Oto najlepszy street food w Europie. Jest też reprezentant z Polski!
Spacerujecie po jednym z europejskich miast i nagle nachodzi Was głód. Znajoma sytuacja, prawda? Zamiast rzucać się na pierwszą lepszą budkę z kebabem (chyba, że jesteście akurat w Turcji), warto rozejrzeć się za lokalnymi specjałami. Sprawdźcie, jakich przekąsek trzeba spróbować w poszczególnych krajach Europy.
A czego polecilibyście skosztować turystom odwiedzającym nasz kraj?
PoprzednieObraz 6 z 18Następne
Litwa - kybyn
Farsz to tradycyjnie baranina pomieszana z cebulką. Pierogi formuje się z ciasta drożdżowego. To wszystko wędruje do piekarnika i podaje się, gdy są już zarumieni. Musicie ich spróbować będąc na Litwie.
JurateBuiviene, Shutterstock
Farsz to tradycyjnie baranina pomieszana z cebulką. Pierogi formuje się z ciasta drożdżowego. To wszystko wędruje do piekarnika i podaje się, gdy są już zarumieni. Musicie ich spróbować będąc na Litwie.
JurateBuiviene, Shutterstock
PoprzednieObraz 6 z 18Następne






