Oto najlepszy street food w Europie. Jest też reprezentant z Polski!
Spacerujecie po jednym z europejskich miast i nagle nachodzi Was głód. Znajoma sytuacja, prawda? Zamiast rzucać się na pierwszą lepszą budkę z kebabem (chyba, że jesteście akurat w Turcji), warto rozejrzeć się za lokalnymi specjałami. Sprawdźcie, jakich przekąsek trzeba spróbować w poszczególnych krajach Europy.
A czego polecilibyście skosztować turystom odwiedzającym nasz kraj?
PoprzednieObraz 13 z 18Następne
Polska - oscypek
Słynie z nich Podhale. Słynie i Zakopane. Jest to twardy wędzony ser przygotowywany z mleka owczego (minimum 60%). Górale oscypki wyrabiają ponoć tylko od maja do września, bo tylko wtedy na okolicznych halach wypasa się owce. Spotkacie je wszędzie np. w Zakopanem, ale podobno nie wszystkie są tymi "prawdziwymi" oscypkami.
polya_olya, shutterstock
Słynie z nich Podhale. Słynie i Zakopane. Jest to twardy wędzony ser przygotowywany z mleka owczego (minimum 60%). Górale oscypki wyrabiają ponoć tylko od maja do września, bo tylko wtedy na okolicznych halach wypasa się owce. Spotkacie je wszędzie np. w Zakopanem, ale podobno nie wszystkie są tymi "prawdziwymi" oscypkami.
polya_olya, shutterstock
PoprzednieObraz 13 z 18Następne






