar użytkownika

Loty: 637
Kilometry: 808 459
niebieski
Zarezerwowałem dzisiaj nocleg w hotelu 4-gwiazdkowym w Paryżu z 95% zniżką. Raczej błąd, bo tylko jeden typ pokoju dostępny był w tej cenie, a cena na booking.com tysiąc złotych... Zobaczymy jak się zachowają:)

#5 PostWysłany: 09 Mar 2014 08:32 
Awatar użytkownika

Loty: 284
Kilometry: 456 536
niebieski
Przejrzałem interesujące mnie daty w okolicach kwiecien-maj i co prawda do bookingu to może i oferta atrakcyjniejsza, ale porównując już inne serwisy to tak różowo nie wygląda, no chyba ze to tylko na pojedyncze noclegi...

#6 PostWysłany: 28 Mar 2014 00:56 

Loty: 82
Kilometry: 97 797
niebieski
podbijam temat, jakieś dośwaidczenia z nimi miłe/niemiłe ?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 28 Mar 2014 02:04 

niebieski
Zarezerwowałem nocleg w hotelu Metropole w Brukseli poprzez ich stronę. Na miejscu bez najmniejszych problemów. Płatność przez bank grecki.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 21 Wrz 2014 18:19 

hej,
Rezerwowałam dwa hotele przez allabouthotels, wszystko było OK. Na maila od razu dostałam potwierdzenie i po kilku dniach fakturę.
poza tym nie trzeba mieć karty kredytowej do rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 14 Wrz 2015 20:42 

niebieski
Korzystając z tego forum znalazłam dużżżżo tańszy hotel w Jerozolimie niż np. na bookingu Przy rezerwacji od razu system pobiera pełną płatność. A że to kwota rzędu tysiąca złotych, pozwoliłam odnowić ten wątek i spytać o wiarygodnośc tego pośrednika. Czy ktoś z Was w ostatnim czasie korzystał z tego serwisu? Można spokojnie rezerwować i płacić?

Z góry dziękuję
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 14 Wrz 2015 20:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Korzystałem w lipcu, 1 nocleg na Cyprze taniej niż na innych portalach, bez żadnych problemów. Także polecam.

#11 PostWysłany: 15 Wrz 2015 09:09 

niebieski
Dziękuję za odpowiedź i proszę o więcej
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 15 Wrz 2015 09:21 
Awatar użytkownika

Loty: 637
Kilometry: 808 459
niebieski
Rezerwowałem przez tą stronę noclegi w hotelach 4-gwiazdkowych w Paryżu i Lizbonie po cenach niższych niż w hostelach. Rezerwacje opłacane z góry. W hotelach żadnych problemów.

#13 PostWysłany: 15 Wrz 2015 09:25 

również korzystałem kilkakrotnie bez jakichkolwiek problemów, polecam ;)

#14 PostWysłany: 15 Wrz 2015 11:33 

niebieski
Bardzo dziękuję, nabieram już przeświadczenia, że to wiarygodny pośrednik.

Z tym, że to juz nie Europa, bo hotel mam upatrzony w Izraelu z serii Ibis-ów. Myslicie, że nie bedzie problemu?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 21 Wrz 2015 11:25 

niebieski
Od wczoraj nie mogę zrobić rezerwacji na ich stronie. Wybieram kraj i hotel , a potem pojawia się komenta Podaj nr rezerwacji, otrzymanej meilem. Nie wybiera mi hoteli, ani ich cen.
Czy u Was też tak to wygląda?
Wczesniej było OK
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości