Oto najlepszy street food w Europie. Jest też reprezentant z Polski!
Spacerujecie po jednym z europejskich miast i nagle nachodzi Was głód. Znajoma sytuacja, prawda? Zamiast rzucać się na pierwszą lepszą budkę z kebabem (chyba, że jesteście akurat w Turcji), warto rozejrzeć się za lokalnymi specjałami. Sprawdźcie, jakich przekąsek trzeba spróbować w poszczególnych krajach Europy.
A czego polecilibyście skosztować turystom odwiedzającym nasz kraj?
PoprzednieObraz 11 z 18Następne
Dania - smørrebrød
Dobra alternatywa dla drogich duńskich restauracji. Potrawa ta składa się z kromki ciemnego chleba posmarowanego masłem lub margaryną oraz wariacji składników: tuńczyka, kurczaka, mięsa wołowego, pomidora, sałaty, itd. Najwięcej knajpek i restauracji serwujących smørrebrød spotkasz w Kopenhadze, skąd danie to pochodzi.
MasAnyanka, Shutterstock
Dobra alternatywa dla drogich duńskich restauracji. Potrawa ta składa się z kromki ciemnego chleba posmarowanego masłem lub margaryną oraz wariacji składników: tuńczyka, kurczaka, mięsa wołowego, pomidora, sałaty, itd. Najwięcej knajpek i restauracji serwujących smørrebrød spotkasz w Kopenhadze, skąd danie to pochodzi.
MasAnyanka, Shutterstock
PoprzednieObraz 11 z 18Następne






