Oto najlepszy street food w Europie. Jest też reprezentant z Polski!
Spacerujecie po jednym z europejskich miast i nagle nachodzi Was głód. Znajoma sytuacja, prawda? Zamiast rzucać się na pierwszą lepszą budkę z kebabem (chyba, że jesteście akurat w Turcji), warto rozejrzeć się za lokalnymi specjałami. Sprawdźcie, jakich przekąsek trzeba spróbować w poszczególnych krajach Europy.
A czego polecilibyście skosztować turystom odwiedzającym nasz kraj?
PoprzednieObraz 10 z 18Następne
Bułgaria - banica
Bułgarzy twierdzą, że przysmak ten jest dobry o każdej porze dnia. Banica to podawany na ciepło placek. Jego forma (zapiekany przekładaniec serowy) sama w sobie jest kusząca. Zdarza się, że niektóre piekarnie przygotowują specjalne wariacje tego dania dodając mięso, jajka lub szpinak.
Benna23, Shutterstock
Bułgarzy twierdzą, że przysmak ten jest dobry o każdej porze dnia. Banica to podawany na ciepło placek. Jego forma (zapiekany przekładaniec serowy) sama w sobie jest kusząca. Zdarza się, że niektóre piekarnie przygotowują specjalne wariacje tego dania dodając mięso, jajka lub szpinak.
Benna23, Shutterstock
PoprzednieObraz 10 z 18Następne






